Press Room

Cisco maakt bredere inzet telepresence mogelijk dankzij visual collaboration-oplossingen voor iPad en Windows

Nieuw high-end telepresencesysteem voor vergaderkamers vergroot impact telepresence in  levensechte videovergaderingen; integratie met nieuwe versies Jabber voor iPad en Windows

 

Amsterdam, 27 maart 2012 – Cisco introduceert een reeks innovaties op het gebied van samenwerking – of ‘collaboration’ – en telepresence. Met deze innovaties – variërend van nieuwe Cisco Jabber-versies voor de desktop en voor de iPad tot Cisco TelePresence – kunnen mensen makkelijker visueel met elkaar samenwerken, ongeacht locatie en tijd.

  • Cisco Jabber for iPad

    Cisco Jabber for iPad

    Nieuwe tools vergroten het bereik van telepresence – Cisco breidt zijn Jabber-portfolio voor Android, iOS, Mac, Blackberry en Cisco Cius uit met Cisco Jabber voor iPad en voor Windows. Hiermee kunnen klanten met alle populaire besturingssystemen nu via Jabber met elkaar communiceren en samenwerken, inclusief HD video, spraak, presence, instant messaging, desktop sharing, conferencing en visuele voicemail. Cisco heeft ook de integratie tussen Jabber en telepresence verbeterd, waardoor gebruikers met mobiele apparaten eenvoudig zelf een telepresence-sessie kunnen opzetten of er aan kunnen deelnemen, zowel op kantoor als onderweg.

  • Cisco Telepresence TX9000

    Cisco Telepresence TX9000

    Nieuw telepresence-platform met drie schermen – De Cisco TelePresence TX9000 Serie biedt de hoogste videokwaliteit in combinatie met geavanceerde collaborationfuncties. Het is een aanvulling op Cisco’s brede aanbod aan TelePresence-systemen voor organisaties van iedere grootte. De TX9000 integreert gemakkelijk met andere collaborationtools zoals Cisco WebEx en werkt tevens samen met alle, op standaarden gebaseerde telepresence-eindgebruikersapparaten en -oplossingen van andere leveranciers.

 

Deze aankondigingen komen op een moment dat mensen steeds meer keuzevrijheid verwachten in hoe en waar ze werken. Hiervoor zijn verschillende, geïntegreerde collaborationoplossingen nodig en hard- en softwaresystemen die naadloos met elkaar samenwerken. Dit leidt ertoe dat IT-managers op zoek zijn naar zeer goed beveiligde enterprise-oplossingen waarmee werknemers via uiteenlopende tools met elkaar kunnen samenwerken. Het moet daarbij niet uitmaken of ze in een high-end telepresenceruimte zitten, of dat ze gebruikmaken van hun pc, Mac, tablet of smartphone, of van een andere, op standaarden gebaseerd telepresenceoplossing.

 

De vraag naar dit soort innovaties wordt onderstreept door een sterk groeiende behoefte aan rijke video-oplossingen en mobiliteit. Volgens Cisco’s meest recente Visual Networking Index, zal tegen 2015 iedere maand drie biljoen minuten of zes miljoen jaar aan videocontent via internet worden verzonden. In 2016 zal het wereldwijde dataverkeer naar verwachting 10,8 exabyte per maand bedragen (130 exabyte per jaar): 18 maal zo veel als in 2011. Tevens zal in 2016 mobiele video 71 procent van het totale mobiele dataverkeer uitmaken.

 

Noot voor de redactie: klik hier voor het volledige Engelstalige bericht met meer informatie.

 

—————–

 

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt bredere inzet telepresence mogelijk dankzij visual collaboration-oplossingen voor iPad en Windows