Press Room

TP Vision SmartTV Payment: direct betalen op de Philips Smart TV

  • TP Vision is de eerste leverancier met betalingsmogelijkheid via Smart TV in de Benelux.
  • Films huren bij Videoland On Demand, betalen met creditcard
  • Recommendations doet suggesties op basis van kijkgedrag

Amsterdam, 25 oktober 2012 – Met de introductie van SmartTV Payment maakt TP Vision het als eerste in de Benelux mogelijk om afgenomen producten en diensten via de Philips Smart TV af te rekenen. Ook kan de kijker vanaf nu met ‘Recommendations’ aanbevelingen krijgen op grond van het kijkgedrag. Videoland On Demand is de eerste aanbieder die gebruik maakt van beide mogelijkheden.

Betalen op de televisie
TP Vision introduceert een nieuwe betaalmethode in de Benelux: SmartTV Payment. Met SmartTV Payment is het mogelijk om afgenomen diensten en producten direct op de Philips Smart TV te betalen. De producten van alle ondersteunde diensten kunnen nu zeer eenvoudig worden betaald door middel van een viercijferige pincode. Vooralsnog kan er worden afgerekend met creditcards van Visa en Mastercard, maar daar zullen er in de nabije toekomst meer aan worden toegevoegd. Ook zal het mogelijk worden om via iDEAL en met prepaid-kaarten te betalen.

Makkelijker betalen
Het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van SmartTV Payment is Videoland On Demand. Met SmartTV Payment wordt het nóg makkelijker om uit het uitgebreide en gevarieerde aanbod van Videoland On Demand een film te kiezen én deze te betalen. In de toekomst zullen er ook andere filmverhuurders gebruik gaan maken van SmartTV Payment, zoals Viewster. De eigenaar van een Philips Smart TV is zo niet langer afhankelijk van het aanbod via zijn televisieprovider, maar kan zélf kiezen waar hij een film huurt. Er is geen abonnement meer nodig om een film via Smart TV te huren.

Persoonlijke kijktips
Recommendations leeft zich in in de smaak van de tv-kijker door goed op het zap- en kijkgedrag te letten en dit in een TV  profiel vast te leggen. Op basis hiervan kan worden geput uit het aanbod van video on demand-diensten om films aan te bevelen. De kijker hoeft dan alleen nog maar op de aangeraden film te klikken en wordt direct naar de bijbehorende dienst geleid, zonder omslachtige inlogprocedures. Videoland On Demand is de eerste aanbieder die gebruik maakt van Recommendations op de meest recente Philips Smart TV’s.

Kijkcomfort
“Dankzij SmartTV Payment en Recommendations van TP Vision wordt het kijkcomfort groter en groter,” zegt Co Mast, CEO The Entertainment Group B.V.  van Videoland On Demand. “Dankzij de handige pincode is de Smart TV kijker slechts vier cijfers verwijderd van het ideale filmavondje, op grond van eigen keuzes óf persoonlijke aanbevelingen.”

SmartTV Payment en Recommendations zijn vanaf nu beschikbaar op alle Philips Smart TV’s vanaf de in 2012 geïntroduceerde 6000, 7000, 8000 en 9000-serie. In de komende weken zullen de diensten ook op de eerdere toestellen beschikbaar komen.

Over TP Vision
TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 3.300 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.nl/image-library.TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: TP Vision SmartTV Payment: direct betalen op de Philips Smart TV