Press Room

Cisco maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2012 bekend

  • Netto omzet Q2: $11,5 miljard
  • Nettowinst Q2: $2,2 miljard GAAP; $2,6 miljard non-GAAP
  • Winst per aandeel Q2: $0,40 GAAP; $0,47 non-GAAP
  • Kwartaaldividend in cash stijgt tot $0,08 per aandeel

 

John Chambers, Cisco CEO en Chairman

John Chambers, Cisco CEO en Chairman

Amsterdam, 9 februari 2012

Cisco heeft op 8 februari 2012 de resultaten bekend gemaakt over het tweede kwartaal van boekjaar 2012, dat op 28 januari 2012 werd afgesloten. In het tweede kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $11,5 miljard. De nettowinst, op basis van GAAP, bedroeg $2,2 miljard, ofwel $0,40 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,6 miljard, ofwel $0,47 per aandeel.

 

“We hebben dit kwartaal een sterke prestatie geleverd, met een recordomzet en –winst per aandeel”, zegt John Chambers, chairman en CEO van Cisco. “We voeren ons driejarenplan om onze winst sneller op te voeren dan onze omzet, goed uit. Onze operationele focus blijft positieve resultaten opleveren – we hebben onze kostenbesparing van $1 miljard een kwartaal eerder behaald dan gepland – en onze continue innovatie stelt onze klanten in staat om in hun essentiële zakelijke behoeften te voorzien. Cisco gaat voortvarend en doelgericht verder om klanten te helpen intelligente netwerken te gebruiken en hun business te transformeren.”

 

Cisco’s innovaties

  • Cisco heeft in iets meer dan twee jaar met zijn nieuwe Cisco Unified Computing System (UCS), dat computing, netwerken, beheer en virtualisatie integreert, de aandacht getrokken van datacenter managers en CIO’s – tot op heden hebben meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waarvan 3.000 in Europa, Cisco UCS in gebruik genomen.
  • Cisco heeft Cisco CloudVerse geïntroduceerd, een raamwerk dat de fundamentele elementen combineert die organisaties nodig hebben om publieke, private en hybride clouds te bouwen, te beheren en te koppelen.
  • Cisco heeft aangekondigd dat Cisco Videoscape nu ‘video in de cloud’-diensten mogelijk maakt die service providers kunnen helpen bij het creëren van nieuwe omzetstromen en nieuw video-entertainment voor consumenten.
  • Cisco heeft nieuwe oplossingen en diensten aangekondigd voor zijn Connected Grid-portfolio, waarmee nutsbedrijven hun elektriciteitsnet kunnen moderniseren met ingebouwde flexibiliteit, beveiliging en interoperabiliteit, mogelijk gemaakt door de kracht van het netwerk. Cisco’s nieuwe architectuur, oplossingen en gerelateerde diensten adresseren belangrijke issues voor nutsbedrijven, zoals kosten, betrouwbaarheid en schaalbaarheid voor hun communicatie-infrastructuren.

 

Cisco heeft een aantal uitbreidingen aangekondigd die middelgrote bedrijven toegang kunnen geven tot IP-telefoonsystemen van enterpriseklasse, met geïntegreerde mogelijkheden voor samenwerking, zonder de reeds beperkte financiële en IT-middelen te belasten.

 

Voor het volledige, Engelstalige bericht zie: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=668049.

—————–

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2012 bekend