Press Room

Cisco WebEx Social brengt sociale samenwerking naar mobiele apparatuur, e-mail en zakelijke applicaties

WebEx gaat verder dan webconferencing, omvat telepresence en koppeling met sociale netwerken

Amsterdam, 20 juni 2012 – Cisco heeft vandaag op Enterprise 2.0 diverse innovaties getoond die het mogelijk maken voor mensen om gemakkelijker samen te werken via sociale netwerken, ongeacht waar zij aan het werk zijn. Hiervoor komen mogelijkheden beschikbaar op de apparatuur en binnen de applicaties die werknemers het meest gebruiken. Deze innovaties hebben een relatie met wat nu Cisco WebEx Social wordt genoemd (voorheen bekend als Cisco Quad) en bouwen verder op het bestaande aanbod dat werknemers helpt om kennis te delen, experts en informatie te vinden en effectieve virtuele teams samen te stellen. Met deze release van WebEx Social introduceert Cisco de volgende mogelijkheden:

  •  Microsoft Office Integration: de integratie van WebEx Social en Microsoft Office stelt werknemers in staat om Word, PowerPoint of Excel te gebruiken om samen documenten, presentaties en spreadsheets aan te passen en terug te posten naar WebEx Social.
  • E-mail: e-mail is niet langer een op zichzelf staande applicatie. Met verbeterde e-mailintegratie hoeven werknemers e-mail clients zoals Microsoft Outlook niet te verlaten als zij updates willen doorvoeren en posten naar WebEx Social.
  • Mobiliteit: Cisco introduceert verbeteringen van de WebEx Social iPhone en iPad client die werknemers de mogelijkheid geeft om rechtstreeks vanuit hun mobiele applicatie over te schakelen van social networking naar real-time instant messaging (OM), webconferencing en telefonie.
  • Video: met nieuwe browsergebaseerde video-oproepen kunnen mensen naadloos overschakelen op een high-definition (HD) videoconferentie-sessie, zonder dat zij daarvoor een afzonderlijke applicatie hoeven te gebruiken. Deze sessies zijn compatibel met een grote diversiteit aan video-eindpunten, waaronder Cisco Telepresence, IP-videotelefoons, mobiele clients en soft clients.
  • Flexibele implementatiemodellen: met deze release krijgen klanten een keuze uit diverse implementatiemodellen. WebEx Social is beschikbaar als een on-premise aanbod (WebEx Social Server), gehost via partners en een door Cisco gehoste cloudgebaseerde oplossing.

Het volledige Engelstalige bericht is hier te vinden.

————-

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco WebEx Social brengt sociale samenwerking naar mobiele apparatuur, e-mail en zakelijke applicaties