Press Room

Toonaangevende TV-fabrikanten en applicatie-ontwikkelaars verenigen zich in Smart TV Alliance

Seoul, Korea / Amsterdam, Nederland / San Ramon, Californië, Verenigde Staten –

20 juni 2012 – LG Electronics en TP Vision (Philips TV) hebben vandaag officieel de Smart TV Alliance opgericht, een samenwerkingsverband waarbij andere Japanse tv-fabrikanten zich spoedig zullen aansluiten. Het doel van deze samenwerking is het scheppen van een omgeving waarin applicatie-ontwikkelaars diensten kunnen ontwerpen die platformonafhankelijk zijn. De oprichting van de Smart TV Alliance volgt op de aankondiging op IFA 2011 in Berlijn van genoemde tv-fabrikanten om de handen ineen te slaan. De namen van andere spelers, die zich bij de Smart TV Alliance aansluiten, zullen op de website van de Smart TV Alliance worden bekendgemaakt.

 

Grotere kansen op de markt

“Vóór vandaag was de Smart TV-industrie een zeer moeilijke markt voor tv-fabrikanten én applicatie-ontwikkelaars, omdat al die verschillende merken ook verschillende platformen en technologieën toepassen,” zegt de president van Smart TV Alliance, Bong-seok Kwon van LG Electronics. “Wat Smart TV Alliance doet is een groter speelveld creëren, zodat ontwikkelaars worden aangemoedigd om meer en betere tv-applicaties te maken. Dit moet leiden tot een ongekend rijke bron aan muziekdiensten, games, sociale netwerken, video-on-demand en nog veel meer voor de consument.”

 

Minder tijd, lagere kosten

Alain Perrot van TP Vision, lid van de raad van bestuur van Smart TV Alliance, is ervan overtuigd dat het reduceren van de ontwikkelingstijd en de kosten voordelig zal uitpakken voor alle partijen. “In plaats van waardevolle tijd stoppen in het omzetten naar en testen op verschillende platformen, kunnen ontwikkelaars hun creativiteit volledig richten op het maken van mooie apps. Nu kunnen we het écht leuk en interessant maken voor iedereen.”

 

“Wij zijn van mening dat dit de juiste richting is voor Smart TV-producenten en app-ontwikkelaars,” aldus Sharp.

 

Om de drempel voor potentiële partners laag te houden, hebben de initiatiefnemers het Smart TV Alliance Consortium opgericht. Een van de belangrijkste doelstellingen van dit consortium is het definiëren van technische specificaties, zodat ontwikkelaars één versie van hun applicatie kunnen maken die op de Smart TV’s van alle deelnemende fabrikanten draait, ongeacht het onderliggende platform.

 

Om een dergelijk ontwikkelingsproces mogelijk te maken, zal Smart TV Alliance de eerste versie van zijn Software Development Kit (SDK) kosteloos beschikbaar stellen op zijn website, zodat ontwikkelaars deze kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van hun apps. De SDK is gebaseerd op open webtechnologieën, waaronder HTML5.

 

Smart TV Alliance zal de eerste SDK-versie verder ontwikkelen en binnenkort de specificaties van SDK 2.0 bekendmaken, gevolgd door de release van de software, eind dit jaar. Met SDK 2.0 kunnen ontwikkelaars applicaties ontwerpen voor de Smart TV’s die de Alliance-leden in 2013 op de markt brengen.

 

Smart TV Alliance nodigt geïnteresseerde partijen – tv-fabrikanten, ontwikkelaars en contentleveranciers – van harte uit om zich aan te sluiten. Het laatste nieuws over de activiteiten en toekomstplannen is te vinden op de officiële website: www.SmartTV-Alliance.org. Hier is ook informatie te vinden over deelname, de Software Development Kit en ontwikkelaarsforums.

 

Over Smart TV Alliance

Smart TV Alliance wil een omvangrijk en productief ecosysteem scheppen voor de ontwikkeling van Smart TV-applicaties. Hiermee wil de alliantie fabrikanten een snellere weg bieden naar meer en betere tv-applicaties en ontwikkelaars in staat stellen één applicatie voor verschillende platformen te maken. En de alliantie wil consumenten voorzien van een rijke bron aan content en diensten. Meer informatie over nieuwe leden, huidige activiteiten, forums voor ontwikkelaars en de Software Development Kit   is eind deze maand te vinden op www.SmartTV-Alliance.org.

 

Contact:

Alisa Hicks

news@news@smarttv-alliance.org

 

About LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is a global leader and technology innovator in consumer electronics, mobile communications and home appliances. With 117 operations around the world, LG achieved global sales of USD 49 billion (KRW 54.26 trillion) in 2011. LG is comprised of four business units – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, and Air Conditioning & Energy Solutions – and is one of the world’s leading producers of flat panel TVs, mobile devices, air conditioners, washing machines and refrigerators. For more news and information on LG Electronics, please visit www.LGnewsroom.com.

 

 

Contact:
Kyoo Im
LGnews@lge.com

Over TP Vision
TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 3.300 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

 

Contact:
Eva Heller
eva.heller@philips.com

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Toonaangevende TV-fabrikanten en applicatie-ontwikkelaars verenigen zich in Smart TV Alliance