Press Room

Egemin automatiseert nieuwe keersluis Heumen

Egemin heeft voor de Nederlandse Rijkswaterstaat in Heumen (Nederland) een extra keersluis ontworpen en gebouwd die de Maas met het Maas-Waal kanaal verbindt. Egemin schakelde voor dit project zijn Infra Automation divisie in en werkte als onderaannemer voor Besix Nederland, de hoofdaannemer voor het Rijkswaterstaat-project.

 

Hoge beschikbaarheid, lage faalkans

De keersluis laat scheepvaartverkeer in beide richtingen toe. Bij hoog water op de Maas functioneert de sluis als een stuwsluis keersluis om te voorkomen dat het water uit de Maas in het kanaal stroomt. Egemin Automation was verantwoordelijk voor het ontwerp, de installatie en het testen van de elektrotechnische, hydraulische en delen van de mechanische installaties van de nieuwe Keersluis.

 

Besix Nederland koos voor Egemin omdat dat bedrijf voldeed aan de hoge eisen die gesteld werden voor het project. Zo moet er een beschikbaarheid gegarandeerd worden van bijna 99 procent en moet de faalkans beperkt blijven tot minder dan 0,01 procent.

 

Energieneutrale installatie

“De sluis voor tweerichtingsverkeer moest onderhoudsvriendelijk en energieneutraal zijn”, vertelt Egemin projectmanager Tom Haesebrouck. “Om het energieverbruik onder controle te houden, hebben we lage-energie installaties geplaatst. Deze zijn duurder bij aankoop maar verdienen zichzelf terug. De energie die nodig is voor het openen en sluiten van de sluisdeuren, de controleverlichting en andere systemen wordt opgewekt door zonnepanelen.”

 

Noot voor de redactie: een hoge resolutie foto’s van het project is hier te downloaden.

 

Over Egemin Automation

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 620 medewerkers in dienst.

 

Contact

Egemin

Michaël Coryn, Marketing Communications Manager

Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht (België)

T:+32 3 641 13 57

michael.coryn@egemin.com

www.egemin.com

 

Contact voor journalisten

Quadrant Communications

Alexis Bracke

Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ledeberg), België

T: +32 9 210 5356

M: +32 473 63 48 20

alexis@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Egemin automatiseert nieuwe keersluis Heumen