Press Room

Cisco Unified Communications Release 9.0 geeft toegang tot samenwerkingstools vanaf onwaarschijnlijke plekken en meer apparatuur

Update van samenwerkingsplatform koppelt telefoons van derden aan de Cisco UC-omgeving

Amsterdam, 26 juni 2012 – De vraag van eindgebruikers naar de beste oplossingen voor mobiliteit en samenwerking blijft groeien en bedrijven zoeken kosteneffectieve manieren om de technologie te leveren die aan deze verwachtingen voldoet. Cisco speelt hier op in met een reeks nieuwe diensten en mogelijkheden voor het Cisco Unified Communications Manager-platform. Deze maken deel uit van Cisco Unified Communications (UC) Release 9.0 en adresseren veel van de belangrijke uitdagingen waar IT-managers mee te maken hebben nu zij voor werknemers samenwerkingsmogelijkheden beschikbaar willen stellen voor zowel op kantoor als onderweg.

Cisco UC Release 9 is het fundament van een ‘unified collaboration’-strategie. Cisco vindt dat werknemers en bedrijven wereldwijd toegang moet kunnen krijgen tot Cisco’s UC-omgeving, ook als zij geen Cisco-endpoints gebruiken. Een van de nieuwe mogelijkheden, Extend and Connect, werkt met Cisco Jabber om telefoons van derden op te nemen in de Cisco UC-omgeving. Dat geldt voor elke telefoon, ongeacht de leverancier, ongeacht of het een oud, nieuw, analoog, digitaal of IP-toestel is en ongeacht waar de telefoon zich bevindt – in hotels en conferentieoorden, op luchthavens en zelfs op afgelegen plekken zoals boorplatforms en cruiseschepen. Zolang het toestel verbinding heeft, kan de gebruiker beschikken over dezelfde mogelijkheden als van een Cisco IP Phone op kantoor.

Hoe het werkt: met Extend and Connect kunnen forenzen en zakenreizigers het telefoonnummer van hun favoriete toestel opgeven in een Jabber-client op hun Windows-pc. Cisco Unified Communications Manager zorgt er vervolgens voor dat al het spraakverkeer naar dat toestel wordt geleid. Werknemers kunnen elk willekeuring toestel gebruiken, maar wel met de mogelijkheden van een volledig uitgeruste bedrijfstelefoon. Zij kunnen zo onderweg alle communicatiediensten gebruiken die zij ook op kantoor hebben, zoals aanwezigheid, IM en click-to-call. Extend and Connect zorgt te allen tijde voor zeer goede spraakkwaliteit, onafhankelijk van de kwaliteit van de breedbandverbinding.

Het volledige Engelstalige persbericht is hier te vinden.

————-

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com
Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco Unified Communications Release 9.0 geeft toegang tot samenwerkingstools vanaf onwaarschijnlijke plekken en meer apparatuur