Press Room

Cisco maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2013 bekend

 • Netto omzet Q2: $12,1 miljard (5% groei ten opzichte van Q2 FY 2012)
 • Nettowinst Q2: $3,1 miljard GAAP; $2,7 miljard non-GAAP
 • Winst per aandeel Q2: $0,59 GAAP (inclusief belastingvoordeel van $0,17) en $0,51 non-GAAP (inclusief belastingvoordeel van $0,01)

 

Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt van het tweede kwartaal dat eindigde op 26 januari 2013. Cisco meldt voor het tweede kwartaal een netto omzet van $12,1 miljard, een netto winst op basis van ‘generally accepted accounting principles’ (GAAP) van $3,1 miljard of $0,59 per aandeel en een non-GAAP netto winst van $2,7 miljard of $0,51 per aandeel. De GAAP omzet en GAAP winst per aandeel voor het tweede kwartaal van boekjaar 2013 omvatte belastingvoordelen van in totaal ongeveer $926 miljoen of $0,17 per aandeel, en een non-GAAP nettowinst van $2,7 miljard of $0,51 per aandeel.

“Cisco heeft dit kwartaal een record winst per aandeel en een record omzet behaald voor het achtste achtereenvolgende kwartaal in een uitdagend economisch klimaat. We blijven werken aan de innovatie, de kwaliteit en het leiderschap dat klanten van ons verwachten en we blijven gericht op consistent rendement voor onze aandeelhouders,” zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco.

“Wat betreft de toekomst maken we nu stevige vorderingen in de richting van ons doel: uitgroeien tot het nummer één IT-bedrijf ter wereld. Met het ontstaan en groeien van nieuwe markten en de opkomst van het Internet of Everything, is het eenvoudig te zien hoe het intelligente netwerk in het centrum van deze toekomst staat. Onze klanten weten al dat Cisco beschikt over de architecturen, oplossingen en diensten die hen helpen de bedrijfsresultaten te behalen die zij nodig hebben. We vinden het een eer om met hen te werken en hen elke dag weer van dienst te zijn.”

GAAP   resultaten

Q2   2013

Q2   2012

vs.   Q22012

Netto   omzet

$12,1 miljard

$11,5 miljard

5,0%

Nettowinst

$3,1 miljard

$2,2 miljard

44,0%

Winst   per aandeel

$0,59

$0,40

47,5%

 

Non-GAAP   resultaten

Q2   2013

Q2   2012

vs.   Q2 2012

Nettowinst

$2,7 miljard

$2,6 miljard

6,2%

Winst   per aandeel

$0,51

$0,47

8,5%

De netto omzet over de eerste zes maanden van boekjaar 2013 was $24,0 miljard, vergeleken met $22,8 miljard over de eerste zes maanden van 2012. De netto winst over de eerste zes maanden van boekjaar 2013 was $5,2 miljard of $0,98 per aandeel (op GAAP-basis), vergeleken met $4,0 miljard of $0,73 per aandeel over de eerste zes maanden van boekjaar 2012. De non-GAAP netto winst over de eerste zes maanden van boekjaar 2013 was $5,3 miljard of $0,99 per aandeel, vergeleken met $4,9 miljard of $0,90 per aandeel over de eerste zes maanden van boekjaar 2012.

Enkele wereldwijde hoogtepunten

 • Cisco onthulde het ‘Internet of Everything’ de nieuwe wereldwijde geïntegreerde marketingcampagne met de boodschap dat het verbinden van mensen, processen, data en dingen het netwerk waardevoller maken dan ooit.
 • Cisco heeft de acquisitie aangekondigd en afgerond van Cloupia, een niet-beursgenoteerd softwarebedrijf dat geconvergeerde datacenter infrastructuren automatiseert, waarmee grote bedrijven en service providers de implementatie en configuratie van fysieke en virtuele bronnen kunnen vereenvoudigen, vanaf één enkele beheerconsole.
 • Cisco heeft de overname van het niet-beursgenoteerde Meraki aangekondigd en afgerond. Meraki is toonaangevend op het gebied van cloud networking en biedt middelgrote klanten eenvoudig te implementeren ‘on premise’ netwerkoplossingen die centraal vanuit de cloud beheerd kunnen worden.
 • Cisco heeft de overname aangekondigd en afgerond van het niet-beursgenoteerde Cariden Technologies, Inc., een leverancier van oplossingen voor netwerkplanning en -ontwerp en voor het beheer van netwerkverkeer, ten behoeve van telecommunicatie service providers.
 • Belkin kondigde het voornemen aan om Cisco’s Linksys productlijn over te nemen.

Cisco-innovaties

 • Cisco onthulde Videoscape Unity, het nieuwe en uitgebreide Videoscape platform voor het afleveren van videodiensten. Service providers en mediabedrijven kunnen hiermee nieuwe, intuïtieve en gesynchroniseerde multiscreen videobelevingen bieden.
 • Cisco kondigde nieuwe oplossingen aan onder de Cisco Unified Access-paraplu die het netwerkontwerp vereenvoudigen door bekabelde en draadloze netwerken te convergeren.
 • Cisco introduceerde Cisco StadiumVision Mobile, een oplossing die live video aflevert op mobiele apparaten om een geheel nieuwe supportersbeleving te creëren in sport- en evenmentenlocaties.
 • Cisco introduceerde zijn geavanceerde platform voor de analyse van Wi-Fi locatiedata om bedrijven te helpen de klantbeleving te verbeteren en nieuwe verdienmogelijkheden te creëren die inspelen op de behoeften van het groeiende aantal ‘connected’ klanten.
 • Cisco kondigde Connected Health-oplossingen en HealthPresence 2.5 aan, ontwikkeld om in te spelen op de toenemende behoefte in de gezondheidszorg aan software en diensten die een efficiënte, comfortabele patiëntzorg van hoge kwaliteit mogelijk maken, alsmede meer samenwerking binnen de zorgketen.

Klik hier voor het volledige, Engelstalige bericht: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1136722

 

————-

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco

Iris Mulder

Tel: 020 357 3207

Mob: 06 4184 4279

E-mail: imulder@cisco.com
Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2013 bekend