Press Room

Cisco maakt resultaten eerste kwartaal boekjaar 2012 bekend

 • Netto omzet Q1: $11,3 miljard
 • Nettowinst Q1: $1,8 miljard GAAP; $2,3 miljard non-GAAP
 • Winst per aandeel Q1: $0,33 GAAP; $0,43 non-GAAP

 

Amsterdam, 10 november 2011 – Cisco heeft op 9 november 2011 de resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van boekjaar 2012, dat op 29 oktober 2011 werd afgesloten. In het eerste kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $11,3 miljard. De nettowinst, op basis van GAAP, bedroeg $1,8 miljard, ofwel $0,33 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,3 miljard, ofwel $0,43 per aandeel.

 

John Chambers, Cisco CEO en Chairman“We hebben een solide kwartaal gehad”, zegt John Chambers, CEO en chairman van Cisco. “Onze herstructurering ligt grotendeels achter ons. We hebben Cisco zo georganiseerd dat we met succes onze strategie kunnen uitvoeren op het gebied van intelligente netwerken, architecturen en geïntegreerde producten die een oplossing bieden voor de zakelijke uitdagingen van onze klanten. Zelfs in deze tijden van beperkte investeringen zien we dat intelligente netwerken worden uitgerold. Ze worden ingezet om nieuwe business, omzet en consumptiemodellen te stimuleren, nieuwe belevingen te mogelijk te maken voor klanten en medewerkers, en de efficiency te verbeteren. Cisco’s leidende positie op het gebied van netwerken, video, samenwerking en de cloud, gezamenlijk aangeboden via een geïntegreerde architectuur, positioneert Cisco als een strategische businesspartner.”

 

Cisco’s innovaties

 • Cisco heeft aanvullingen geïntroduceerd voor zijn datacenternetwerkportfolio die voorzien in de eisen van het groeiende internetverkeer. Deze oplossingen bieden een hoge mate van beveiliging, evenals een ongeëvenaarde flexibiliteit en schaalbaarheid, voor fysieke, virtuele en cloud-omgevingen.
 • Cisco heeft nieuwe oplossingen en mogelijkheden geïntroduceerd voor video content, waarmee klanten video kunnen opnemen, verrijken en analyseren. Zo wordt het gemakkelijker om op ieder apparaat en op ieder gewenst moment video content te vinden en te bekijken.
 • Cisco heeft nieuwe telepresence-oplossingen geïntroduceerd – van betaalbare endpoints tot een HD-video software client en een hosted oplossing – die specifiek zijn ontwikkeld om Cisco Telepresence toegankelijk te maken voor een brede groep klanten, inclusief het MKB.
 • Cisco heeft drie nieuwe platforms aangekondigd in de Cisco Aggregation Services Routers (ASR) 9000 serie. Deze ondersteunen nieuwe nieuwe mobiele internetdiensten en apparaten, waaronder tablets en smartphones.
 • Cisco heeft de allereerste geïntegreerde draadloze IPTV-dienst gelanceerd, in samenwerking met AT&T.
 • Cisco heeft de volgende fase in zijn Virtualization Experience Infrastructure (VXI) bekend gemaakt, met een reeks oplossingen en innovaties die desktopvirtualisatie zonder compromissen mogelijk maakt.
 • Cisco heeft een reeks Wide Area Application Services (WAAS) en wide area network (WAN) optimalisatie-appliances geïntroduceerd, waarmee organisaties hun bedrijfstoepassingen in hoge kwaliteit kunnen aanbieden over meerdere bedrijfsnetwerken.
 • Highlight: Cisco heeft een samenwerking aangekondigd met Microsoft om datacentervirtualisatie-oplossingen te ontwikkelen die de schaalbaarheid en het operationele beheer van virtuele Microsoft Windows Server 8-omgevingen verbeteren.
 • Cisco en Citrix Systems hebben een strategische alliantie gesloten voor het ontwikkelen en leveren van oplossingen die de grootschalige uitrol van desktopvirtualisatie bij klanten vergemakkelijkt en versnelt.

Voor het volledige, Engelstalige bericht zie: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=542064.

 

Over Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten eerste kwartaal boekjaar 2012 bekend