Press Room

Cisco introduceert CloudVerse: end-to-end raamwerk voor het bouwen, beheren en verbinden van clouds

Grote organisaties over de hele wereld stappen over op CloudVerse voor het aanbieden van publieke, private en hybride clouds, en geavanceerde cloudapplicaties en -diensten

 

Amsterdam, 6 december 2011 – Cisco introduceert Cisco CloudVerse: een compleet raamwerk voor het verbinden van de elementen die nodig zijn voor het bouwen, beheren en onderling verbinden van publieke, private en hybride clouds. Dit zijn het Unified
Datacenter
, het Cloud Intelligent Network en Cloud Applications and Services. Met Cisco CloudVerse kunnen organisaties van iedere grootte profiteren van de voordelen van de cloud: meer flexibiliteit, hogere rendabiliteit, betere beveiliging en een hoge beschikbaarheid.

 

De Cisco Cloud Index, die vorige week werd gepubliceerd, laat zien dat clouds zorgen voor een duidelijke verandering in zakelijke IT en diensten voor consumenten. Het onderzoek voorspelt dat de cloud in 2014 verantwoordelijk zal zijn voor ruim 50 procent van de werklast van datacenters. In 2015 zal het wereldwijde volume aan cloudverkeer met 1,6 Zettabytes per jaar ruim 12 maal zo groot zijn als op dit moment. Het is te verwachten dat de door het onderzoek voorspelde explosieve groei in cloud- en datacenterverkeer zal leiden tot toenemende vraag naar geavanceerde mogelijkheden om het datacenter en het netwerk met elkaar te laten samenwerken, om zo end-to-end clouddiensten te ondersteunen.

 

Op dit moment bevinden de meeste cloudtechnologieën zich in afgesloten silo’s. Dit maakt een efficiënte en geïntegreerde beheeraanpak onmogelijk. Door de drie basiselementen van de cloud – het Unified Datacenter, het Cloud Intelligent Network en Cloud Applications – met elkaar te integreren, biedt CloudVerse een complete zakelijke aanpak voor de cloud. Binnen de cloud, tussen meerdere clouds en naar de eindgebruiker.

 

Diverse bekende organisaties, service providers en overheden over de hele wereld gaan CloudVerse inzetten als het fundament voor hun cloudstrategieën, waaronder ACS, een Xerox-onderneming; Fujitsu; NWN; LinkedIn; Orange Business Services; Qualcomm; Silicon Valley Bank; Telecom Italia; Telefónica S.A.; Telstra en Terremark, een Verizon-onderneming.

 

Cisco CloudVerse biedt organisaties duidelijke economische voordelen bij het aanbieden van business IT-as-a-service en van dynamische clouddiensten voor het MKB en voor consumenten. De overstap van een traditioneel gevirtualiseerd datacenter naar een CloudVerse-cloud kan de totale eigendomskosten van IT (TCO) met 50 procent terugdringen. Ook kan de tijd die nodig is om nieuwe clouddiensten uit te rollen worden teruggebracht van weken naar minuten.

 

“De afgeschermde, geïsoleerde clouds van nu maken het moeilijker om clouds te bouwen en te beheren, en om meerdere clouds met elkaar te verbinden. Dit is voor veel organisaties een zware uitdaging”, zegt Bob Stemmerik, Directeur Datacenterarchitecteur Cisco-Noord. “Cisco maakt een wereld van vele clouds mogelijk, waarbij mensen, organisaties en communities met elkaar worden verbonden met een cloudbeleving die aansluit bij de volgende generatie internet. We zijn dan ook verheugd dat veel van ’s werelds grootste organisaties en service providers Cisco CloudVerse gaan gebruiken als het fundament voor hun cloudstrategieën.”

 

Nieuws over Cisco CloudVerse

Cisco komt met diverse nieuwe oplossingen voor de drie pijlers van CloudVerse:

 

Het Unified Datacenter maakt de cloudinfrastructuur rendabeler, met een platform waarmee het ‘as-a-service’ model geautomatiseerd kan worden binnen zowel fysieke als virtuele omgevingen. Ook kan hiermee de infrastructuur meegroeien met de vraag, door IT-middelen flexibel en dynamisch toe te wijzen binnen en tussen datacenters, via Unified Computing en Unified Fabric. Cisco komt nu met nieuwe Unified Management-oplossingen:

 

Het Cloud Intelligent Network zorgt voor een consistente en veilige gebruikersbeleving, waar de gebruiker zich ook bevindt en via meerdere clouds die betrokken zijn bij het aanbieden van een dienst. Cisco introduceert nu nieuwe ‘Cloud-to-Cloud Connect’ mogelijkheden:

  • ‘Cloud-to-Cloud Connect’ – In 2012 komt het Cisco Network Positioning System naar de ASR 1000 en 9000 serie Aggregation Services Routers (ASR). Hiermee kunnen de beschikbare middelen in datacenters en clouds worden geïdentificeerd, toegewezen en geoptimaliseerd.
  • Cloud Applications en Services maken het mogelijk om cloudapplicaties van zowel Cisco als van derden aan te bieden ‘as-a-service’. Cisco’s Hosted Collaboration Solution (HCS) worden uitgebreid met nieuwe mogelijkheden:
  • Private Cloud HCS – met deze nieuwe oplossing kunnen organisaties hun eigen clouds bouwen, op basis van door Cisco gevalideerde ontwerpen en met uitgebreide beheermogelijkheden.
  • Mobile HCS – aanbieders van mobiele diensten kunnen hiermee op rendabele wijze samenwerkingsdiensten uit de cloud aanbieden voor mobiele apparaten. Providers kunnen bijvoorbeeld duizenden mobiele gebruikers van een organisatie virtueel met elkaar verbinden, met één centraal telefoonnummer. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een gesprek van een vaste telefoon door te zetten naar een mobiele telefoon, zonder onderbreking van het gesprek.
  • Customer Collaboration – Cisco maakt contactcenters betaalbaarder en beter toegankelijk, met nieuwe Cisco Customer Collaboration-oplossingen voor HCS. Deze komen in 2012 beschikbaar.

 

Cisco ondersteunt CloudVerse met nieuwe diensten voor het uitrollen en inzetten van clouds. Daarin wordt Cisco’s expertise op het gebied van professionele services gecombineerd met dat van een breed partner-ecosysteem. Zo kunnen organisaties sneller succesvol zijn in de cloud en profiteren van het volledige potentieel van cloudcomputing.

Links

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco introduceert CloudVerse: end-to-end raamwerk voor het bouwen, beheren en verbinden van clouds