Press Room

Hoogste diepvriesmagazijn Benelux nadert voltooiing

Tilburg, 5 september 2012

 

Vorige week voltooide Egemin Automation het plaatsen van de 8 palletkranen bij Agristo BV. Hiermee komt de afwerking van het hoogste magazijn van de Benelux naderbij. In het nieuwe diepvriesmagazijn van aardappelproducent Agristo in Tilburg werden de 23 ton zware kranen van op 80 meter hoog in het magazijn gemonteerd. De hijsoperaties vergden op deze hoogte heel wat precisiewerk vanwege de windomstandigheden.

 

De kranen zullen de opslag van diepgevroren aardappelfrieten op zo’n 25.600 europallets bij-25 °Cverzorgen. Momenteel worden de dak- en gevelplaten aan de magazijnstellingen bevestigd en wordt de voorzijde van het magazijn ingericht. Vervolgens zal Egemin de kranen gefaseerd in dienst nemen. Het magazijn moet tegen eind dit jaar operationeel zijn.

 

Egemin berekende het magazijn voor Agristo op piekcapaciteiten van 100 pallets in en 240 pallets uit, per uur. Het magazijn, een siloconstructie, is speciaal ontworpen om duurzaam om te springen met energie. De dak- en wandisolatie is 2cm dikker dan standaard is bij andere diepvriesmagazijnen. Ook de acht palletkranen zijn specifiek voorzien van een intern energierecuperatiesysteem. De elektrische energie die vrijkomt tijdens het dalen en afremmen van de kraan, wordt teruggestuurd naar het net en vervolgens ‘gratis’ ter beschikking gesteld aan andere verbruikers van elektrische energie op de Agristo-site.  De energiebesparing is dubbel aangezien de kranen met toepassing van deze techniek minder warmte produceren in het diepvriesmagazijn, waardoor minder gekoeld hoeft te worden

 

Voor afbeeldingen klik op deze link

 

Over Agristo
Agristo is een Belgische onderneming met hoofdkantoor in Harelbeke en twee bijkomende productievestigingen in Tilburg (Nederland) en Nazareth (België). Agristo is gespecialiseerd in de productie van diepgevroren en voorgebakken frieten. Agristo produceert een uiterst gevarieerd en compleet assortiment van frieten en andere soorten aardappelproducten en is gespecialiseerd in oplossingen voor ‘private labels’. Agristo werd opgericht in 1985, de fabriek in Tilburg werd in 2001 overgenomen.

 

Over Egemin Automation
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen.

Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 650 medewerkers in dienst.

 

Contact
Egemin
Michaël Coryn, Marketing Communications Manager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht
T:+32 3 641 13 57
michael.coryn@egemin.com
www.egemin.com

 

Contact voor journalisten
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ledeberg)
T:+32 9 210 5359
M:+32 498 204 049
delphine@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Hoogste diepvriesmagazijn Benelux nadert voltooiing