Press Room

Cisco vergroot de schaalbaarheid van het datacenter

Nu tot ruim 12.000 GbE serverpoorten in het datacenter – twee maal zo veel als de naaste concurrent, tegen de helft van de kosten; Cisco firewall verbetert beveiliging in gevirtualiseerde omgevingen

 

Cisco Nexus 7009, 7010 en 7018

18 oktober 2011 – Het internetdataverkeer groeit exponentieel – naar verwachting zal het maandelijkse datavolume in 2013 56 exabyte bedragen (vergelijkbaar met 12,8 miljard online films). De datacenters die deze data en de bijbehorende applicaties huisvesten, zullen moeten opschalen om dit volume te kunnen verwerken. Daarbij mag de beveiliging echter niet in het geding komen. Cisco lanceert vandaag innovatieve aanvullingen op zijn netwerkportfolio voor datacenters die voorzien in deze behoeften en die klanten meer flexibiliteit en schalingsmogelijkheden bieden voor fysieke, virtuele en cloud computing-omgevingen.

 

Infographic: Cisco Unified Fabric

De nieuwe Cisco switches versterken Cisco’s Unified Fabric-portfolio, dat bestaat uit de Nexus datacenter switches en MDS opslagswitches die servers, opslagsystemen en bedrijfsnetwerken naadloos verbinden met het datacenter en de cloud. Cisco komt met nieuwe mogelijkheden voor de Nexus 7000-familie en breidt de Nexus 5500 switch uit met ondersteuning van Cisco FabricPath. Hiermee wordt de netwerkschaalbaarheid van datacenters op een nieuw niveau gebracht: tot ruim 12.000 10GbE serverpoorten. Dit is ruim twee maal zo veel als de naaste concurrent, tegen de helft van de prijs.

 

Daarnaast komt Cisco met nieuwe switches met sub-microseconde latency voor de Nexus 3000 familie van switches met een zeer lage latency. Verder introduceert Cisco een gevirtualiseerde versie van zijn populaire ASA beveiligingsappliance, voor consistente beveiliging in gevirtualiseerde en cloud-omgevingen.

 

Met deze aankondigingen versterkt Cisco zijn fabric-gebaseerde benadering van datacenters. Deze benadering voorziet in de diverse behoeften van datacenters, van niet-gevirtualiseerde ‘bare metal’ omgevingen tot in hoge mate gevirtualiseerde datacenters, cloud-gebaseerde architecturen, Web 2.0 en ‘Big Data’ omgevingen die zeer grote datasets beheren.

 

Bob Stemmerik, Directeur Datacenter & Virtualisatie voor Cisco’s Noord-regio, zegt: “Het innovatietempo van Cisco op het gebied van datacenters is ongekend. We streven ernaar klanten te helpen om hun bedrijfsdoelstellingen sneller en tegen lagere risico’s te realiseren. En met ruim 19.000 NX-OS-klanten is het duidelijk dat de markt Cisco’s fabric-aanpak heeft omarmd als het fundament voor hun datacenterarchitecturen. Cisco leidt de transitie naar 10Gb Ethernet in de industrie, met de hoogste schaalbaarheid van dit moment. De oplossingen van Cisco zijn zeer flexibel en ondersteunen een brede verscheidenheid aan datacenteromgevingen, van kleine omgevingen of omgevingen voor algemene enterpriseapplicaties, tot de bijzondere behoeften van Web 2.0, high-performance computing, Big Data en cloud computing.”

 

 

Klik hier voor het volledige US-bericht.

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco vergroot de schaalbaarheid van het datacenter