Press Room

Egemin doorloopt met succes SMETA-auditering voor ethisch correct zakendoen

Egemin heeft met succes de auditering voor de SMETA 4-pillar doorlopen. Dit beoordelingssysteem onderzoekt of bedrijven, door de hele keten heen, op een ethische manier handelen. SMETA staat voor ‘Sedex Members Ethical Trade Audit’ en wordt ondersteund door steeds meer multinationals die zich samen sterk maken voor ethisch correct zaken doen.

De SMETA-audit concentreert zich op 4 pijlers: werknemersrechten, zorg voor het milieu, gezondheid en veiligheid, en bedrijfsethiek. De aspecten die aan de orde komen zijn onder andere: racisme, omkoping, zwart werken, pesten op het werk en de organisatie van het werk. Naast het management is ook een representatieve groep werknemers van Egemin geïnterviewd. Zowel het hoofdkantoor in België als de activiteiten in Nederland werden geauditeerd.

“Dit is voor Egemin een nieuwe audit, maar ook een belangrijke”, zegt Arnoud den Hoedt, division manager Process Automation. “Egemin hecht, net als veel van zijn klanten, aan een correcte bedrijfsethiek en is vastbesloten om te helpen deze te realiseren door de hele keten heen. Met het succesvol doorlopen van de audit is daarmee niet een eindstation bereikt, maar zijn we een nieuw proces gestart.”

Over Egemin Automation

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht (België) en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 650 medewerkers in dienst.

Contact

Egemin

Michaël Coryn, Marketing Communications Manager

Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht (België)

T:+32 3 641 13 57

michael.coryn@egemin.com

www.egemin.com

Contact voor journalisten

Quadrant Communications

Alexis Bracke

Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ledeberg), België

T: +32 9 210 5356

M: +32 473 63 48 20

alexis@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Egemin doorloopt met succes SMETA-auditering voor ethisch correct zakendoen