Press Room

Cegeka verwerft webbedrijf DigiPoint

Veenendaal, 28 april 2011

 

De Cegeka-groep heeft de Belgische e-business integrator DigiPoint overgenomen. Met deze volledige acquisitie versterkt Cegeka zijn internetafdeling. DigiPoint is gespecialiseerd in de ontwikkeling van webtoepassingen, intranetten en corporate websites. Het bedrijf haalt een jaaromzet van 5 miljoen euro en telt 56 werknemers.

Cegeka beschikt al over een uitgebreid team webontwikkelaars. “Onze nieuwe dochteronderneming DigiPoint vult onze bestaande webdiensten goed aan. We verruimen onze kennis van Microsoft .NET en Microsoft SharePoint en onze klanten kunnen voortaan rekenen op usability experts voor een betere gebruikerservaring van webapplicaties en websites”, vertelt CEO André Knaepen.

 

Doordat de Belgische en Nederlandse vestigingen van Cegeka intensief samenwerken, betekent de overname dat ook klanten in Nederland kunnen profiteren van de expertise van DigiPoint op het gebied van webdiensten en SharePoint.

 

Infrastructuur-, datacenter- en detacheringdiensten naar Cegeka

Naast webontwikkeling levert DigiPoint ook datacenter-, infrastructuur- en adviesdiensten aan klanten. In de toekomst wordt Cegeka verantwoordelijk voor die dienstverlening. “Het spreekt vanzelf dat we onze webhostingdiensten zullen onderbrengen in de datacenters van Cegeka. Voor onze klanten maakt internetcommunicatie vaak deel uit van de kernactiviteiten. De schaalgrootte die Cegeka ons biedt is belangrijk voor de beschikbaarheid en continuïteit van die websites”, vertelt Peter Ryckaert, CEO van DigiPoint en tevens voorzitter van FeWeb, de Belgische Federatie van Webbedrijven. “Als deel van de Cegeka-groep zullen we meer en grotere projecten aankunnen en klanten sneller vooruit te helpen.”

 

DigiPoint realiseerde al projecten voor onder meer Bandag (Bridgestone), General Motors, Leonidas, PSA HNN, het Rode Kruis en andere bedrijven. Een foto van André Knaepen kan je hier downloaden.

 

Over DigiPoint

Het Belgische DigiPoint levert informatica-, marketing- en online communicatiediensten. Door ICT en creativiteit te harmoniseren, helpt het zijn klanten processen te stroomlijnen en efficiënter te communiceren, zowel extern als intern. Klanten kunnen bij DigiPoint terecht voor webtoepassingen, websiteontwikkeling en geïntegreerde communicatiecampagnes. Daarbij legt het steeds de focus op de gebruikerservaring. DigiPoint werkt nauw samen met toonaangevende technologiepartners zoals HP, Microsoft, Sitecore, TrendMicro en WatchGuard. DigiPoint heeft ook het AnySurfer-label, een kwaliteitslabel voor websites die voor iedereen toegankelijk zijn. Het Mechelse bedrijf is lid van FeWeb, de federatie van webbedrijven. Sinds 28 april 2011 is het een 100%-dochter van de Cegeka-groep.

 

Over Cegeka – van dichtbij meemaken

Het Belgische ICT-bedrijf Cegeka is een van de belangrijkste hosters van computersystemen in België en Nederland. Het heeft datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal (NL). Andere diensten van Cegeka omvatten de implementatie en integratie van ICT-infrastructuren, managed services, outsourcing, gebruikersondersteuning, desktopbeheer, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen, technische ondersteuning en adviesverlening. Cegeka werd opgericht in 1992 en telt momenteel 1.550 personeelsleden.

In Nederland levert Cegeka ICT-diensten en software voor wooncorporaties, zorginstellingen en het MKB. In 2010 realiseerde Cegeka een omzet van 156 miljoen euro (niet-geauditeerde cijfers), tegenover 136,8 een jaar eerder. Bezoek http://www.cegeka.nl voor meer informatie.

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cegeka verwerft webbedrijf DigiPoint