Press Room

Essentiel lanceert e-shop

Internet Architects en Uniway hebben samen een e-shop gebouwd voor het Antwerpse modemerk Essentiel (www.essentiel-antwerp.com). Klanten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk kunnen hun favoriete kledingstukken voortaan online kopen en aan huis laten leveren. Via gedetailleerde foto’s van de kledij, zowel afzonderlijk als geshowd door modellen, kan de bezoeker zich een precies beeld vormen van hoe die er in het echt uitziet. De hele site is gebouwd in html5 en volgens de regels van responsive design, zodat de site bijvoorbeeld probleemloos op een tablet kan worden bekeken.

De plannen voor de webshop werden begin mei voor het eerst besproken. Voor Essentiel was het enorm belangrijk dat de e-shop een gebruikerservaring biedt die niet moet onderdoen voor de winkels. Bovendien moest de online shop niet alleen uiterst gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn, hij moest dezelfde zin voor esthetiek uitstralen. Tot slot diende alles vlot bruikbaar te zijn op pc en op tablet. Dat het Essentiel menens is met zijn online strategie bewijst de aanstelling van een E-commerce Manager om de site optimaal in te zetten als verkoopkanaal.

Als strategische online partner koos Essentiel voor het Antwerpse bureau Internet Architects, dat een ruime ervaring met e-commerce en retailklanten kan voorleggen. Internet Architects werkte de online strategie uit, tekende de user interface en nam het project management voor hun rekening. Voor de technische realisatie in Magento tekende Uniway, een van de leidende bouwers van e-commercesites in België.

In de toekomst blijft Internet Architects Essentiel begeleiden bij de uitbouw en de groei van dit online verkoopkanaal. Uniway neemt de technische aspecten van de verdere ontwikkeling – zoals een geplande koppeling met de ERP-software – en het onderhoud voor zijn rekening.

Voor de redactie

Internet Architects is een strategisch online bureau uit Antwerpen. Het ontwikkelt online strategieën voor klanten uit diverse sectoren en begeleidt hen bij de uitwerking ervan. Het team ontwerpt interactieve gebruikerservaringen op maat en heeft expertise in alle digitale kanalen: websites, intranets, e-shops, mobiele toepassingen, online applicaties & campagnes. Meer info op www.internetarchitects.be.

Uniway is een Belgisch bedrijf dat werd opgericht in 1995 en gespecialiseerd is in webtechnologie. Het ontwikkelt websites, enterprise content management systemen, e-business en e-commerce toepassingen, portalen, enzovoort. Dit web-IT-agentschap behoort tot de top-vier in België. Uniway maakt bovendien deel uit van de internationale SII-groep. Meer info op: www.uniway.be.

Het Belgische label Essentiel werd in 1999 opgericht door Esfandiar Eghtessadi – zoon van Nicole Cadine – en zijn echtgenote Inge Onsea. Wat begon als een basic T-shirt collectie in 1999 groeide uit tot een prêt-à-porter collectie voor vrouwen en mannen. Vandaag telt Essentiel 27 eigen winkels (waarvan 2 in Parijs) en wordt wereldwijd verkocht in meer dan 500 multimerkenwinkels. Meer info op: www.essentiel-antwerp.com.

Beeldmateriaal
Screenshots van de nieuwe website kunt u hier downloaden of aanvragen door een mailtje te sturen naar pieter@quadrantcommunications.be.

Contact voor journalisten
Pieter Goetgebuer
Quadrant Communications
T:         +32 (0)9 210 5369
M:        +32 (0)497 453 673
E:         pieter@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Essentiel lanceert e-shop