Press Room

Nieuwe Philips 9000-serie Smart LED TV bekroond met EISA-award

  • Philips 9000-serie biedt perfect contrast,  hoge helderheid, levendige kleuren en zeer scherp beeld
  • Driezijdig Ambilight Spectra XL maakt het beeld virtueel groter dan Ambilight ooit deed
  • EISA roept Philips 46PFL9707 – met Moth Eye Filter, voor een volledig ontspiegeld scherm – uit tot EUROPEAN LCD TV 2012-2013

Amsterdam, 30 augustus 2012 – Vandaag kondigt TP Vision de nieuwe Philips 9000-serie premium Smart TV’s aan. De serie kent twee modellen met schermgroottes van 117 en 152 centimeter (46 en 60″). Dankzij de Perfect Pixel Philips HD Engine leveren de Philips 46PFL9707 en 60PFL9607 het beste van het beste op het gebied van beeldkwaliteit. Micro Dimming Premium zorgt voor perfect contrast en levendige kleuren, Flicker Free 3D voor een trillingsvrije Full HD 3D-ervaring en 1200Hz Perfect Motion Rate voor zeer scherp beeld. De met een EISA-award bekroonde Philips 46PFL9707 beschikt ook over een verbeterde versie van de Moth Eye Filter, een bionische technologie. De nieuwe Philips 9000-serie Smart LED TV zal in het derde kwartaal van 2012 leverbaar worden.

Het beste van het beste in Philips-beeldkwaliteit

De Philips 9000-serie draagt alle kenmerken van de expertise die Philips heeft op het gebied van beeldkwaliteit. De Perfect Pixel HD Engine – waarvan beide modellen zich bedienen – benut ieder element van het beeldverwerkingsproces optimaal, met een superieure beeldkwaliteit als resultaat.

Micro Dimming Premium en Bright Pro zorgen voor perfect contrast

Ultiem contrast, vlijmscherpe beelden, levendige kleuren: de 9000-serie laat het zien door gebruik te maken van Micro Dimming Premium en Bright Pro. Het Direct LED-backlight is verdeeld in honderden segmenten, die elk afzonderlijk worden aangestuurd. Daar waar het beeld donker is, wordt het LED-backlight uitgeschakeld. Ondertussen zorgt Bright Pro voor meer achtergrondverlichting op delen van het beeld die juist helder moeten zijn.

Bionische technologie Moth Eye Filter neemt spiegeling weg

Moth Eye Filter creëert een zeer efficiënt antireflecterend schermoppervlak door de nanostructuur van het oog van een mot te kopiëren. De technologie – toegepast op de 46″ 46PFL9707 – maakt de zwartheid van donkere tinten nóg dieper en verlicht de heldere elementen van het beeld, zónder storende halo’s of reflecties.

Verbeterde Ambilight met grotere lichtprojectie op de muur

De Smart LED-TV’s uit de 9000-serie zijn voorzien van driezijdig Ambilight Spectra XL. De gepatenteerde technologie van Philips vergroot het scherm virtueel door vanaf de achterkant een gloed op de muur te projecteren. De kleur en de helderheid van het licht worden automatisch aangepast aan wat er op het televisiescherm te zien is. Ambilight XL maakt het beeld virtueel groter dan het ooit deed.

Schitterende 3D-beeldkwaliteit en premium-functies

Deze eersteklas tv’s beschikken over zeer goede 3D-functies. Het geavanceerde 2D to 3D conversion voegt diepte toe aan 2D-beelden, onafhankelijk van de bron, bijna in realtime. Omdat iedereen 3D anders ervaart, is de Philips 9000-serie voorzien van 3D Depth Adjustment, zodat de kijker het 3D-diepteniveau naar zijn eigen wensen kan aanpassen.

De ultieme full screen-ervaring voor twee gamers tegelijk

De bijgeleverde Philips 3D-brillen zorgen voor een indrukwekkende game-ervaring op de 9000-serie. Dankzij de Two Player Full Screen Gaming-modus kunnen twee gamers met één druk op de knop tegelijk in full screen genieten van 2D-games voor twee personen.

Premium Smart TV-ervaring

Het nieuwe Smart TV startscherm geeft bezitters van een tv uit de 9000-serie toegang tot een breed scala aan digitale content en apps, zoals catch-up TV, online videotheken en surfen op het net. Met USB-opname kan de kijker zijn tv-programma pauzeren en opnemen op een USB-opslagapparaat. Met de MyRemote App kunnen gebruikers met hun smartphone of tablet de elektronische programmagids raadplegen tijdens het tv-kijken. Ook maakt de app van het mobiele apparaat een slimme afstandsbediening om bijvoorbeeld foto’s, video’s of muziek naar de tv te sturen.

Over TP Vision

TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 3.300 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.nl/pr/image-library.TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

Contact voor journalisten in Nederland:

Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Nieuwe Philips 9000-serie Smart LED TV bekroond met EISA-award