Press Room

Onderzoek Catalyst: ondanks gebruik van dezelfde carrièrestrategieën blijven vrouwen achter bij mannen

Amsterdam, 9 maart 2012 – Vrouwen en mannen gebruiken weliswaar dezelfde strategieën om vooruit te komen, maar toch komen mannen verder en verdienen zij meer voor hetzelfde werk. Dit verschil loopt op van $4.600 voor een eerste baan tot $31.000 in de latere loopbaan. Dit zijn uitkomsten van het onderzoek ‘The Ideal Worker’ van Catalyst, een nonprofit organisatie die zich inzet voor het vergroten van kansen voor vrouwen bij bedrijven. Deze resultaten zijn bekend gemaakt tijdens een interne bijeenkomst ter gelegenheid van International Women’s Day bij Cisco, waar Catalyst ook een workshop gaf over de beste aanpak voor vrouwen om carrière te maken.

 

Het onderzoek van Catalyst helpt ook enkele mythen de wereld uit. Een ervan is dat de carrière van vrouwen achterblijft bij die van mannen omdat ze niet dezelfde proactieve strategie gebruiken om vooruit te komen. Een andere mythe is dat vrouwen achterblijven in hun loopbaan omdat zij kiezen voor een langzamer groeipad.

 

Eleanor Tabi Haller-Jorden, General Manager Catalyst Europe AG: “Ondanks alle inspanningen om voor vrouwen dezelfde kansen te creëren als voor mannen, zijn we er nog niet. Ons ‘Ideal Worker’ onderzoek laat wederom zien dat er nog steeds hardnekkige
mythen bestaan over welke loopbaanstrategieën voor vrouwen positieve resultaten
opleveren. We zijn blij dat bedrijven zoals Cisco hard werken om deze mythen uit de wereld te helpen en zo te zorgen voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen.”

 

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: “Een werkomgeving waarin iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft om verder te komen is niet alleen in het belang van de werknemers, maar ook van het bedrijf. Daar zetten wij ons hier vanuit Cisco ook actief voor in. Deze bijeenkomst is daar een voorbeeld van.”

 

De bijeenkomst werd georganiseerd door Cisco Connected Women, een werkgroep die
zich bezighoudt met het verbeteren van de positie van vrouwen op de werkvloer. Deze
werkgroep, onderdeel van het Inclusion & Diversity-team van Cisco, richt zich met diverse activiteiten op de verbetering van de positie van LGBT-werknemers.

—————–

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com,
www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV,
een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc
.

Voor meer informatie:

Cisco

Liesbeth Boschloo

Tel: 020 357 3894

Mob: 06 5252 9440

E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice

Cisco Persdesk

Tel:
023 562 8208

E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Onderzoek Catalyst: ondanks gebruik van dezelfde carrièrestrategieën blijven vrouwen achter bij mannen