Press Room

TP Vision introduceert nieuwe lijn krachtige en stijlvolle Smart TV’s

  • PFL6008-serie biedt perfecte balans tussen prijs en kwaliteit
  • High-end PFL7008-serie combineert prachtig design met grootse mogelijkheden
  • Premium PFL8008-serie komt tegemoet aan de meest veeleisende kijker
  • Intenser en rustiger beeld met twee- of driezijdig Ambilight XL
  • Afstandsbediening met geïntegreerd toetsenbord voor nog groter gebruiksgemak

 

Van een prettige prijs tot wat de verwende consument zich maar kan wensen: alles zit in de drie nieuwe Philips Smart TV-series die in het tweede kwartaal van 2013 op de markt komen. Wat de nieuwe modellen in ieder geval gemeen hebben is een oogverblindend frameloos design, waarbij het glazen schermpaneel is gevat in een ultradunne rand die de slanke u-voet prachtig aanvult. De Smart TV’s vormen hiermee een waar sieraad in elk modern interieur, zelfs als ze niet aan staan.

 

De PFL6008-serie: betaalbare perfectie

De Philips PFL6008-serie is dé keuze voor iedereen die waarde hecht aan design, beeldkwaliteit, de gemakken van Smart TV-diensten én een aantrekkelijke prijs. Alle modellen in deze serie – met een beeldschermdiagonaal variërend van 107 tot 152 centimeter – worden, net als de 7008- en 8008-serie, aangedreven door een krachtige dualcoreprocessor. 500Hz Perfect Motion Rate[1], Perfect 3D Natural Motion en Micro Dimming staan garant voor vlijmscherpe beelden, ook tijdens snelle actiefilms en sportwedstrijden, en heldere, briljante, contrastrijke kleuren. Met 3D Depth kan de diepte van 3D-beelden naar behoeven worden aangepast, terwijl Premium 2D-3D Conversion een derde dimensie aan 2D-beelden toevoegt.

 

Een Smart TV van Philips betekent ook eenvoudig verbinden met andere schermen. Zo tovert de Philips MyRemote App Android- en iOS-apparaten om tot volwaardige afstandsbedieningen en maakt SimplyShare het draadloos streamen van én naar mobiele apparaten kinderspel. Verder is de PFL6008-serie klaar voor MultiRoom: na de in het tweede kwartaal verwachte software-update kan met deze functie video gestreamd worden naar andere televisies. De Smart TV-kijker hoeft bovendien niet verstoken te blijven van zijn sociale media tijdens zijn favoriete programma, want dat kan gewoon tegelijk.

 

De PFL7008-serie: high-end Smart TV voor een high-end interieur

Dat je met de PFL7008 – verkrijgbaar met beeldschermen van 107 tot 140 centimeter – een stapje hoger gaat, is al meteen te zien aan het smaakvolle design: de flinterdunne lijst waarin het beeldpaneel is bevestigd, is van zwart geborsteld aluminium, waar de glimmende zilverkleurige strip onder het scherm prachtig bij afsteekt. In die strip is, nagenoeg onzichtbaar, een Skype-camera weggewerkt. Deze high-end televisie met 700Hz Perfect Motion Rate is dankzij zijn fraaie voorkomen een aanwinst voor ieder modern interieur.

 

De PFL8008-serie: Premium Chic

De karakteristieke u-voet waarop de Philips Smart TV’s rusten is bij de PFL8008-serie van gepolijst chroom. Dit vormt een zeer stijlvolle combinatie met het hoogwaardige donkere staal waaruit de rand van het beeldpaneel is vervaardigd. Het chique voorkomen verraadt de uitmuntende bouwkwaliteit én de lange lijst mogelijkheden van deze reeks premium Smart TV’s.

 

De 8008 – van 102 tot 140 centimeter groot – kan alles wat de 6008 en de 7008 kunnen, en meer. De Perfect Motion Rate heeft een waarde van 1400Hz. Alsof dit nog niet genoeg is, worden de snelle bewegende beelden nóg scherper dankzij 3D Super Resolution, terwijl het toch al indrukwekkende intrinsieke contrast met Local Contrast naar eenzame hoogten wordt gebracht. De 3D Max-functie ondersteunt het gebruik van 3D-shutterbrillen.

 

Ambilight XL: rust en sensatie

De gepatenteerde Philips Ambilight XL-technologie breidt het beeld uit door een warme gloed van dezelfde kleuren die op het scherm te zien zijn ook op de wand áchter de televisie te projecteren. Het beeld wordt hierdoor niet alleen voller en groter, maar ook intenser én rustiger voor de ogen, ongeacht de kleur van de wand. De modellen uit de PFL6008-serie laten de wand aan twee zijden van de televisie meekleuren en de PFL7008- en 8008-serie zijn zelfs voorzien van driezijdig Ambilight XL, voor een nóg rijkere kijkbeleving.

 

Een afstandsbediening met twee gezichten

Als een televisie steeds méér kan, dan moet de afstandsbediening ook meegroeien. Alle modellen van de PFL6008-, 7008- en 8008-serie worden geleverd met een afstandsbediening die eigenlijk geen achterkant heeft. De ene voorkant voorziet in de ‘klassieke’ cursorbediening: bij de PFL7008 en 8008 wordt de cursor bestuurd door naar de televisie te wijzen. Op de ándere voorkant treffen we een volwaardig sensorgestuurd toetsenbord aan, waarmee zeer comfortabel gesurft en genavigeerd kan worden.

 

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe modellen uit de PFL6008-, 7008- en 8008-serie staan begin april in de winkel, met uitzondering van de 60PFL6008, waar we tot mei op moeten wachten. De verwachte adviesprijzen lopen uiteen van €1.199 voor de 107 centimeter grote 42PFL6008 tot €2.599 voor de 55PFL8008 met een schermdiagonaal van 140 centimeter.

 

Over TP Vision

TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 3.300 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

 

Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.nl/image-library.TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Contact voor journalisten in Nederland:

Check Twice PR

TP Vision Persdesk

Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl


[1] Perfect Motion Rate (PMR) staat voor het gecombineerde zichtbare effect van functies als  panel refresh rate, backlight blinking, scanning backlight en micro dimming.

 

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: TP Vision introduceert nieuwe lijn krachtige en stijlvolle Smart TV’s