Press Room

Netwerkapparatuur van Cisco voor 3FM Serious Request

Amsterdam, 18 december 2012 –  Net als vorig jaar kunnen de uitzendingen van 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis in Enschede live gevolgd worden van 18 tot en met 24 december.  Voor het zesde achtereenvolgende jaar steunt Cisco de actie van 3FM met netwerkcomponenten voor het Glazen Huis, waaronder switches, draadloze toegangspunten en vier video-encoder/decoders om de beelden die  gemaakt worden op locatie in HD beeld vanuit Enschede naar Hilversum door te zetten. Eurofiber levert de glasvezelverbinding van de locatie naar Hilversum, NPO levert de internet-verbinding en alle IT diensten en United verzorgt de audio-visuele faciliteiten.

De snelle dataverbinding wordt ook gebruikt voor de ondersteuning van de activiteiten van het call center, waar de telefoontjes en berichten voor 3FM Serious Request worden afgehandeld. De hoge snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de verbinding en het netwerk zorgen ervoor dat alle soorten informatie ongestoord, naast elkaar uitgewisseld kunnen worden – van audio en video tot internet en telefonie.

Het goede doel waarvoor de DJ’s zich dit jaar gaan inzetten, tijdens de negende editie van Serious Request, is babysterfte: de allerkleinsten van de samenleving verdienen aandacht en zorg om sterfte te voorkomen. Ook dit jaar gaan de DJ’s in samenwerking met het Rode Kruis voor een recordbedrag. 3FM Serious Request is een gezamenlijke actie van 3FM en het Rode Kruis.

Coks Stoffer, Algemeen Directeur van Cisco Nederland: “Onze steun aan  dit initiatief van 3FM begint een traditie te worden, we doen dit nu voor de zesde keer.  De Serious Request-actie is zo onderhand niet meer denkbaar zonder social media en video. Daarom moet het Glazen Huis gebruik kunnen maken van een solide én snelle  netwerkinfrastructuur. Onze bijdrage bestaat uit de netwerkapparatuur die daarvoor nodig is, plus de kennis van zaken die daarbij hoort. Net als in de voorgaande jaren helpen we graag mee om Serious Request wederom tot een succes te maken.”

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Email: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
Email: cisco@checktwice.nl 

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Netwerkapparatuur van Cisco voor 3FM Serious Request