Press Room

Alcon Belgium gebruikt magazijnsysteem van Egemin voor automatisch samenstellen van oogoperatiekits

Zwijndrecht, 24 oktober 2012
Alcon Belgium heeft een opdracht geplaatst bij Egemin voor de bouw van een volautomatisch opslag- en orderverzamelsysteem en bijhorende software voor Alcons productiesite in Puurs. De productie van CUSTOM-PAK®’s, persoonlijke operatiekits voor oogchirurgen, maar ook het samenstellen van de componenten voor deze packs gebeurt momenteel nog voor een groot stuk manueel. Dit heeft te maken met de gemiddelde ordergrootte van de packs van 75 stuks met 20 verschillende componenten. De magazijnoplossing van Egemin moet ervoor zorgen dat de aanvoer van al die componenten automatisch en dus efficiënter verloopt.

Meer efficiëntie voor samenstellen van operatiekits
Chirurgen krijgen voor oogoperaties een samengesteld pakket met instrumenten en utilities zoals operatielakens en -jassen, mondstukken, scalpels maar ook kleinere items zoals watten, oogschelpen, gaasverbanden, enz. Omdat elke chirurg een eigen procedure volgt voor zijn operatie, worden alle materialen in zijn kit in een vastgelegde (custom) volgorde verpakt. Verder wordt er ook voor gezorgd dat de kleinere items eerst verzameld worden in een subkit. Het maken van een operatiekit verloopt daarom in verschillende fasen en als gevolg hiervan is een goede afstemming van de picking van de items op het kittinggedeelte van het proces dan ook zeer belangrijk.

Bevoorrading en verpakking gebeuren nu nog manueel wat het proces vrij arbeidsintensief en tijdrovend maakt. Tim De Vries, projectcoördinator bij Alcon. “Om de efficiëntie van picking en kitting in het CUSTOM-PAK®-proces te verhogen, beslisten we te investeren in de automatisering van deze 2 processtappen.”
Bewezen expertise, performantie en ondersteuning
Tim De Vries, vervolgt: “We kozen voor Egemin omwille van de expertise en positieve aanpak die ze tijdens conceptfase toonden en de performantie en kwaliteit van installatie en aansturing ervan. Door de nabijheid van Egemin kunnen we ook rekenen op snelle technische ondersteuning wanneer nodig.” Alcon heeft verder al vijf jaar een AGV-systeem van Egemin op de site in Puurs. Het project is intussen volop in uitvoeringsfase. De nieuwe installatie moet immers vol operationeel zijn voor de zomer van 2013.

Volledig geïntegreerd magazijnsysteem
De oplossing van Egemin integreert de volgende installaties:
»        een volautomatisch bakkenmagazijn met 2 miniloadkranen met plaats voor 3500 bakken voor opslag van kleine goederen
»        4 herbevoorradingsstations voor herbevoorrading van het bakkenmagazijn met nieuwe goederen
»        6 telstations voor tellen van goederen
»        3 stations waar en tellen van goederen en kitting van subkits geïntegreerd wordt
»        1 conveyor loop voor aan- en afvoer van goederen tussen bakkenmagazijn en de werkstations
»        1 conveyor voor aanvoer van lege bakken naar de werkstations.

De twee miniloadkranen staan in voor de in- en uitslag van volle bakken. De conveyor loop brengt de bakken van het magazijn naar de werkstations in de clean room waar operators de juiste goederen uit de bakken picken om elk CUSTOM-PAK® op maat samen te stellen. De bevoorrading van goederen naar het bakkenmagazijn gebeurt via een sas vanuit een aangrenzend magazijn. E’wms®, Egemins warehouse management systeem, beheert de voorraden, wijst orders toe en staat in voor de tracking-and-tracing. Alcon zal E’wms® ook gebruiken voor wachtwoordbeheer en handtekeningen aan werkstations, rapporten, extra controlescans en logging van acties.

Over Alcon Belgium
Alcon is een internationaal topbedrijf in de oogheelkundige sector, met Novartis als hoofdaandeelhouder en een notering op de beurs van New York. Wereldwijd tellen we 15.500 medewerkers. Alcon België is gevestigd in Puurs, stelt meer dan 1000 mensen tewerk en groeit nog steeds. De farmaceutische fabriek vervaardigt gebruiksklare steriele oogdruppels, oogzalven en injectievloeistoffen. In de CUSTOM-PAK®-fabriek worden CUSTOM-PAK®’s geassembleerd, die alles bevatten wat een chirurg nodig heeft voor een oogoperatie.

Over Egemin Automation
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen.

Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 650 medewerkers in dienst.

Contact
Egemin
Michaël Coryn, Marketing Communications Manager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht
T:+32 3 641 13 57
michael.coryn@egemin.com
www.egemin.com

Contact voor journalisten
Quadrant Communications
Alexis Bracke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ledeberg)
T: +32 9 210 5356
M: +32 473 63 48 20
alexis@quadrantcommunications.be

 

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Alcon Belgium gebruikt magazijnsysteem van Egemin voor automatisch samenstellen van oogoperatiekits