Press Room

Philips 6000, 7000 en 8000 Smart LED TV series combineren gebruiksgemak en uitstekende beeldkwaliteit

Persinformatie

 

20 februari 2012

 

Amsterdam – Philips introduceert drie nieuwe Smart LED TV-series met geavanceerde Smart TV-functionaliteit, een superieure beeldkwaliteit in 2D én 3D, en een ongekend gebruiksgemak. Consumenten hebben de keuze uit een ruim aanbod aan Smart TV-applicaties, waarmee ze verschillende infotainmentdiensten kunnen gebruiken op tv’s met een aantrekkelijk design.

PhilipsTV 6007H

PhilipsTV 6007H

Een complete infotainmentbeleving dankzij Smart TV

De 6000, 7000 en 8000 series tv’s beschikken over alles dat nodig is om optimaal te kunnen genieten van de digitale content die door de omroepen of via internet wordt aangeboden. Dankzij geïntegreerde WiFi kunnen de tv’s makkelijk worden verbonden met het draadloze thuisnetwerk en het internet. Een ruime selectie aan apps, toegang tot onlinevideotheken, mediabibliotheken en Uitzending Gemist zorgen voor een complete infotainmentbeleving. Dankzij de zeer goede beeld- en geluidskwaliteit kunnen consumenten via deze toestellen in hoge kwaliteit videogesprekken voeren via Skype1. Later dit jaar komen voor de 8000-serie extra functies via download beschikbaar, waaronder bediening en navigatie door middel van de afstandsbediening, en Wifi Smart Screen. Met dit laatste is het mogelijk om digitale TV via de Philips Smart TV te bekijken op een iPad. WiFi Smart Screen zal ook beschikbaar zijn voor de 6000 en 7000 serie.

PhilipsTV 7007H

PhilipsTV 7007H

Superieure beeldkwaliteit en kristalhelder geluid

Om zelfs de allersnelste actiebeelden superscherp weer te geven, beschikken de tv’s uit de 7000 en 8000 series over 800Hz Perfect Motion Rate (PMR)2. Het hoogglanspaneel zorgt voor intensere kleuren en meer contrast, en is ook een belangrijke factor in het schitterende design van de 7000 en 8000 series, dat zich onderscheidt door een zeer dun beeldframe. Het Soundstage-speakersysteem van de 7000 en 8000 series biedt kristalhelder, levensecht geluid met diepe bastonen.

 

3D in hoge kwaliteit

De nieuwe tv’s zijn allemaal geschikt voor 3D-weergave. De 6000 serie is hiertoe voorzien van een 3D-paneel met passieve polarisatie, terwijl de 7000 en 8000 series gebruikmaken van brillen met actieve ‘shutter’ technologie. Daarbij worden beide ogen telkens afwisselend op hoge snelheid even afgedekt. Alle tv’s worden geleverd met 2D naar 3D-conversie, om 2D-content in real-time te voorzien van diepte. Omdat de 3D-beleving verschilt van gebruiker tot gebruiker, biedt Philips de mogelijkheid om de 3D-diepte aan te passen aan de persoonlijke voorkeur.

 

Full-screen met twee spelers gamen in 2D

De nieuwe 3D-tv’s bieden ook een ongekende gamebeleving. In de Two Player Full Screen Gaming-mode kunnen spelers met Philips 3D-brillen 2D-games voor twee spelers tegelijkertijd in full screen op het scherm spelen. Op tv-toestellen zonder deze technologie zijn spelers in zo’n geval aangewezen op split-screen-weergave.

PhilipsTV 8007K

PhilipsTV 8007K

Driezijdig Ambilight in modellen uit de 8000 serie

Toestellen uit de 6000 en 7000 series beschikken over Ambilight-verlichting langs twee zijden. De 8000 serie is echter voorzien van Ambilight vanuit drie zijden van de tv. Ambilight stemt automatisch de kleur en de intensiteit van de verlichting af op het beeld dat op de tv wordt weergegeven. Deze lichtgloed wordt ook op de muur achter de TV geprojecteerd, voor een nog intensere kijkbeleving.

 

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) stelt zich als gediversifieerde onderneming actief op het gebied van “Gezondheid & Welzijn” tot doel het leven van de mensen te verbeteren door tijdige innovaties. Philips is een wereldleider in gezondheid, lifestyle en verlichting; het bedrijf integreert technologie en design in oplossingen die afgestemd zijn op de mensen, die steunen op een grondige kennis van de consumenten en de merkbelofte “sense and simplicity”. Philips met hoofdkantoor gevestigd in Nederland stelt ongeveer 122.000 personen tewerk met verkoop en diensten in 100 landen en behaalde een omzet van 22,6 miljard EUR in 2011. De onderneming is marktleider in cardiologische zorg, acute zorg en thuiszorg, in energie-efficiënte verlichting en nieuwe verlichtingsoplossingen, in lifestyle producten, met een sterke leiderspositie in scheerapparaten, draagbare entertainment en tandverzorging. Meer informatie over Philips is te vinden op http://www.philips.nl/nieuwscentrum en www.philips.nl.

 

[1] De 6000 en 7000 series zijn gereed voor Skype, met een optionele Skype-camera. Bij de 8000 series wordt een Skype-camera meegeleverd.

2 De Philips Perfect Motion Rare PMR is een indicatie van het gecombineerde visuele effect van kenmerken zoals de verversingssnelheid van het paneel, backlight blinking, scanning backlight en micro-dimming.

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Philips 6000, 7000 en 8000 Smart LED TV series combineren gebruiksgemak en uitstekende beeldkwaliteit