Press Room

Sophie Luikinga studeert aan de andere kant van de wereld af via telepresence

Verdediging afstudeeronderzoek en cijferberaad via live-verbinding tussen Utrecht en Melbourne

Amsterdam, 20 juni 2012 – Sophie Luikinga, studente aan de Hogeschool Utrecht, heeft een bijzondere primeur. Zij studeerde vandaag af in Utrecht, maar verdedigde haar afstudeeronderzoek vanuit Australische Melbourne. Dat kan dankzij een telepresence-verbinding die Cisco hiervoor beschikbaar heeft gesteld.

Sophie studeert Zoölogie (proefdierkunde) een richting van de opleiding life sciences & chemistry aan de Hogeschool Utrecht, maar heeft haar laboratoriumonderzoek uitgevoerd aan de Florey Neuroscience Institutes in Melbourne. Omdat Sophie voor het afronden van het onderzoek nog in Australië moest blijven, maar in Utrecht moest afstuderen, werd er voor gekozen om het afstuderen via telepresence te doen.

Dankzij een initiatief van Cisco kan Sophie gebruikmaken van een telepresence-systeem dat niet alleen zorgt voor een hoogwaardige beeld- en audioverbinding met de andere kant van de wereld. Het is ook mogelijk om haar presentatie te delen met haar studiebegeleiders. De Hogeschool wilde niet zomaar akkoord gaan met het gebruik van dit telepresence-systeem en daarom is er eerst grondig getest.

Direct na de presentatie van Sophie vond het cijferberaad plaats tussen de Hogeschool Utrecht en Florey Neuroscience Institutes in Melbourne. Met als uitkomst dat zij met vlag en wimpel is afgestudeerd.

“Ik vond het echt heel bijzonder om op deze manier te presenteren. Eenmaal bezig merkte ik eigenlijk nauwelijks dat mijn studiebegeleiders in Utrecht zaten. Niet alleen is studeren op afstand mogelijk, maar dus ook het afstuderen,” zegt Sophie.

————-

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Sophie Luikinga studeert aan de andere kant van de wereld af via telepresence