Press Room

Agristo en Egemin bouwen hoogste magazijn in Benelux

Zwijndrecht (België), 16 februari 2012

 

Egemin Automation heeft een miljoenencontract gesloten met Agristo Nederland voor de bouw en de automatisering van een diepvriesmagazijn dat in Tilburg wordt gebouwd. Het magazijn wordt met een hoogte van 40 meter het hoogste geautomatiseerde magazijn van de Benelux. In de ruimte zal plaats zijn voor 25.600 europallets met diepgevroren patat die er bij een temperatuur van -25°C bewaard zullen worden.

 

Kostenbesparende constructie

Egemin bouwt het diepvriesmagazijn in een siloconstructie. Dat betekent dat eerst de stellingen gemonteerd worden en daarna de palletkranen. Vervolgens worden de dak- en gevelplaten aan de stellingen bevestigd.

 

Silomagazijnen bieden vele voordelen in vergelijking met traditionele magazijnen. De compacte constructie vraagt niet alleen minder plaats, maar ook de kosten voor verlichting en energie zijn blijvend lager. Een silomagazijn is tot slot sneller te monteren.

 

Grootste in de Benelux

In het magazijn van 50 meter breed en 80 meter lang werken acht palletkranen van 40
meter hoog. Egemin levert ook de transportbandsystemen op drie niveaus en de draaitafels aan de voorzijde. Daarnaast zorgt Egemin voor alle industriële sturingen van de apparatuur en de software voor magazijnbeheer en -sturing. Het systeem is berekend op piekcapaciteiten van 100 pallets ‘in’ en 240 pallets ‘uit’ per uur.

 

Toekomstige projecten

Het magazijnproject is begin 2012 van start gegaan en zal een jaar duren. Het maakt deel uit van een totaalproject van Agristo, dat voorziet in de bouw van een transportbandinstallatie die de productie met het magazijn en vervolgens het magazijn met de laaddokken en het oude magazijn verbindt. In een volgende fase is Agristo van plan om het oude magazijn uit te rusten met nieuwe sturingen en software.

 

Professionele partner dichtbij

Agristo koos voor de Nederlandstalige projectorganisatie van Egemin, wat een probleemloze communicatie mogelijk maakt. Bovendien heeft Egemin vele jaren ervaring en relevante vakkennis. Ook de kordate aanpak van de conceptengineering en de projectfilosofie sprak in het voordeel van Egemin. Tot slot kan Agristo zich richten tot een enkele partij dankzij de totaaloplossing die Egemin biedt.

 

Over Agristo

Agristo is een Belgische onderneming met hoofdkantoor in Harelbeke en productievestigingen in Tilburg (Nederland) en Nazareth (België). Agristo richt zich op de productie van diepgevroren en voorgebakken patat. Agristo produceert een uiterst gevarieerd en compleet assortiment van patat en andere soorten aardappelproducten en is gespecialiseerd in oplossingen voor ‘private labels’. Agristo werd opgericht in 1985, de fabriek in Tilburg werd in 2001 overgenomen. Voor meer informatie: www.agristo.be.

 

Over Egemin Automation

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert
interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit het hoofdkantoor in Zwijndrecht (België) en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 620 medewerkers in dienst. Voor meer informatie: www.egemin.com.

 

Contact

Egemin

Michaël Coryn, Marketing
Communications Manager

Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht (België)

T: +32 3 641 13 57

michael.coryn@egemin.com

 

Contact voor journalisten

Quadrant Communications

Delphine Van Hoecke

Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050
Gent (Ledeberg)

T: +32 (0)9 210 5359

M: +32 (0)498 204 049

delphine@quadrantcommunications.be

 

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Agristo en Egemin bouwen hoogste magazijn in Benelux