Press Room

Egemin automatiseert nieuw distributiecentrum voor Yamazaki Mazak

Egemin Automation heeft een nieuw magazijnautomatiseringscontract afgesloten met zijn bestaande klant Yamazaki Mazak Europe. Egemin zal de logistieke automatisering voor het nieuwe distributiecentrum leveren dat Yamazaki laat bouwen naast zijn bestaande magazijnen. Het Japanse Takenaka bouwt het nieuwe distributiecentrum.

 

Yamazaki Mazak voorziet vanuit zijn centrale European Spare Parts Center in Leuven (België) zijn klanten van de nodige reserveonderdelen om hun machinepark operationeel te houden. De omzet en benodigde opslagcapaciteit groeien elk jaar. Mazak verwacht dat beide de komende 15 jaar zullen verdubbelen.

Op dit moment worden de grote en zware onderdelen, de uglies in logistiek vakjargon, extern opgeslagen, wat jaarlijks een grote kostenpost betekent. Daarom besloot Mazak om in de toekomst de opslag en het beheer van deze onderdelen voor eigen rekening te nemen en een nieuw distributiecentrum te bouwen. Mazak besloot om de logistiek in het nieuwe distributiecentrum te laten automatiseren om meer opslagcapaciteit te voorzien voor de komende jaren, de workflow te optimaliseren en de kosten te reduceren.

Egemin levert twee automatische magazijnsystemen: één voor de uglies, waar een automatisch palletmagazijn met twee gangwisselende kranen in drie gangen 3.000 palletlocaties kan bedienen. Daarnaast komt er een miniload magazijn met twee kranen voor opslag en picking van kleinere onderdelen, in 8.000 bakken, goed voor de opslag van 70.000 verschillende producten. In het portfolio van Egemin zitten ook alle conveyorsystemen en de werkstations voor order picking. De aansturing van de volledige magazijninstallatie gebeurt via de E’wms warehouse management software van Egemin.

Beide magazijnen zullen tegen eind 2014 operationeel zijn. Egemin moderniseerde eerder in 2005 het bestaande miniloadmagazijn voor Mazak, dat in 1991 werd gebouwd door een andere leverancier. Sindsdien voert Egemin ook het onderhoud uit voor dit magazijn op basis van een service level agreement.

Enkele 3D-beelden van het nieuwe distributiecentrum zijn hier te downloaden.

 

Over Yamazaki Mazak

Yamazaki Mazak is werelds grootste leverancier van draaibanken, freesmachines en productiesystemen. Met het hoofdkwartier in Nagoya, Japan, is Mazak een internationale firma die geavanceerde producten maakt in Japan, Amerika, Europa, Singapore en China. Mazak was de eerste Japanse machinebouwer die een productiefaciliteit in Europa opstartte die alle fabricagebewerkingen van ruw tot afgewerkt product omvat.

 

Over Egemin Automation

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 620 medewerkers in dienst.

 

Contact

Egemin

Michaël Coryn, Marketing Communications Manager

Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht

T:+32 3 641 13 57

michael.coryn@egemin.com

www.egemin-automation.com/automaticwarehouses

 

Contact voor journalisten

Quadrant Communications

Alexis Bracke

Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ledeberg), België

T: +32 9 210 5356

M: +32 473 63 48 20

alexis@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Egemin automatiseert nieuw distributiecentrum voor Yamazaki Mazak