Press Room

Aviapartner breidt outsourcingcontract met Cegeka uit

Veenendaal, 6 oktober 2011

 

De internationale afhandelingsgroep Aviapartner heeft zijn contract met IT-dienstenleverancier Cegeka met vijf jaar verlengd. Tegelijk zal Cegeka nieuwe diensten leveren aan Aviapartner, dat zijn hele informatica-infrastructuur uitbesteedt. De totale waarde van het contract, dat het resultaat was van een internationale aanbesteding, is geschat op ruim 10 miljoen euro. De prijsstructuur van het contract is variabel, gebaseerd op het werkelijke gebruik van diensten.

 

Cegeka beheert de serverapparatuur van Aviapartner op afstand en levert in dat kader ook servicemanagement- en servicedeskdiensten. In het nieuwe contract met Cegeka zal Aviapartner niet langer investeren in eigen datacentertechnologie maar gebruikmaken van Cegeka’s vernieuwde datacenter in Hasselt. Alle eigen toepassingen, zowel zelf ontwikkelde software als toepassingen van derden, draaien op de systemen van Cegeka. Cegeka blijft de volledige infrastructuur beheren. Cegeka’s servicedesk biedt eerstelijnsondersteuning voor alle informaticatoepassingen waarmee Aviapartner werkt.

 

Cegeka is reeds gestart met de overdracht van de toepassingen van Aviapartner naar zijn eigen datacenter. In het voorjaar van 2012 moet alles volledig operationeel zijn.

 

Publieke en private cloud

Voor dit contract levert Cegeka enerzijds hostingdiensten vanuit zijn eigen datacenters, in een zogeheten ‘private cloud’. Aviapartner verkrijgt zo variabele kosten op basis van het werkelijke gebruik van de diensten. Een ander deel van de dienstverlening komt uit de ‘publieke’ cloud. Aviapartner werkt met Microsoft Office 365, de online versie van Office. Concreet staan de e-mails van Aviapartner opgeslagen in datacenters van Microsoft. De migratie en het servicemanagement van Aviapartners Microsoft Office 365 is in handen van Cegeka.

 

“Door onze informatica-infrastructuur centraal te organiseren en uit te besteden aan één partij, besparen we kosten en kunnen we onze internationale groeiambities sneller realiseren. Onze infrastructuur kan immers makkelijk meegroeien met onze business terwijl de kosten voorspelbaar en beheersbaar blijven: bij overnames wordt de informaticaomgeving van het overgenomen bedrijf gewoon vervangen door onze systemen die in Cegeka’s datacenter draaien. Cegeka biedt de flexibiliteit van een kleine speler maar met de professionaliteit van een grote”, stelt Kris Geysels, bestuurder bij Aviapartner.

 

Net als Aviapartner heeft ook Cegeka internationale groeiplannen. “Dankzij dit strategische partnership helpen deze twee bedrijven elkaar om hun gezamenlijke ambitie waar te maken. In outsourcingtrajecten zijn gelijklopende doelstellingen belangrijke voorwaarden voor het welslagen. Aviapartner en Cegeka hebben die culturele fit”, aldus André Knaepen, CEO van Cegeka.

 

 

Over Cegeka – van dichtbij meemaken

Cegeka is een van de belangrijkste hosters van computersystemen in Nederland en België. Het van origine Belgische ICT-bedrijf heeft datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal (NL). Andere diensten van Cegeka omvatten de implementatie en integratie van ICT-infrastructuren, managed services, outsourcing, gebruikersondersteuning, desktopbeheer, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen, technische ondersteuning en adviesverlening. Cegeka telt op dit moment 1.550 medewerkers. In Nederland levert Cegeka ICT-diensten en software voor woningcorporaties en zorginstellingen.

 

In 2010 realiseerde Cegeka een omzet van €156 miljoen ten opzichte van €136,8 miljoen in het voorgaande jaar. Bezoek http://www.cegeka.nl voor meer informatie.

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Aviapartner breidt outsourcingcontract met Cegeka uit