Press Room

Cisco maakt resultaten derde kwartaal boekjaar 2012 bekend

 • Netto omzet Q3: $11,6 miljard (7% meer ten opzichte van Q3 FY 2011)
 • Nettowinst Q3: $2,2 miljard GAAP (20% meer ten opzichte van Q3 FY 2011); $2,6 miljard non-GAAP (11% meer ten opzichte van Q3 FY 2011)
 • Winst per aandeel Q3: $0,40 GAAP  (21% meer ten opzichte van Q3 FY 2011); $0,48 non-GAAP (14% meer ten opzichte van Q3 FY 2011)


Amsterdam, 10 mei 2012 – Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het derde kwartaal van boekjaar 2012, dat op 28 april 2012 werd afgesloten. In het derde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $11,6 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $2,2 miljard, ofwel $0,40 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,6 miljard, ofwel $0,48 per aandeel.

 

“We hebben in het derde kwartaal solide resultaten behaald, met een recordomzet en record non-GAAP winst per aandeel”, zegt John Chambers, Cisco CEO en Chairman. “We voeren met succes ons strategische lange-termijnplan uit om de winst sneller te doen toenemen dan de omzet. En in deze tijd waarin voorzichtig wordt omgegaan met IT-uitgaven, blijven we beter presteren dan onze concurrenten.”

 

Chambers vervolgt: “In een wereld met steeds meer clouds, video en mobiele apparaten, is de rol van het intelligente netwerk belangrijker dan ooit en onze propositie voor klanten is sterker dan ooit te voren. Onze visie en strategie blijven gefocust op de juiste markttransities en ik wil onze aandeelhouders, medewerkers, klanten en partners danken voor hun niet aflatende commitment aan Cisco.”

 

GAAP resultaten

Q3 2012

Q3 2011

vs. Q3 2011

Netto omzet

$11,6 miljard

$10,9 miljard

6,6%

Nettowinst

$2,2 miljard

$1,8 miljard

19,8%

Winst per aandeel

$0,40

$0,33

21,2%

 

Non-GAAP resultaten

Q3 2012

Q3 2011

vs. Q3 2011

Nettowinst

$2,6 miljard

$2,3 miljard

10,9%

Winst per aandeel

$0,48

$0,42

14,3%

 

De netto omzet over de eerste negen maanden van boekjaar 2012 bedroeg $34,4 miljard, vergeleken met $32,0 miljard in de eerste negen maanden van boekjaar 2011. De nettowinst over dezelfde periode, op basis van GAAP, was $6,1 miljard, of $1,13 per aandeel, vergeleken met $5,3 miljard, of $0,94 per aandeel, in de eerste negen maanden van boekjaar 2011. De non-GAAP nettowinst over de eerste negen maanden van boekjaar 2012 was $7,5 miljard, of $1,38 per aandeel, vergeleken met $6,8 miljard, of $1,22 per aandeel, in dezelfde periode van boekjaar 2011.

 

Andere financiële gegevens

 • De cashflow uit operaties was in het derde kwartaal van boekjaar 2012 $3,0 miljard, vergeleken met $3,1 miljard in het voorgaande kwartaal en vergeleken met $3,0 miljard in het derde kwartaal van boekjaar 2011.
 • Cash, cash-equivalenten en de waarde van investeringen bedroegen aan het eind van het derde kwartaal van boekjaar 2012 $48,4 miljard, vergeleken met $46,7 miljard aan het eind van het tweede kwartaal van boekjaar 2012 en vergeleken met $44,6 miljard aan het eind van boekjaar 2011.
 • Gedurende het derde kwartaal van boekjaar 2012 heeft Cisco 27 miljoen aandelen teruggekocht in het kader van zijn terugkoopprogramma voor aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $20,28 per aandeel en een totaal aankoopbedrag van $550 miljoen. Op 28 april 2012 had Cisco in totaal 3,6 miljard aandelen teruggekocht, tegen een gemiddelde prijs van $20,47 per aandeel en een totaal aankoopbedrag van ongeveer $74,3 miljard, sinds de start van het terugkoopprogramma. Her resterende bedrag dat beschikbaar is voor het terugkopen van aandelen, bedraagt ongeveer $7,7 miljard, zonder vaste einddatum. Tijdens het derde kwartaal van 2012 heeft Cisco een cash dividend uitgekeerd van $0,08, voor een totaal van $432 miljoen.
 • Het gemiddelde aantal dagen dat facturen openstaan (Days Sales Outstanding – DSO) was aan het eind van het derde kwartaal van boekjaar 2012 31 dagen, vergeleken met 31 dagen aan het eind van het tweede kwartaal van boekjaar 2012 en vergeleken met 37 dagen aan het eind van het derde kwartaal van boekjaar 2011.
 • De voorraadomloopsnelheid (Inventory Turns) op basis van GAAP was 11,5 in het derde kwartaal van boekjaar 2012, vergeleken met 11,1 in zowel het tweede kwartaal van boekjaar 2012 als in het derde kwartaal van boekjaar 2011. De non-GAAP voorraadomloopsnelheid was 11,1 in het derde kwartaal van boekjaar 2012, vergeleken met 10,8 in het tweede kwartaal van boekjaar 2012 en vergeleken met 10,3 in het derde kwartaal van boekjaar 2011.

 

Belangrijke wereldwijde hoogtepunten

 • Cisco kondigde het voornemen aan om NDS Group Ltd. over te nemen, een leverancier van videosoftware en contentbeveiligingsoplossingen. Met deze overname verwacht Cisco beter in staat te zijn om service providers en mediabedrijven te helpen bij het aanbieden van de volgende generatie videobelevingen aan abonnees.
 • Cisco rondde de overname af van de privéonderneming Lightwire, Inc. Lightwire ontwikkelt geavanceerde optische interconnectietechnologie voor high-speed netwerktoepassingen. Deze overname zal Cisco in staat stellen om rendabele high-speed netwerken aan te bieden, met de volgende generatie optische connectiviteit.
 • Cisco heeft de privéonderneming ClearAccess, Inc. overgenomen. Met deze overname versterkt Cisco zijn mogelijkheden op het gebied van netwerkbeheer en kunnen service providers hun diensten beter leveren, beheren en te gelde maken.
 • Cisco heeft strategische investeringen aangekondigd in Brazilië, om innovatie, transformatie en sociaal-economische ontwikkelingen te stimuleren.

 

Cisco innovaties

 • Cisco heeft aangekondigd dat het zijn cloud-ready switching portfolio heeft geüpdatet met verbeterde netwerkvirtualisatie, voor meer eenvoud en een betere schaalbaarheid.
 • Cisco heeft de succesvolle demonstratie en validatie bekendgemaakt van zijn coherente 100G dense wavelength division multiplexing-oplossing. Hierbij is een afstand van 3.000 kilometer bereikt, zonder dat het signaal versterkt hoefde te worden. Deze afstand is 50 procent verder dan enig andere non-Raman alternatieve oplossing die op dit moment op de markt is.
 • Cisco heeft de eerste carrier-grade, end-to-end WiFi-infrastructuur aangekondigd, waarmee de volgende generatie hotspots geleverd kan worden. Deze technologie is erop gericht om een naadloze mobiele beleving mogelijk te maken en stelt operators in staat om de voortdurende toename van het mobiele dataverkeer, mobiele apparaten en nieuwe diensten te ondersteunen.
 • Cisco heeft diverse innovaties aangekondigd voor het Unified Computing System (UCS), die de geheugencapaciteit verviervoudigen, de switchingcapaciteit verdubbelen en het beheer van grootschalige Cisco UCS-omgevingen vereenvoudigen.
 • Cisco heeft nieuwe Linksys Smart WiFi Routers geïntroduceerd, met app-mogelijkheden voor thuisgebruik. Deze drie nieuwe routers bieden hoge draadloze prestaties en ondersteunen Cisco Connect Cloud.
 • Cisco heeft bekengemaakt dat het zijn productaanbod voor het MKB heeft uitgebreid met nieuwe draadloze access points, routers, switches, unified communications en door partners beheerde diensten.
 • Cisco en NetApp hebben bekendgemaakt dat FlexPod als eerste datacenterinfrastructuur door Microsoft is gevalideerd voor het geüpdatete Microsoft Private Cloud Fast Track 2.0-programma.

 

Klik hier voor het volledige, Engelstalige bericht: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=850397

 

————-

 

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Links

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten derde kwartaal boekjaar 2012 bekend