Press Room

Cisco sponsort de KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs

Cisco en de Afdeling voor Telecommunicatie van KIVI NIRIA hebben een overeenkomst gesloten voor de sponsoring van de Telecommunicatieprijs voor de jaren 2013-2015. Deze prijs is door KIVI NIRIA ingesteld om de innovatie op het terrein van telecommunicatie te bevorderen. De prijs wordt uitgereikt aan de beste promovendus van het jaar op dit vakgebied.

 

Elk jaar kunnen de drie Technische Universiteiten van Nederland hun beste promovendus op het gebied van telecommunicatie kandidaat stellen voor de CISCO KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs. Bij het innovatie-evenement dat de Afdeling voor Telecommunicatie organiseert, presenteren de kandidaten vervolgens hun werk. Een onafhankelijke jury beoordeelt de kandidaten op basis van criteria zoals innovatiekracht, toepasbaarheid en het belang voor de telecommunicatie van het onderzoek, en wijst op grond daarvan de winnaar aan. Dit evenement zal dit jaar in juni plaatsvinden.

Glassculptuur KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs

Glassculptuur van kunstenares Mieke Pontier

De prijs bestaat uit een bedrag van € 2.500 en een door kunstenares Mieke Pontier speciaal voor deze gelegenheid ontworpen glassculptuur. De twee andere genomineerden ontvangen elk een bedrag van € 500.

 

Coks Stoffer, algemeen directeur van Cisco: “Wij verbinden graag onze naam aan deze prestigieuze prijs op telecommunicatiegebied. Cisco is en innovatief bedrijf en het spreekt ons bijzonder aan om op deze manier de innovatie op dit terrein te stimuleren. Het verkrijgen van dit soort excellente kennis vinden we van groot belang voor onze kenniseconomie. Daarbij ondersteunen wij ook het opbouwen van technische kennis in Nederland, wat hoognodig is gezien de grote vraag die hier momenteel naar is.”

 

Frans Heitkamp, voorzitter van de Afdeling voor Telecommunicatie van KIVI NIRIA: “Wij stellen het bijzonder op prijs dat Cisco de komende jaren als sponsor wil optreden. De overeenkomst met Cisco zal het innovatie-aspect van de prijs benadrukken. Bovendien kunnen we hiermee een al meer dan tien jaar oude traditie – de eerste KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs werd in 2000 uitgereikt – de komende jaren voortzetten.”

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

 

Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco sponsort de KIVI NIRIA Telecommunicatieprijs