Press Room

Cisco Unified Access zorgt voor een fundamentele verandering van bedrijfsnetwerken

Bekabelde en draadloze netwerken bijeengebracht in één eenvoudige, veilige en open netwerkinfrastructuur

Amsterdam, 29 januari 2013 – Cisco heeft tijdens het jaarlijkse Cisco Live event in Londen een nieuwe Cisco Unified Access-architectuur onthuld. Hiermee kunnen organisaties de complexiteit van hun netwerken terugdringen, door draadloze en bekabelde netwerken te combineren tot één netwerkinfrastructuur. De nieuwe Unified Access-producten zorgen voor meer eenvoud en intelligentie in het hele netwerk, zodat organisaties de operationele kosten kunnen terugdringen en zich meer kunnen richten op innovatieve bedrijfsprocessen. Cisco Unified Access ondersteunt ook software defined networking (SDN), door middel van open interfaces. Hiermee zijn de netwerkinvesteringen van klanten beter beschermd, omdat deze oplossingen ook toekomstige functies kunnen ondersteunen.

Tot nu toe werden draadloze netwerken als het ware over bekabelde netwerken heen gelegd. Dit leverde twee gescheiden netwerken op, die apart beheerd moesten worden, met verschillende functies en diensten en met meer complexiteit. Deze problemen namen toe naarmate gebruikers steeds meer verschillende eigen apparaten mee naar het werk brachten (BYOD). De IT-afdeling stond voor de uitdaging om op die verschillende netwerken algemene bedrijfsregels (policies) te implementeren, de netwerken te beveiligen en optimale prestaties te garanderen.

Cisco Unified Access is Cisco’s strategie om bekabelde, draadloze en virtuele private netwerken (VPNs) bijeen te brengen in een enkele, sterk beveiligde netwerkinfrastructuur met hoge prestaties. Een netwerkinfrastructuur met één bron voor beleidsregels en met één beheeroplossing voor het gehele netwerk.

Als eerste onderdeel van de Unified Access-architectuur lanceert Cisco twee nieuwe Cisco Unified Access netwerkproducten:

De Cisco Catalyst 3850 Unified Access Switch– deze nieuwe switch voorziet in één fysieke infrastructuur voor zowel bekabelde als draadloze netwerken. Het zorgt ook voor meer netwerkintelligentie, met een compleet overzicht van het netwerk en analyse mogelijkheden om sneller problemen op te sporen. Ook kan de gehele draadloze en bekabelde infrastructuur aangestuurd worden op basis van Quality of Service (QoS) instellingen.
De Cisco 5760 Unified Access WLAN Controller– de 5760 heeft een datacacapaciteit van 60 Gigabit per seconde (Gbps) en ondersteunt hiërarchische QoS-mogelijkheden voor eenvoudiger beheer.

Daarnaast biedt Cisco nieuwe versies van oplossingen voor Cisco Unified Access beleid en beheer:

Cisco Identity Services Engine (ISE) 1.2 – hiermee kunnen beheerders één algemene set van beleidsregels opstellen voor verschillende apparaten en toegangskanalen tot het netwerk. ISE maakt het mogelijk om de toegang tot het netwerk volautomatisch te regelen, door middel van beveiligingsregels, apparaatbeheer en gebruikersauthenticatie. Daarbij is het niet van belang of gebruikers verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via een bekabeld netwerk, een draadloos netwerk of via een VPN.
Cisco Prime Infrastructure 2.0 – biedt een compleet beheeroverzicht van het hele netwerk, met nieuwe, automatische workflows om de netwerkoperaties te vereenvoudigen. Met Prime Infrastructure 2.0 kunnen IT-beheerders nieuwe infrastructuurcomponenten beheren, inclusief de Cisco Catalyst 3850 switch en de Cisco 5760 Wireless LAN Controller.

De producten zijn per direct leverbaar, met uitzondering van Cisco Prime 2.0 (naar verwachting beschikbaar is vanaf 1 maart 2013) en Cisco ISE 1.2 (maart 2013).

Kijk voor een uitgebreid Engelstalig persbericht op: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1132715

————-

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, http://www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco Unified Access zorgt voor een fundamentele verandering van bedrijfsnetwerken