Press Room

Cisco: sterke groei webgebaseerd samenwerken

Cisco WebEx webconferencing nu ook voor private cloud

Amsterdam, 16 oktober 2012 – Cisco maakt vandaag, tijdens de Cisco Collaboration Summit die deze week in Los Angeles plaatsvindt, bekend dat het gebruik van zijn webgebaseerde samenwerkingsoplossingen wereldwijd sterk is toegenomen en dat de mogelijkheden ervan worden uitgebreid. Ook is het aantal partners dat deze oplossingen aanbiedt in het afgelopen jaar vrijwel verdubbeld. Daarnaast is Cisco tegemoet gekomen aan de vraag vanuit de markt naar conferentie-oplossingen voor private clouds.

 

Cisco’s Hosted Collaboration Solution (HCS) heeft het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt, een duidelijk signaal dat steeds meer organisaties de voordelen van dit webgebaseerde samenwerkingsplatform beginnen in te zien. In augustus 2012 bedroeg het aantal geregistreerde gebruikers wereldwijd 6,8 miljoen, 30% meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het aantal meetings nam toe tot 9,6 miljoen (+38%), terwijl het aantal conferentieminuten uitkwam op 1,8 miljard (+32%). Het aantal downloads van software voor mobiele WebEx-clients kwam uit op 2,7 miljoen (+30% voor Apple-apparatuur en +11% voor Android-toestellen).

 

Vernieuwingen

De vernieuwingen van Cisco HCS betreffen de functionaliteit voor webconferenties, contactcenters, unified communications en mobiliteit. Zo is het eenvoudiger geworden om een webconferentie op te zetten door een technologie genaamd ‘rendez-vous conferencing’. Klanten hoeven hierdoor geen meeting meer te reserveren, maar kunnen direct aan de slag. Op het gebied van unified communications is de Cisco UC Manager uitgebreid met de functie Extend and Connect. Deze werkt samen met de UC-client Cisco Jabber en biedt de mogelijkheid om elke telefoon met de Cisco UC-omgeving te gebruiken. Gebruikers hoeven in Jabber slechts het telefoonnummer van hun favoriete telefoon in te geven en de Cisco Unified Communications Manager routeert automatisch al het spraakverkeer door naar het bewuste apparaat. Ook biedt Cisco HCS for UC nieuwe mogelijkheden waarmee mobiele dienstverleners zakelijke en mobiele netwerken eenvoudiger kunnen koppelen, voor naadloze diensten tussen beide omgevingen. Dienstverleners kunnen hiermee ook spraak over 4G datanetwerken aanbieden.

 

In het afgelopen jaar heeft Cisco het aantal serviceproviders en partners dat Cisco HCS aanbiedt uitgebreid met 16, waarmee het totaal uitkomt op 34. Daaronder bevinden zich bedrijven zoals Orange Business Services, Vodafone en Telefonica. Voor deze partners heeft Cisco het nog eenvoudiger gemaakt om de veelomvattende vergaderfunctionaliteit van Cisco HCS als een cloud-gebaseerde dienst (‘as-a-Service’) aan te bieden.

 

Cisco WebEx voor private cloud

De nieuwe Cisco WebEx Meetings Server bevat alle tools die nodig zijn om online meetings op te zetten tussen vaste locaties en met eventuele mobiele gebruikers, binnen een private cloud. Deze oplossing is ideaal voor klanten die binnen hun eigen datacenter een webconferentie-omgeving willen opzetten, die met een veelheid aan apparaten en besturingssystemen overweg kan. Cisco WebEx voor de private cloud biedt dezelfde mogelijkheden als de oplossing die gehost wordt in de publieke cloud, met WebEx-clients die beschikbaar zijn voor pc, Mac, iPhone en iPad.

Links

 

Meer informatie

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco: sterke groei webgebaseerd samenwerken