Press Room

De Dietrich verhoogt productiviteit met 20% dankzij Egemin

Zwijndrecht (België), 23 augustus 2012

 

De Dietrich, producent van verwarmingsketels en condensatietoestellen, nam onlangs vloerkettingbanen van Egemin in gebruik voor zijn Franse productiesite in Mertzwiller. De banen die in de grond zijn ingebouwd transporteren de montageplatforms met de verwarmingsketels doorheen de assemblagecyclus. Ze zorgen voor een productiviteitsverhoging van 20%. De investering kadert in een masterplan van De Dietrich om ruimte te besparen in de productiehallen, de productiviteit te verhogen en meer flexibiliteit in de productie voor nieuwe modellen te voorzien.

 

Hogere productiviteit, snelle terugverdientijd

De nieuwe E’tow vloerkettingbanen trekken de montageplatforms automatisch vooruit aan een vaste snelheid van 0,8 m per minuut langs de montageposten waarop de ketels stap voor stap worden gemonteerd. Aan deze snelheid rollen er 110 ketels van de band per shift, een productiviteitsstijging van 20%. De planningverantwoordelijken kunnen nu ook perfect berekenen wanneer ze moeten starten om een bestelling tijdig af te werken.

 

De terugverdientijd van de investering is vijf jaar, enkel rekening houdend met hogere productiviteit, en drie jaar wanneer je ook de rest -verkorte constructietijd, lagere arbeidskosten en het feit dat de productielijn nu nauwelijks gestopt moet worden- in rekening brengt.

 

Veiliger en ergonomischer werken

Vloerkettingbanen zijn veilig. Medewerkers struikelen niet over de lijn, kunnen bij de assemblage makkelijk om de producten heen lopen en ze moeten vooral geen platforms meer verschuiven. Zo kunnen ze comfortabeler werken. De Dietrich dacht ook aan de ergonomie. Medewerkers hoeven zich amper te bukken en geen zware lasten te dragen. Het niveau van de montageplatforms kan men aanpassen tot de ideale werkhoogte. Aan het begin van de productielijn liggen de ketels schuin, zodat onderdelen makkelijker gemonteerd kunnen worden.

 

Ruimtebesparing in productiehal

De Dietrich testte het systeem eerst op de productie van zijn GFS (Gas Floor Standing) condensatieketels op huisbrandolie. Vroeger waren hiervoor twee afzonderlijke lijnen nodig. Vandaag kan dit met één enkele lijn en wint De Dietrich plaats in de productiehal. Daarna werd een tweede kettingbaan geïnstalleerd voor de productie van een van de condensatieketels. Deze lijn is zo opgebouwd dat ze makkelijker aan te passen is aan assemblage van andere ketels.

 

De vestiging in Merzwiller werkt inspirerend. Pascal Schlichter, verantwoordelijke voor industrialisering bij De Dietrich: “Andere vestigingen komen bij ons kijken hoe wij onze productielijn geoptimaliseerd hebben en overwegen om ons voorbeeld te volgen. Ook bedrijven uit de buurt komen op bezoek om te zien hoe we onze productiviteit hebben verhoogd en aan ruimte hebben gewonnen”.

 

De installatie van het nieuwe systeem gebeurt terwijl de productie ononderbroken verder loopt op het bestaande systeem. Het nieuwe systeem zorgt voor een capaciteitsstijging tot 15 procent van aan- en afvoer. De contractwaarde bedraagt ongeveer een miljoen euro. De start van de installatie is voorzien voor maart 2013 en zal ongeveer twee weken in beslag nemen.

 

Continuïteit gegarandeerd

“De garantie dat de overstap van het bestaande naar het nieuwe systeem de normale werking niet zou verstoren, heeft ons het contract opgeleverd”, vertelt Yves Gazin, Global Strategic Solutions Manager bij Egemin. “We zorgen voor een planning om alles in één beweging uit te voeren terwijl de productie blijft draaien op het oude systeem.”

 

Meer capaciteit en flexibiliteit

Het nieuwe systeem bestaat uit zeven lasergestuurde Load Transfer Vehicles (LTV) die elk voorzien zijn van twee rollenbanen bovenaan en onderaan. Via de bovenste rollenbanen worden volle pallets met ingepakte blikken naar de distributieruimte getransporteerd. Via de onderste rollenbanen worden lege pallets uit de distributieruimte meegenomen naar de inpaklijnen. Zo heeft La Costeña met eenzelfde aantal toestellen tot 15 procent meer vervoerscapaciteit. De routes die momenteel vast liggen, kan men op elk moment optimaliseren en La Costeña kan ook nieuwe routes toevoegen. Zo kunnen ze de AGV’s flexibeler gebruiken.

 

Verder bouwen aan strategie

Egemin specialiseert zich onder meer als leverancier voor de voedingssector. La Costeña is de grootste producent van rode pepers en tomatenpuree in Mexico. Het bedrijf maakt deel uit van de Jumex Group, Mexico’s grootste fruitproducent, en telt 2800 werknemers.

 

Klik op deze link voor afbeeldingen

 

Over Egemin Automation

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 620 medewerkers in dienst. Voor meer informatie: www.egemin.com.

 

Contact
Egemin
Michaël Coryn, Marketing Communications Manager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht
België
T: +32 3 641 13 57
michael.coryn@egemin.com
www.egemin.com

 

Contact voor journalisten
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ledeberg)
België
T: +32 9 210 5359
M: +32 498 204 049
delphine@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: De Dietrich verhoogt productiviteit met 20% dankzij Egemin