Press Room

Real Madrid C.F. en Cisco bieden sportfans in het Santiago Bernabeu Stadion een totaal nieuwe beleving

Cisco Connected Sports Solutions helpt Real Madrid om fans een innovatieve en bijzondere ervaring te bieden

 

Het Santiago Bernabeu Stadion in Madrid.

Madrid, Spanje, 15 november 2011 – Cisco (NASDAQ: CSCO) en Real Madrid C.F. hebben vandaag aangekondigd dat het Santiago Bernabéu Stadion model zal blijven staan voor leidende technologische innovatie, door de clubvisie van sportief vermaak te combineren met de state-of-the-art Cisco(R) Connected Sports Solutions om voetbalfans een compleet nieuwe ervaring te bieden.

 

Eerste in Europa

Als eerste voetbalclub in Europa die Cisco’s Connected Stadium Wi-Fi oplossing in gebruik neemt, maakt Real Madrid C.F. van het Santiago Bernabéu één van de technologisch meest geavanceerde stadions ter wereld.

 

Zodra het nieuwe compacte Wi-Fi-netwerk is geïnstalleerd, kunnen fans hun mobiele telefoons en smartphones gebruiken om snel en betrouwbaar toegang te krijgen tot verschillende applicaties die speciaal zijn ontworpen om met het stadion in contact te staan. Ook kunnenzij tijdens de wedstrijd toegang krijgen tot internet en sociale media. Fans die gebruikmaken van het Connected Stadium Wi-Fi netwerk zullen ook het mobiele netwerk ontlasten, terwijl zij elkaar kunnen bellen en berichten sturen tijdens de wedstrijd, iets wat nu vaak een hele uitdaging kan zijn.

 

In combinatie met Cisco StadiumVision, Cisco’s Connected Stadium Wi-Fi Real Madrid C.F. en haar sponsors in staat stellen op totaal nieuwe manieren in contact te komen met de fans. En door high-definition videobeelden van de wedstrijd op de verschillende beeldschermen overal in het stadion te tonen, zullen de toeschouwers de wedstrijd van dichtbij kunnen volgen en van exclusieve beelden kunnen genieten.

 

“We zijn altijd op zoek naar baanbrekende technologie en veiligheid, en we proberen onze fans een unieke ervaring te bieden , ” zegt Enrique Uriel, Real Madrid C.F. CIO. “Wanneer Cisco’s Connected Stadium Wi-Fi en StadiumVision beschikbaar zijn in het Santiago Bernabéu Stadion, zal Real Madrid C.F. de beleving van de fans in het stadion op een hoger plan kunnen brengen. Deze oplossingen zullen het beste halen uit state-of-the-art netwerken en nieuwe applicaties die speciaal worden gebouwd, zodat we met onze fans contact kunnen leggen en hen kunnen betrekken zoals niet eerder in Europa mogelijk was. We kunnen een beter aangepaste wedstrijdomgeving afleveren en fans nieuwe mogelijkheden bieden om te communiceren en hun ervaringen te delen via hun mobiele apparatuur.”

 

Nieuwe manieren om de fans te bereiken

 • Mobiele beleving van de volgende generatie: In het Santiago Bernabéu Stadion, zal Cisco een compact Connected Stadium Wi-Fi netwerk installeren dat zorgt voor een rijkere, interactievere, aangepaste sociale ervaring voor de fans via hun smartphones en mobiele telefoons. Met het Connected Stadium Wi-Fi netwerk zal Real Madrid C.F. in staat zijn om:
  • Fans hun ervaringen te laten delen met de duizenden supporters in het Santiago Bernabéu, en met miljoenen anderen wereldwijd, via sociale media applicaties die toegankelijk zijn via hun mobiele telefoons.
  • Aangepaste applicaties aan te bieden die een complete en interactieve wedstrijdomgeving bieden, die fans in staat stelt om hun smartphones te gebruiken om op een persoonlijkere manier met Real Madrid betrokken te zijn.
  • Te zorgen voor een continue en stabiele verbinding voor duizenden fans door alle dataverkeer efficiënt over te nemen en de bandbreedte van het hele mobiele netwerk vrij te maken voor telefoongesprekken en tekstberichten.
  • Een nieuw communicatiekanaal te bieden dat medewerkers van Real Madrid kunnen gebruiken voor veiligheids- en organisatiedoeleinden en overige diensten, waaronder een betere dienstverlening aan de pers en andere media.
  • Daarnaast is er een heel spectrum van andere mogelijkheden om toegang tot informatie te krijgen en bezoekers bij de club te betrekken op dagen zonder wedstrijden, vooral voor de bezoekersrondleidingen in het Bernabéu stadion.


 • Aangepaste digitale informatie op de wedstrijddag: Naast dit alles zal Cisco helpen de basis te leggen voor een unieke visuele ervaring voor de fans in het Santiago Bernabéu Stadion. Door een netwerk van high-definition (HD) schermen door het hele stadion, zal de Cisco StadiumVision oplossing Real Madrid C.F. een centraal beheerd digitaal mediasysteem bieden.
  • Huidige merkpartners, adverteerders en sponsors zullen fans kunnen bereiken door gebruik maken van dynamische en doelgerichte HD videobeelden die tijdens de wedstrijd kunnen worden aangepast per gebied van het stadion. Video maakt het ook mogelijk om de aandacht van alle toeschouwers te trekken gedurende belangrijke momenten in de wedstrijd, zoals bijvoorbeeld een doelpunt.
  • Toeschouwers in hospitality suites zullen de wedstrijd in HD kunnen bekijken en gebruik kunnen maken van nieuwe diensten en deaangepaste informatie door simpelweg over te schakelen naar een ander kanaal, met een interactieve Cisco IP Phone die zich in de suite bevindt.
  • Er zullen nieuwe multimedia- en communicatiekanalen worden gebouwd om een betere beleving te bieden in de gangen van het stadion, bij de kantines en de kassa’s.

 

Om dit alles mogelijk te maken, zal het Cisco Connected Stadium netwerk in het Santiago Bernabéu Stadion worden ontworpen om de grote hoeveelheden high-definition video en Wi-Fi verkeer tijdens de wedstrijden te ondersteunen.

 

Het Santiago Bernabéu Stadion en Real Madrid C.F. zullen door gebruik te maken van Cisco Connected Sports-oplossingen, in staat zijn om zowel nu als tot ver in de toekomst een innovatieve en unieke beleving te bieden aan hun fans.

 

Citaten

 • David Holland, algemeen directeur en senior vice president van de Sports and Entertainment Solutions Group van Cisco.

“Cisco werkt graag samen met Real Madrid om van het Santiago Bernabéu Stadion het meest innovatieve stadion van het land te maken, en een voorbeeld in Europa. Wie voorop loopt moet creatief nadenken over hoe het netwerk te gebruiken is als platform om de regels van het spel aan te passen en fans meer erbij te betrekken. Het is mooi om te zien dat Real Madrid ook hierin voorop blijft lopen.”

Over Real Madrid C.F.
Met een geschiedenis van 109 jaar en door de FIFA beschouwd als ‘Beste Club van de Twintigste Eeuw’, is Real Madrid C.F. de voetbalclub die de meeste prijzen ter wereld heeft gewonnen. Haar openheid, respect en competitieve waarden hebben van Real Madrid een instituut gemaakt dat zich altijd aanpast om de waarden te behouden die van de Club wereldwijd een voorbeeld maken.

 

—————–

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Real Madrid C.F. en Cisco bieden sportfans in het Santiago Bernabeu Stadion een totaal nieuwe beleving