Press Room

63% van de bedrijven meldt veiligheidsproblemen in verband met het gebruik van printers

Ondanks het toenemende gebruik van MFP’s en hun groeiende rol in de levenscyclus van documenten, staan veel bedrijven nog steeds bloot aan potentiële informatielekken, zo blijkt uit een onderzoek van onderzoeks- en analysebureau Quocirca. Slechts 22% van de bedrijven* hanteert systemen om veilig te printen. Dit wijst erop dat veel bedrijven zich niet bewust zijn van de noodzaak voor veilig afdrukken. Ook verklaart dit gedeeltelijk waarom 63% van de bedrijven die deelnamen aan het onderzoek van Quocirca toegeven dat zij één keer of meerdere keren zijn geconfronteerd met inbreuken op de informatiebeveiliging die verband houden met afdrukactiviteiten. Tegelijk zijn bedrijven zich er steeds meer van bewust dat verkeerd gebruik of verlies van gevoelige informatie hun reputatie en het vertrouwen van hun klanten kan aantasten. 

De behoefte bij bedrijven aan veilige afdrukoplossingen is het onderwerp van een door Nuance gesponsorde whitepaper die door Quocirca werd gepubliceerd. De whitepaper heeft als titel “Printing: a false sense of security?” (“Geeft afdrukken een vals gevoel van veiligheid?”) en gaat na waarom privébedrijven en overheidsorganisaties ervoor moeten zorgen dat printen veilig gebeurt en hoe zij hiervoor kunnen zorgen. Het komt er daarbij steeds op aan om gevoelige informatie over bedrijven of klanten af te schermen. Dat deze publicatie er nu komt, is geen toeval: organisaties besteden steeds meer aandacht aan hetstroomlijnen van workflows van papieren documenten, om diverse redenen: een grotere efficiëntie, juridische aspecten, het milieu, etc. Bovendien komen er op kantoren steeds meer multifunctionele printers (MFP’s) en via het netwerk aangesloten printers die voor organisaties ook steeds belangrijker worden om hun doelstellingen op het gebied van documenten te realiseren. De whitepaper kan hier worden gedownload.

De whitepaper legt verder uit dat een intensiever gebruik van MFP’s weliswaar voor problemen met de informatiebeveiliging kan zorgen – hetzij door onvoldoende procedures, hetzij door de toestellen zelf – maar dat het ook mogelijk is om veilige afdrukpraktijken in te voeren. Het document beveelt aan om veilig printen als een onderdeel van de algemene veiligheidsstrategie van eenbedrijf tebeschouwen, zodat de risico’s worden verkleind. Twee casestudy’s in de whitepaper illustreren hoe overheidsorganisaties en bedrijven in de financiële sector erin geslaagd zijn om de afdrukveiligheid te verhogen met de Nuance-oplossingen Equitrac en SafeCom.

De Nuance Document Imaging-oplossingenreeks bevat toonaangevende Print Management-oplossingen zoals Equitrac en SafeCom, Nuance eCopy ShareScan-oplossingen voor scan- en workflowbeheer en de desktopapplicaties Nuance OmniPage, PaperPort, PDF Converter Professional en eCopy PDF Pro Office. De Nuance Document Imaging-oplossingen helpen bedrijven om hun gegevens te beveiligen, hun productiviteit te verhogen, efficiënter te werken en de werkstromen in hun organisatie te stroomlijnen. Nuance levert totaaloplossingen die workflows van MFP’s naar de desktop en naar mobiele toestellen in de cloud ondersteunen.

Nuance onderhoudt wereldwijd channel partnerships met vrijwel elke leverancier van MFP’s en scanners, inclusief Brother, Canon/Océ, Fuji Xerox, HP, Kodak, Konica Minolta, Kyocera, Ricoh/IKON, Visioneer en Xerox. Al deze leveranciers verkopen momenteel Nuance-oplossingen via hun dealers of als onderdeel van een MPS-pakket of bieden deze oplossingen aan als onderdeel van een bundel.

* Noot voor de redactie: Quocirca voerde dit onderzoek uit bij 150 bedrijven met meer dan 1.000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

 

Beelden zijn beschikbaar via de online media kit.

 

Over Nuance Communications

Nuance is wereldwijd een toonaangevend leverancier van spraak- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker documenten maken, delen en gebruiken. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde producten van Nuance. Ga voor meer informatie naar www.nuance.com.

 

Nuance Communications

Vanessa Richter, Senior Public Relations Manager EMEA

Guldensporenpark 32, B-9820 Merelbeke

T: +32(0)9 239 8031

E: vanessa.richter@nuance.com

 

Contact voor journalisten:

Check Twice

Marguérite van der Heijden

T: 023-5628208

E: marguerite@checktwice.nl

www.checktwice.nl

Twitter:@checktwice_pr

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: 63% van de bedrijven meldt veiligheidsproblemen in verband met het gebruik van printers