Press Room

Nuance lanceert nieuwe versie Swype-toetsenbord

Merelbeke, België, 20 juni 2012

 

Nuance Communications lanceert vandaag een nieuwe versie van het populaire Swype-toetsenbord. De nieuwe versie combineert vier technologieën om tekst in te voeren op een mobiel apparaat, waarbij diverse technologieën van Nuance, zoals spraakherkenning van Dragon Dictation, XT9-technologie voor ‘predictive text input’ en uiteraard Swype zelf naadloos met elkaar zijn verweven. Bovendien stelt het toetsenbord zich nu nog beter in op de individuele gebruiker: iedere keer dat je er tekst mee schrijft, swypet of inspreekt, wordt het weer wat slimmer.

Swype versie 3

De nieuwe versie van Swype is op vele punten verbeterd. Dit zijn de belangrijkste:

 

  • Woorden voorspellen: Swype is zeer goed in het voorspellen van het volgende woord dat iemand wil invoeren. Daarvoor baseert het zich op de combinaties van specifieke woorden die de gebruiker eerder invoerde. Dus hoe vaker je Swype gebruikt, hoe beter het wordt.
  • Combinatie van spraak- en tekstwoordenboeken: Iedere Swype-gebruiker krijgt een persoonlijk woordenboek en ieder nieuw woord dat je via het toetsenbord invoert, wordt daar aan toegevoegd. Dit geldt zowel voor geschreven als ingesproken woorden, en zowel voor e-mails en sms-berichten als andere teksten. Deze toevoegingen worden meteen verwerkt in een zogenaamd ‘unified language model’, zodat je die woorden nadien probleemloos kunt inspreken of schrijven, hoe ongebruikelijk ze ook zijn.
  • Downloadbare taalmodules: Swype ondersteunt nu meer dan 55 talen – waaronder Nederlands – die rechtstreeks vanuit het toestel kunnen worden gedownload.
  • Vier-in-één: De nieuwe versie van Swype biedt vier inputmogelijkheden in één toetsenbord. Je kunt uiteraard nog altijd swypen, waarbij je je vinger op de eerste letter van een woord plaatst en dan naar elke volgende letter sleept. Daarnaast kun je woorden intoetsen, wat aanzienlijk sneller gaat dankzij de ‘predictive text input’-technologie. Een derde mogelijkheid is het inspreken van tekst nadat je op de Dragon-knop hebt geklikt. En tenslotte kun je met je vingertoppen ook letters, woorden en symbolen schrijven. Bovendien kun je midden in een bericht van inputmethode wisselen, afhankelijk van wat je op dat moment het handigst vindt.

 

“Als mensen willen communiceren, verwachten zij dat hun mobiele toestel snel en intuïtief reageert,” zegt Frank Verweij, Senior Marketing Manager EMEA voor Enterprise & Mobile bij Nuance. “Met deze ‘lerende’ versie van Swype begint een nieuw tijdperk voor tekstinvoer, waarbij het toetsenbord zich voortdurend aanpast aan de specifieke manier van communiceren van iedere gebruiker.”

 

Beschikbaarheid

De nieuwe nieuwe generatie Swype-technologie is nu beschikbaar voor fabrikanten die het Android-platform ondersteunen en via een SDK ook voor andere besturingssystemen. Wie de technologie zelf wil uitproberen, kan vanaf vandaag de Swype Bèta for Android – met ondersteuning voor het Nederlands – downloaden via http://beta.swype.com.

 

Noot voor de redactie: een hi-res afbeelding die de vier mogelijke inputmethodes van de nieuwe Swype toont vind je hier.

 

Volg Swype op Facebook, Twitter en YouTube.

 

Over Nuance Communications
Nuance is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker documenten maken, delen en gebruiken. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde producten van Nuance. Ga voor meer informatie naar www.nuance.com.

 

Nuance Communications
Vanessa Richter, Senior Public Relations Manager EMEA
Guldensporenpark 32, B-9820 Merelbeke
T: +32(0)9 239 8031
E: vanessa.richter@nuance.com

 

Contact voor journalisten:
Check Twice
Marguérite van der Heijden
T: 023-5628208
E: marguerite@checktwice.nl
www.checktwice.nl
Twitter:@checktwice_pr

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Nuance lanceert nieuwe versie Swype-toetsenbord