Press Room

Cisco vernieuwt Unified Computing System (UCS)

Uitbreidingen voor Cisco UCS-portfolio verviervoudigen de maximale geheugencapaciteit, verdubbelen de switchingcapaciteit en maken het beheer van grootschalige UCS-omgevingen eenvoudiger

Amsterdam, 8 maart 2012 – IT-organisaties staan voor de uitdaging om datacenters
te bouwen die de groeiende vraag naar capaciteit voor virtualisatie en cloudcomputing
ondersteunen. Deze nieuwe datacenters moeten concurrerender en flexibeler zijn,
de kosten van de fysieke infrastructuur terugdringen en voorzien in de toenemende behoeften op het gebied van datagroei en ‘Big Data’-analyses. Cisco komt vandaag met diverse innovaties voor het Cisco Unified Computing System (UCS). Hiermee ontstaat een platform van de derde generatie dat voor al deze uitdagingen een antwoord biedt. Klanten kunnen met de nieuwe UCS-oplossingen sneller reageren op veranderende zakelijke behoeften, het datacenter makkelijker schalen en sneller overstappen op virtualisatie en
cloudcomputing.

De derde generatie Cisco UCS-platform is gebaseerd op de nieuwe Intel Xeon processor
E5-2600 en omvat verschillende servermodellen. Het biedt de hoogste serverdichtheid
en -efficiency, met tot acht maal meer geheugencapaciteit en een tot vier maal hogere I/O-snelheid dan bij de vorige UCS-servers. Met de Cisco UCS Manager is het nu mogelijk om zowel blade- als rackservers als één entiteit te beheren. Ook kunnen hiermee duizenden servers in datacentra over de hele wereld worden beheerd.

UCS-klanten melden aanzienlijke prestatieverbeteringen en kostenreducties: 30 procent lagere infrastructuurkosten, een reductie van 90 procent in de tijd die nodig is om nieuwe systemen en applicaties uit te rollen, 40 procent hogere applicatieprestaties en 60 procent lagere kosten voor energie en koeling.

 

Belangrijkste nieuwsfeiten

Compleet beheer met Cisco UCS Manager

 • Dankzij verbeterde integratie met Cisco Unified Fabric-technologie, biedt Cisco UCS Manager nu complete beheermogelijkheden voor zowel blade- als rackservers binnen een enkel domein. De oplossing verlaagt de kosten voor serverconnectiviteit, biedt meer flexibiliteit bij het toewijzen van middelen en laat IT-beheerders extra datacentercapaciteit toevoegen zonder dat daarbij de complexiteit toeneemt.
 • UCS Manager zal binnenkort ook zeer grootschalige UCS-implementaties ondersteunen via gecentraliseerd beheer van meerdere UCS-domeinen. Hierbij kunnen duizenden servers binnen hetzelfde datacenter of in datacenters over de hele wereld beheerd worden.

Cisco UCS geïntegreerde netwerkcomponenten en virtualisatie

 • De chassis I/O-module 2204XP biedt voor ieder chassis opties voor 80Gbps en
  160Gbps, om plotselinge piekbelastingen te kunnen verwerken. Deze module
  voorziet ook in port-channeling, voor het verdelen van de werklast over alle
  poorten (load-balancing). Dit zorgt voor meer efficiency en verhoogt de veerkracht, doordat verbindingen en bandbreedtecapaciteit beter worden benut.
 • De Cisco UCS 6296UP Fabric Interconnect verdubbelt de switchingcapaciteit van het UCS-systeem (van 960Gbps tot 1,92Tbps). Ook wordt de end-to-end latency met maximaal 40 procent teruggebracht, voor de hoogst mogelijke applicatieprestaties. De nieuwe fabric interconnect biedt  infrastructuurflexibiliteit op grote schaal, door middel van homogeen poortbeheer
  en een hogere energie-efficiency: per poort wordt het stroomverbruik met 36
  procent teruggebracht.
 • De Cisco UCS 6200-serie in combinatie met de Cisco Nexus Fabric Extender brengt de voordelen van UCS Manager naar zeer grootschalige UCS-omgevingen, voor zowel blade- als rackservers.

Nieuwe M3-generatie Unified Computing System-servers

Cisco breidt zijn Cisco Unified Computing System-portfolio uit met een blade- en twee
rackservers. Allen zijn gebaseerd op de nieuwste Intel Xeon processor E5-2600. De nieuwe servers van Cisco bieden hogere prestaties, meer flexibiliteit en verbeterde efficiency om te voorzien in de toenemende datacenterbehoeften van klanten. Met meer cores, meer cache, meer geheugencapaciteit, meer interne opslagcapaciteit en snellere datacommunicatiekanalen, biedt Cisco UCS met de Intel Xeon processor E5-2600 hoge prestaties, een hoge energie-efficiency en zeer complete functionaliteit tegen een betaalbare prijs.

 • Cisco UCS B200 M3 Bladeserver: de enterprise-klasse Cisco UCS B200 M3-server biedt optimale prestaties, flexibiliteit en serverdensiteit in een half-blade
  formaat. De server biedt onder andere 24 DIMM-geheugenslots en tot 80 gigabit
  aan I/O-bandbreedte.
 • Cisco UCS C220 M3 Rackserver: de Cisco UCS C220 M3 Rackserver is een enkel-rackunit (1RU) server met hoge prestaties en een hoge serverdensiteit voor diverse zakelijke werklasten, uiteenlopend van webservices tot gedistribueerde databases.
 • Cisco UCS C240 M3 Rackserver: de Cisco UCS C240 M3 Rackserver is een twee-rackunit (2RU) server met hoge prestaties en vele uitbreidingsmogelijkheden, voor een verscheidenheid aan opslagintensieve
  infrastructuurtaken, van ‘Big Data’ tot collaboration.

Leider in applicatieprestaties

 • Sinds de introductie van Cisco UCS in 2009, heeft dit serverplatform 59 benchmarkrecords gevestigd. Met zeer hoge prestaties en een geautomatiseerd
  configuratiemodel dat de uitrol van applicaties helpt versnellen, zorgt Cisco
  UCS voor hoge prestaties en helpt bij het verbeteren van de productiviteit. Het Cisco UCS-platform ondersteunt databases, Big Data, virtualisatiesoftware, Java-applicaties, HPC-applicaties en webservices.

Adoptie Cisco Unified Computing System

 • Sinds de introductie in 2009, hebben ruim 11.000 klanten uit de hele wereld Cisco UCS uitgerold binnen het datacenter. Cisco UCS is een complete, volledig geïntegreerde oplossing voor automatisering, netwerken, virtualisatie, opslag en beheer dat betere en flexibelere datacenters mogelijk maakt. Het neemt beheerbarrières weg tussen blade- en rackservers in ‘bare metal’, gevirtualiseerde en private/publieke cloudomgevingen. Hierdoor kunnen klanten sneller bedrijfsapplicaties uitrollen, de omzet verbeteren, nieuwe businessmodellen introduceren en het bedrijf laten groeien, terwijl de IT-kosten worden teruggebracht.
 • Met een jaarlijks R&D-budget van $5,3 miljard, blijft Cisco de transformatie
  van het datacenter stimuleren en bedrijven helpen om sneller en rendabeler over
  te stappen op cloudomgevingen. Cisco Cloud Enablement Services, een compleet aanbod aan zowel zakelijke als technische clouddiensten, in combinatie met de Cisco CloudVerse-architectuur (welke Unified Data Center-technologieën zoals UCS, intelligente netwerken en applicaties omvat), helpt klanten bij het bouwen van private, publieke of hybride clouds; meer dan 70 procent van de top-50
  aanbieders van publieke clouds gebruiken UCS.
 • Cisco werkt samen met industrieleiders zoals EMC, NetApp en VCE, om geïntegreerde end-to-end datacenteroplossingen aan te bieden, zoals Vblock en FlexPod. Deze oplossingen vergemakkelijken de uitrol en het beheer van een datacenterinfrastructuur. Daarnaast werkt Cisco nauw samen met innovatieve ontwikkelaars en strategische partners, waaronder BMC Software, CA, Citrix,
  EMC, Hitachi Data Systems, Microsoft, NetApp, Oracle, Red Hat, SAP en VMware, om Cisco Validated Designs en Design Guides voor oplossingen te ontwikkelen.

————-

 Over Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc
.

Voor meer informatie:

Cisco

Liesbeth Boschloo

Tel: 020 357 3894

Mob: 06 5252 9440

E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice

Cisco Persdesk

Tel:
023 562 8208

E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco vernieuwt Unified Computing System (UCS)