Press Room

Cisco desktopvirtualisatie-oplossing voegt unified voice en video toe aan virtuele omgevingen

Nieuwe gebruikerssystemen, WAN-optimalisatie voor Citrix XenDesktop, beveiliging en service aanbiedingen bieden klanten een complete oplossing voor de snellere inzet van virtuele werkomgevingen

 

Amsterdam, 12 oktober 2011

 

Enterprise-ready voice, video, virtual desktop in one device

Cisco kondigt vandaag de volgende fase aan van zijn Virtualization Experience Infrastructure (VXI), bestaande uit een reeks oplossingen en innovaties die desktopvirtualisatie zonder compromissen bieden. Gebruikmakend van zijn expertise in unified communications introduceert Cisco gebruikerssystemen die spraak en video in hoge kwaliteit mogelijk maken binnen virtuele desktop-omgevingen. Dit draagt bij aan een herdefiniëring van collaboration binnen virtuele werkomgevingen. Daarnaast komt het bedrijf onder andere met de volgende aankondigingen:

  • Een brede strategische alliantie met Citrix. Als eerste resultaat van deze samenwerking zullen de Cisco Wide Area Application Services (WAAS) worden geoptimaliseerd voor Citrix XenDesktop. Gebruikers kunnen hierdoor beschikken over de benodigde gereduceerde bandbreedte om desktops virtueel in te zetten binnen wide area networks (WAN). Naast een betere schaalbaarheid zorgt dit voor een optimale gebruikerservaring in samenwerken.
  • Innovaties en programma’s inzake beveiliging, de infrastructuur van datacenters en end-to-end services waarmee IT-afdelingen oplossingen sneller en zekerder kunnen opschalen.

 

Met deze aankondigingen speelt Cisco in op de sterke opkomst van desktopvirtualisatie binnen bedrijven. Naar schatting zal de wereldwijde hosted virtual desktop (HVD)-markt in 2014 bestaan uit 70 miljoen units, ofwel 15 procent van desktops en laptops die dan in gebruik zullen zijn*. Om mee te kunnen gaan met deze snelle groei van de markt, moeten klanten hun gebruikers kunnen verzekeren van een rijke high-definition ervaring met spraak en video, en hen een geïntegreerde systeemaanpak bieden die de kosten en de complexiteit van implementatie vermindert.

 

Dit is precies de problematiek die Cisco met VXI adresseert. Cisco VXI is een open, gevalideerde oplossing voor virtuele werkomgevingen, die producten en technologie integreert binnen de netwerkarchitectuur van Cisco. Die architectuur reikt van collaboration en borderless networks tot het datacenter en draagt bij aan een flexibele, veilige infrastructuur met uitzonderlijk goede gebruikerservaringen.

 

Bob Stemmerik, Directeur Datacenter & Virtualisatie voor Cisco’s Noord-regio: “De innovaties die we vandaag aankondigen zullen klanten helpen bij een snellere overgang naar desktopvirtualisatie en naar de volgende generatie virtuele werkomgevingen. Wij bieden klanten een makkelijke manier om oplossingen veilig en eenvoudig op te schalen, bandbreedte te optimaliseren en meer gebruikers te laten genieten van een geweldige beeldkwaliteit en virtuele ervaringen waarbij spraak en beeld centraal staan. Desktop computing is aan het veranderen en Cisco, samen met onze partners, wijst hierin onverminderd de weg.”

 

*Bron: Gartner, Inc., Forecast: Hosted Virtual Desktops, Worldwide, 2010-2014 (2010 Update), Ranjit Atwal, December. 2010

 

Klik hier voor het uitgebreide Engelstalige bericht

 

Over Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. 

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

 

Voor meer informatie:

Cisco
 Nederland
Liesbeth Boschloo
Tel: +31 (0)20 357 3894
Mob: +31 (0)6 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

 

Check Twice PR

Nederland:
Cisco Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

 

België:
Cisco Persdesk
Tel: +32 (0)9 210 5350
E-mail: info@checktwice.eu

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco desktopvirtualisatie-oplossing voegt unified voice en video toe aan virtuele omgevingen