Press Room

Cisco helpt bedrijven bij snelle en makkelijke overstap naar de cloud

Cisco Cloud Connected Solution biedt nieuwe oplossingen voor routing en WAN-optimalisatie voor de cloud

Amsterdam, 12 juni 2012 – Volgens de 2012 Cisco Global Cloud Networking Survey noemt een meerderheid van de IT-beslissers een netwerk dat helemaal klaar is voor de cloud de belangrijkste voorwaarde voor migratie naar de cloud. Om organisaties hierin te voorzien, kondigt Cisco vandaag de Cisco Cloud Connected Solution aan. Deze brede oplossing omvat routingen optimalisatieplatforms voor het Wide Area Network (WAN) die in combinatie met de cloud gebruikt kunnen worden. Daarnaast komt Cisco met Cloud Connectors: een open architectuur waarmee gebruikers op intelligente wijze verbinding kunnen maken met clouddiensten.De Cisco Cloud Connected Solution omvat drie hoofdelementen:

  • Cloud Connectors – nieuwe softwaremodules die samenwerken met clouddiensten om de prestaties, beveiliging en beschikbaarheid van cloudtoepassingen te verbeteren. Deze modules worden gehost op Cisco’s ISR G2-platform. Met de Cloud Connector-software kunnen service providers en channelpartners zelf Cloud Connectors ontwikkelen, waarmee ze hun eigen, gedifferentieerde diensten kunnen aanbieden. Cisco introduceert ook Cloud Connectors voor Cisco Hosted Collaboration Services (HCS), de op het web gebaseerde Cisco ScanSafe beveiligingsdienst en de CTERA Storage Connector op Cisco UCS-E Series. Deze zorgt voor continuïteit van de beschikbaarheid van spraakdiensten en bedrijfstoepassingen bij calamiteiten.
  • Cloud-enabled platforms – Cisco breidt zijn Aggregation Services Router (ASR) -platform uit met de Cisco ASR 1002-X router. Ook nieuw is Cisco AppNav-technologie, dat de fysieke en virtuele Wide Area Application Services-appliances van Cisco op intelligente wijze samenbrengt in één geclusterde pool, beheerd door een centrale controller.
  • Innovatieve clouddiensten – Cisco introduceert de Cisco Cloud Services Router (CSR), een virtuele router waarmee klanten hun virtual private networks (VPNs) kunnen uitbreiden naar de cloud. Cisco Application Visibility and Control (ACV) –technologie, dat geïntegreerd is in de Cisco Integrated Services Router (ISR) G2- en ASR-platforms, optimaliseert cloudtoepassingen op het netwerk. Nieuw zijn tot slot ook Cisco UCS E-Services Server Modules voor de ISR G2.

Lees het volledige Engelstalige persbericht.

————-

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco helpt bedrijven bij snelle en makkelijke overstap naar de cloud