Press Room

Cisco luidt volgende telepresencetijdperk in

Op de 5e verjaardag van Cisco TelePresence komt Cisco met nieuwe oplossingen waarmee organisaties van iedere grootte de mogelijkheden van persoonlijke samenwerking optimaal kunnen benutten

 

De Cisco TelePresence VX-Clinical Assistant voor de gezondheidszorg.

Amsterdam, 26 oktober 2011 – Cisco introduceert nieuwe en verbeterde oplossingen voor telepresence en samenwerking – van aantrekkelijk geprijsde telepresencesystemen tot een gratis HD video softwareclient (Cisco Jabber Video for TelePresence) en een cloudoplossing (Cisco TelePresence Callway). Hiermee worden de mogelijkheden en voordelen van telepresence toegankelijk voor iedereen, inclusief MKB-ondernemingen.

 

Vijf jaar geleden is Cisco TelePresence door Cisco geïntroduceerd. Met deze technologie hebben klanten de beschikking gekregen over een videobeleving die zo levensecht en natuurlijk is, dat het lijkt alsof gesprekspartners in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Wat echter ooit is begonnen als een manier om te besparen op reiskosten en om de productiviteit van medewerkers bij grote organisaties te optimaliseren, is uitgegroeid tot een oplossing om de time-to-market te verkorten en de toegang tot experts te verbeteren. Het verandert de manier waarop bedrijven zaken doen.

 

De aankondigingen van vandaag sluiten aan op Cisco’s persoonsgerichte benadering van samenwerking. Daarbinnen hebben mensen de vrijheid om met anderen samen te werken zoals zij dat willen, met de apparaten en gebruiksmodellen die hun voorkeur hebben. Cisco breidt ook het aantal mensen uit dat persoonlijk kan communiceren met collega’s, klanten en partners, door telepresence:

 

  • toegankelijk te maken voor organisaties van iedere grootte
  • van de boardroom uit te breiden naar de desktop en verder
  • geschikt te maken voor meer dan alleen vergaderingen

 

Telepresence voor iedere organisatie

Klanten kunnen zelf telepresenceapparaten aanschaffen en deze verbinden met de Cisco TelePresence Callway hosted service.

Kleine ondernemingen zoeken oplossingen die voordeliger en eenvoudiger te installeren, configureren en onderhouden zijn. Om in deze behoefte te voorzien komt Cisco met Cisco TelePresence voor kleine en middelgrote organisaties. Deze abonnementendienst – genaamd Cisco TelePresence Callway – maakt deel uit van het Cisco Collaboration Cloud-aanbod.

 

Hierbij kopen of leasen klanten persoonlijke telepresence-endpoints of -systemen voor vergaderruimten, die in verbinding staan met een Cisco hosted service. Tegen een aantrekkelijk maandelijks abonnement kunnen vervolgens onbeperkt telepresencegesprekken gevoerd worden. Niet alleen met andere telepresencesystemen, maar ook met ieder, op standaarden gebaseerd videoapparaat dat geschikt is voor videogesprekken via internet.

 

Van de boardroom tot de desktop en verder

De Cisco TelePresence MX300 is een multi-purpose telepresencesysteem voor vergaderkamers.

Cisco komt ook met nieuwe telepresencesystemen voor de boardroom, de desktop en andere apparaten. Ook worden de telepresenceoplossingen van het bedrijf nauwer geïntegreerd met de collaboration- en videoarchitecturen van Cisco.

 

  • Cisco Jabber Video for TelePresence is een op standaarden gebaseerde softwareapplicatie voor HD-videogesprekken. Hiermee kunnen deelnemers gemakkelijk worden uitgenodigd om via hun desktop pc, laptop of tablet deel te nemen aan een telepresencegesprek. Gebruikers gaan daartoe naar een website en sturen van daaruit een uitnodiging aan deelnemers waarmee zij gemakkelijk en kosteloos kunnen deelnemen aan een TelePresence-gesprek. In het eerste kwartaal van 2012 start een wereldwijd bètaprogramma voor Cisco Jabber Video for TelePresence.
  • Cisco TelePresence MX 300 is een multi-purpose telepresencesysteem voor vergaderkamers, ontworpen om gemakkelijk en snel gebruik te maken van de zakelijke voordelen van telepresence. De MX300 is in slechts 15 minuten te installeren en tovert iedere kleine tot middelgrote vergaderkamer om in een telepresenceruimte voor negen personen, met hoge kwaliteit video in 1080p bij 30 frames per seconde. Dit alles tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De MX300 is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 wereldwijd beschikbaar.

 

Telepresence voor meer dan vergaderingen

Organisaties zetten telepresence ook steeds vaker in voor andere doeleinden dan videovergaderen. Onlangs heeft Cisco nieuwe enterprise videomogelijkheden aangekondigd, waarmee videomateriaal door veel meer mensen binnen een organisatie gebruikt kan worden. Klanten kunnen hiermee via ieder telepresencesysteem op het netwerk video opnemen en delen met anderen. Cisco zorgt er nu voor dat telepresence verder geïntegreerd wordt in de dagelijkse interactie tussen ziekenhuizen en patiënten, waarmee direct op afstand medische expertise beschikbaar is.

 

  • Cisco TelePresence VX-Clinical Assistant is een speciaal ontwikkelde mobiele telemedicine-kar voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Hiermee worden de mogelijkheden van telepresence direct bij patiënten en artsen gebracht, via een high-definition videocollaborationsysteem. Hiermee kunnen bijvoorbeeld op afstand patiëntenconsults gedaan worden met medisch specialisten of teams op andere locaties. Naar verwachting is dit systeem vanaf het eerste kwartaal 2012 beschikbaar.

 

Quote

Erik Swart, verantwoordelijk voor Collaboration inclusief Cisco TelePresence bij Cisco Nederland: “Met een marktaandeel van 52 procent heeft Cisco TelePresence de weg bereid voor nieuwe manieren om samen te werken, waarbij iedereen overal ‘aanwezig’ kan zijn om zo betere en snellere beslissingen te nemen. De volgende fase van telepresence zal deze mogelijkheden toegankelijk maken voor vrijwel iedereen, bij organisaties van iedere grootte.”

 

Links

 

 

Over Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco luidt volgende telepresencetijdperk in