Press Room

Nuance introduceert Dragon NaturallySpeaking 12 voor spraakherkenning op de pc

Merelbeke, België, 18 oktober 2012 

Nuance Communications introduceert vandaag Dragon NaturallySpeaking 12, de snelste, meest nauwkeurige en gebruiksvriendelijke versie van Dragon voor de pc tot nu toe, met nieuwe functies en verbeteringen die gebruikers bevrijden van het toetsenbord en ze met spraak meer laten doen in minder tijd.

“Met Dragon 12 zet spraakherkenning een verbluffend grote stap voorwaarts. Door de grotere nauwkeurigheid en snelheid van Dragon verdwijnt de technologie volledig naar de achtergrond en heb je het gevoel dat je ideeën rechtstreeks op je scherm terechtkomen,” zegt Herald Mulder, Country Manager Nuance Benelux. “Spraak betekent een revolutie voor de manier waarop mensen omgaan met hun pc’s, tablets, smartphones , tv’s en auto’s. De Dragon-spraaktechnologie van Nuance laat mensen bovendien sneller, eenvoudiger en op een meer natuurlijke manier communiceren.”

Een greep uit de belangrijkste nieuwe functies:

 • Snel, nauwkeurig en eenvoudig: tussen gebruikers en hun woorden staat er niets in de weg – Dragon 12 is zelfs zonder enige personalisatie aanzienlijk nauwkeuriger geworden, tot 15% in vergelijking met Versie 11. Bovendien is de nieuwe versie eenvoudiger te personaliseren, zodat gebruikers sneller en eenvoudiger dan ooit meer gedaan krijgen van hun pc. Een nieuwe interactieve tutorial leert nieuwe gebruikers met grappige oefeningen wat de beste manier is om te dicteren en tekst aan te passen of te formatteren, zodat ze snel maximaal productief zijn. Dragon maakt bovendien optimaal gebruik van de krachtige multi-core processors in de hedendaagse pc’s om aanzienlijk sneller te functioneren.
 • Hoe meer je Dragon gebruikt, hoe beter de software je kent – Dragon is al lang in staat om zich aan te passen aan de schrijfstijl van gebruikers en aan hun stemkenmerken, zoals toonhoogte, spreekstijl, accent en zelfs spraakstoornissen. Woorden en zinnen corrigeren gaat met de nieuwe Dragon nog sneller en eenvoudiger, met meer woorden en alternatieve suggesties in de correctielijst. Dragon 12 herinnert de gebruikers eraan dat ze de woordenschat van hun profiel kunnen verrijken met documenten of e-mails die ze zelf aanduiden. Op die manier herkent het programma altijd de woorden en zinnen die iemand vaak gebruikt.
 • Gmail en Hotmail, vertrouwde omgevingen voor Dragon – Dragon 12 werkt nu nog beter samen met twee van de populairste web-based e-mailprogramma’s: Gmail en Hotmail. Het biedt ook Full Text Control en commando’s voor vaak gebruikte functies in Internet Explorer 9, Mozilla Firefox 12 en hoger en Google Chrome 16 en hoger.
 • Draadloos is leuker: betere ondersteuning van breedband-Bluetooth en de Dragon Remote Mic App voor iOS en Android – Ook nieuw is dat Dragon 12 met de Dragon Remote Mic App iOS en Android ondersteunt. Een mobiele telefoon wordt met deze gratis app in een handomdraai een microfoon om Dragon over een wifi-netwerk te gebruiken. Dragon 12 ondersteunt nu ook beter draadloze 16kHz Bluetooth-headsets, waarbij de hoge audiokwaliteit de nauwkeurigheid ten goede komt. Als Dragon 12 merkt dat een gecertificeerde microfoon op de pc is aangesloten, dan biedt het spontaan “Enhanced Bluetooth” als geluidsbrontype aan. Door de hogere audiokwaliteit hoeven Bluetooth-gebruikers zelfs de initiële stemtraining niet te doorlopen, zodat ze sneller dan ooit aan de slag kunnen (Bluetooth en Enhanced Bluetooth worden in de Premium editie en hoger ondersteund).
 • Afspelen in Dragon met natuurlijke tekst-naar-spraak omzetting – De natuurlijk klinkende tekst-naar-spraak omzetting van Dragon 12 maakt proeflezen van teksten en multitasking eenvoudiger, met functies als snel vooruit- en terugspoelen en instelling van de afspeelsnelheid en het volume.
 • Overige interessante functies:
  • krachtige prestatieassistent
  • uitgebreid helpmenu
  • Full Text Control met dicteervenster
  • meer mogelijkheden om te personaliseren
  • nieuwe spraakcommando’s
  • vanaf de Premium kan je naast Nederlands ook dicteren in het Engels, Duits en Frans.

Beschikbaarheid en prijzen

Dragon NaturallySpeaking 12 is beschikbaar vanaf € 99 via de website van Nuance en via het wereldwijde netwerk van Nuance reseller partners, softwaredetailhandel en professionele verkooporganisaties. De Dragon Remote Microphone App is gratis verkrijgbaar. Ga voor meer informatie over functies, versies, prijzen en volumelicenties naar http://www.netherlands.nuance.com.

Beeldmateriaal

Dragon NaturallySpeaking 12 foto’s van gebruikers in actie vindt u hier.

Over Nuance Communications

Nuance is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker documenten maken, delen en gebruiken. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde producten van Nuance. Ga voor meer informatie naar www.nuance.com.

Bezoek de Nederlandse Facebook-pagina van Dragon: http://www.facebook.com/DragonSpraakherkenning

Nuance Communications

Vanessa Richter, Senior Public Relations Manager EMEA

Guldensporenpark 32, B-9820 Merelbeke

T: +32 (0)9 239 8031

E: vanessa.richter@nuance.com

Contact voor journalisten:

Check Twice

Marguérite van der Heijden

T: 023-5628208

E: marguerite@checktwice.nl

www.checktwice.nl

Twitter:@checktwice_pr

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Nuance introduceert Dragon NaturallySpeaking 12 voor spraakherkenning op de pc