Press Room

Cisco komt met oplossing voor de analyse van locatiegebaseerde wifi-data

Amsterdam, 15 november 2012 – Steeds meer vliegvelden, warenhuizen, hotels, universiteiten, ziekenhuizen en andere openbare locaties zijn voorzien van een wifi-netwerk. Daarmee is er ook meer behoefte ontstaan aan analyse van locatiegegevens om de service te kunnen verbeteren en nieuwe commerciële mogelijkheden te benutten. Cisco speelt in op deze behoefte met de introductie van een platform voor geavanceerde analyses van wifi-locatiedata.

Een van de eerste gebruikers van dit platform is de luchthaven van Kopenhagen, die het platform gebruikt om de operationele efficiency te verbeteren, slimmere zakelijke beslissingen te nemen en de passagiers een betere reiservaring te bieden. De luchthaven gebruikt de Cisco-oplossing voor het volgen van inkomende en uitgaande passagiersstromen op de internationale terminal. Op basis hiervan kan bepaald worden hoeveel beveiligings- en customer servicepersoneel nodig is om de passagiers goed van dienst te kunnen zijn. Met de gegevens uit het wifi-netwerk kan de luchthaven ook de passagiersbewegingen van inkomende vluchten monitoren om zo de afhandeling en de douane adequaat te bemannen.

Cisco’s technologie voor contextuele data-analyse bouwt verder op de recente acquisitie van ThinkSmart Technologies en de nieuwe analysemogelijkheden van Cisco’s Mobility Services Engine (MSE) onderdeel van de Unified Access-oplossing van het bedrijf. Tot de nieuwe netwerkmogelijkheden van MSE behoren:
Network Services Discovery – bedrijven kunnen wifi-netwerken benutten om zelf verbinding te maken met de mobiele gebruikers van hun netwerk.
Location Analytics – voor real-time locatie-analyse en historische trends op basis van data van mobiele gebruikers in en rond een zakelijke vestiging.
Mobile Concierge – met deze voorziening kunnen organisaties contact opnemen met mobiele gebruikers via een app op hun smartphone of tablet. Cisco levert ook een software developer kit (SDK) voor de Mobile Concierge om de ontwikkeling te vereenvoudigen van applicaties en services die gebruik maken van Cisco MSE. Mobile Concierge voorziet bedrijven ook van een ‘inlichtingenplatform’ voor marketingacties die rechtstreeks op hun klanten zijn gericht.

Noot voor de redactie:
Christian Poulsen, assets and technical director, Copenhagen Airport, is beschikbaar voor interviews. Mocht u hiervoor belangstelling hebben vragen we u contact op te nemen met de Cisco Persdesk.

————-
Over Cisco 
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc
 

Voor meer informatie: 
Cisco

Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com 

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208

E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco komt met oplossing voor de analyse van locatiegebaseerde wifi-data