Press Room

Cisco WebEx nu beschikbaar via SURFmarket

SURFmarket biedt meer diensten vanuit de cloud; videoconferencing en collaboration nu beschikbaar voor educatieve instellingen.

Amsterdam, 9 november 2012 – SURFmarket heeft een overeenkomst gesloten met Cisco voor het aanbieden van Cisco WebEx, Cisco’s clouddienst voor videoconferencing en collaboration. Gebruikers van hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen die gekoppeld zijn aan SURFconext – de infrastructuur van SURFnet voor online samenwerking – hebben toegang tot diensten van verschillende leveranciers en kunnen licenties aanschaffen voor Cisco WebEx. Hiermee kunnen studenten en medewerkers eenvoudig met elkaar samenwerken en wordt het voor Nederlandse hogere onderwijs- en onderzoeksinstellingen makkelijker om naar een cloud computing-model over te stappen.

Cisco WebEx

Cisco WebEx

Hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen die hun studenten, onderzoekers en medewerkers de mogelijkheid willen bieden om via WebEx met elkaar te vergaderen en communiceren, kunnen via SURFmarket een licentie afnemen. Deze licenties zijn gebaseerd op het aantal poorten. Gebruikers kunnen naar wens WebEx-sessies opzetten met andere deelnemers, zolang het totale aantal poorten onder het afgenomen maximum blijft.

Wanneer instellingen koppelen aan de SURFconext-infrastructuur hebben gebruikers gemakkelijk – met de inloggegevens van de eigen instelling – toegang tot diensten van verschillende leveranciers. Behalve kostenvoordelen en eenvoud, biedt dit ook nieuwe mogelijkheden om online samen te werken. Niet alleen binnen de eigen instelling, maar ook met andere instellingen of organisaties. SURFconext slaat daarmee de brug naar veilig en laagdrempelig gebruik van cloudapplicaties en applicaties van de instelling zelf. SURFconext kan daarom ook wel een ‘cloud service integrator’ worden genoemd.

Het toevoegen van Cisco WebEx sluit aan op de keuze die SURF en het hoger onderwijs hebben gemaakt voor een gezamenlijke aanpak. Die moet ervoor zorgen dat optimaal gebruik gemaakt kan worden van cloudapplicaties. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de mogelijkheden van de cloud, maar ook naar beveiliging en privacy. Zo kunnen instellingen kwalitatief hoogwaardige ICT-services leveren die voldoen aan de eisen van studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers.

Jan Bakker, directeur SURFmarket: “We zien binnen het onderwijs een groeiende behoefte aan videoconferencing. Dankzij de overeenkomst met Cisco kunnen we Cisco WebEx – een hoogwaardig product – op een zeer laagdrempelige wijze aanbieden aan het hoger onderwijs. SURF is trots dat, door de koppeling met SURFconext, deze oplossing aan ons aanbod is toegevoegd.”

“Cisco WebEx is een bijzonder waardevol hulpmiddel voor onderzoekers en studenten, om onderzoeksresultaten met elkaar te bespreken, projecten te beheren en te communiceren met teamleden, waar die zich ook bevinden”, zegt Rob de Wildt, Directeur Public Sector Cisco Nederland. “De mogelijkheid om Cisco WebEx via SURFconext te kunnen gebruiken, betekent dat medewerkers van en studenten aan Nederlandse hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen makkelijk en snel van deze mogelijkheden gebruik kunnen maken.”

Cisco WebEx
Cisco WebEx is een op het web gebaseerde videoconferencing- en collaborationdienst van Cisco, waarmee mensen en teams overal ter wereld met elkaar kunnen samenwerken, communiceren en informatie uitwisselen. WebEx is beschikbaar voor zowel Windows als Mac en ook als app voor Android en iOS (iPhone en iPad).

————-

Over SURF
SURF is een krachtig samenwerkingsverband voor het hoger onderwijs en onderzoek waarin de Nederlandse universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen gezamenlijk investeren in ICT-innovatie. SURF brengt ICT-professionals samen binnen netwerken en samenwerkingsprojecten voor kennisdeling rond ICT-innovatie. Door innovaties tegen aantrekkelijke voorwaarden beschikbaar te maken en verbinding tussen technologie en mensen mogelijk te maken, zorgt SURF dat de mogelijkheden die ICT biedt optimaal kunnen worden benut. SURF bestaat uit een aantal werkmaatschappijen met een eigen aandachtsgebied: SURFnet, SURFmarket en SURFshare. SURF viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Meer informatie over SURF is te vinden op www.surf.nl.

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco WebEx nu beschikbaar via SURFmarket