Press Room

TP Vision wil high-end ontwikkelactiviteiten samenbrengen in één Europese innovatievestiging

  •  TP Vision heeft het voornemen de Europese high-end innovatieactiviteiten te concentreren in Gent (België).
  • TP Vision is tevens van plan zijn activiteiten op het vlak van productsoftwareontwikkeling samen te brengen in Bangalore (India).
  • Voorts wil TP Vision grotere schaalvoordelen behalen door de kennis van TPV op vlak van TV  set ontwikkeling beter te benutten.
  • De voorgenomen wijzigingen hebben een verdere verbetering van de effectiviteit, snelheid en kwaliteit van de innovatieactiviteiten tot doel.

Amsterdam, 18 september, 2012 – TP Vision heeft vandaag het voornemen uitgesproken om zijn Europese high-end innovatieactiviteiten samen te brengen in Gent, België. De nieuwe locatie zal voor eind 2013 gestalte krijgen. De huidige innovatieafdelingen in Brugge (België) en Eindhoven (Nederland) zullen onderdak vinden in de nieuwe innovatievestiging. Ook heeft TP Vision aangekondigd vanaf 2013 zijn activiteiten op het vlak van productsoftwareontwikkeling te concentreren in de vestiging te Bangalore, India. TP Vision wil verder meer synergievoordelen behalen uit de samenwerking met TPV op het vlak van het zogenoemde budget en value TV segment.

TP Vision wil met de voorgenomen wijzigingen zijn effectiviteit op het gebied van productinnovatie verder vergroten. De aangekondigde plannen zullen leiden tot een reductie van een aantal functies in de Benelux. Besprekingen met de  werknemers vertegenwoordiging zijn inmiddels gestart.

“Door onze Europese innovatie te concentreren op de universiteitscampus van Gent, waar allerlei inspirerende technologiebedrijven samenwerken, zullen wij beter in staat zijn onze ambitieuze doelen op het gebied van design, Smart TV en user interaction te verwezenlijken”, zei TP Vision CEO Maarten de Vries.

TP Vision wil ook meer synergievoordelen behalen uit de samenwerking met TPV, met name op het vlak van de ontwikkeling van TV set ontwikkeling voor de budget en value segmenten. “Het benutten van schaalvoordelen is altijd de gedachte geweest achter de vorming van de joint-venture:”, aldus Maarten de Vries. “De bedrijfsstructuur van TP Vision is gebaseerd op het slim inspelen op de ontwikkelingen in de wereldwijde TV-markt. Vanuit die positie streven wij ernaar onze winstgevendheid en concurrentiekracht voor de langere termijn veilig te stellen.”

Over TP Vision

TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 3.300 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.nl/pr/image-library.TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

Media contact:

Eva Heller
Tel: +31 6 11798744
E-mail: eva.heller@philips.com

De inhoud van dit nieuwsbericht is correct ten tijde van publicatie, maar kan zonder verder bericht worden aangepast. Alle genoemde handelsmerken in dit bericht behoren de rechtmatige eigenaren toe.

 

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: TP Vision wil high-end ontwikkelactiviteiten samenbrengen in één Europese innovatievestiging