Press Room

Philips DesignLine: superieure tv-ervaring die perfect in het moderne interieur past

  • Met zijn unieke vorm en gebruik makend van authentieke materialen ontstijgt de nieuwe DesignLine TV de huidige design conventies
  • Door een glaspaneel dat van diep zwart in transparant overgaat, kun je niet zien dat het een televisie is, als deze niet aan staat
  • De nieuwe DesignLine biedt high-end beeldkwaliteit

 

TP Vision introduceert de Philips DesignLine, een uiterst onconventioneel vormgegeven TV die zich zeer goed leent voor moderne woonruimtes. De voorzijde van de TV bestaat uit een naadloze vierkante glasplaat die onderaan transparant begint en naar boven toe steeds zwarter wordt.

Philips DesignLine

Philips DesignLine

DNA van lichtheid en transparantie
De nieuwe toestellen dragen de DesignLine-kenmerken van lichtheid en transparantie in zich: televisies zonder hals, zonder voet, zonder zichtbaar frame, slechts een glazen paneel dat nonchalant tegen de muur staat. In de standby-stand loopt het transparante glas geleidelijk over in diep zwart. Het onderste deel wordt onzichtbaar zodra de tv wordt ingeschakeld.

Philips DesignLine with colors screen fill

Philips DesignLine with colors screen fill

Driezijdig Ambilight versterkt het zwevende effect
De driezijdige Ambilight XL-technologie maakt het vederlichte, zwevende effect van het scherm nóg sterker. Aan de zijkanten en de bovenkant van het scherm wordt de wand achter de tv verlicht met dezelfde kleuren als op het scherm zelf, wat het beeld ruimtelijker en rustiger maakt.

Philips DesignLine with Smart screen fill

Philips DesignLine with Smart screen fill

Beeldkwaliteit van topklasse
De Philips DesignLine-serie is ontworpen met het interieur in het achterhoofd, zonder enige concessie te doen aan de beeldkwaliteit. De voorste glasplaat ligt op een LCD-scherm van topklasse, aangedreven door een krachtige dual-coreprocessor met Perfect Pixel HD engine. De 1400 Hz Perfect Motion Rate zorgt voor superscherpe actiebeelden. Het toch al indrukwekkende intrinsieke schermcontrast wordt verder verbeterd met Micro Dimming en Local Contrast. 3D Max combineert het zeer snelle display met actieve 3D-technologie, die zorgt voor een geweldige driedimensionale kijkervaring in Full-HD.

 

Geavanceerde gebruikersinteractie en streaming-mogelijkheden
De Philips DesignLine staat garant voor een high-end tv-ervaring. De Smart TV-functies zijn gemakkelijk te gebruiken met de dubbelzijdige afstandsbediening, die uitgerust is met een aanwijsfunctionaliteit én een volledig toetsenbord. De afwerking van geborsteld aluminium past perfect bij de looks van de DesignLine.

 

De televisies hebben WiFi aan boord en ondersteunen de Philips MyRemote app, Wi-Fi Miracast en SimplyShare voor draadloze streaming van en naar notebooks, smartphones en tablets. De DesignLine-tv’s zijn ook gereed voor een automatische upgrade naar MultiRoom[1]. Met deze applicatie kan de televisie content streamen naar andere tv’s, overal in huis.

 

De DesignLine-serie is vanaf het tweede kwartaal van 2013 verkrijgbaar met schermgroottes van 117 en 140 centimeter. De adviesprijs is vanaf €2.199,-

 

Quote
Rod White, Senior Creative Director bij TP Vision: “Door dingen te ontwerpen die oneindig veel mogelijkheden in zich hebben maar daar niet over opscheppen en vooral de taal van het hedendaagse interieur spreken, creëer je iets wat iedereen graag wil hebben.”

1 MultiRoom zal in het tweede kwartaal van 2013 beschikbaar zijn als software-update

 

Over TP Vision
TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 3.300 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

 

Aanvullend persmateriaal en aanvullende informatie

 

Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.nl/image-library.TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

 

De inhoud van dit persbericht is correct ten tijde van publicatie maar kan wijzigen zonder mededeling vooraf. Alle in dit persbericht genoemde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


[1] MultiRoom zal in het tweede kwartaal van 2013 beschikbaar zijn als software-update

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Philips DesignLine: superieure tv-ervaring die perfect in het moderne interieur past