Press Room

Cisco maakt resultaten derde kwartaal boekjaar 2013 bekend

 • Netto omzet Q3: $12,2 miljard (5% groei ten opzichte van Q3 FY 2012)
 • Winst per aandeel Q3: $0,46 GAAP; $0,51 non-GAAP

 

Amsterdam, 16  mei 2013 – Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het derde kwartaal van boekjaar 2013, dat eindigde op 27 april 2013. Cisco meldt over het derde kwartaal een netto omzet van $12,2 miljard, een netto winst op basis van ‘generally accepted accounting principles’ (GAAP) van $2,5 miljard of $0,46 per aandeel en een non-GAAP netto winst van $2,7 miljard of $0,51 per aandeel.

 

“Cisco opereert op een zeer hoog niveau, bij trage maar gelijkmatige economische omstandigheden. We zijn vooral zeer blij ons negende kwartaal op rij met een recordomzet”, zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco. “We hebben de juiste producten, de juiste oplossingen en onze klanten komen naar ons toe voor het oplossen van hun grootste zakelijke problemen. Het tempo van de veranderingen neemt toe en Cisco bevindt zich in een uitstekende positie.”

 

“We zijn er altijd van overtuigd geweest dat het internet de manier waarop wij werken, leven, ontspannen en leren, radicaal zal veranderen. Dit is nog nooit zo sterk het geval geweest als vandaag, nu de cloud, mobility en video bij elkaar komen in het Internet of Everything, met ongekende nieuwe kansen voor ondernemingen en consumenten. We zijn opgetogen over de toekomst”, vervolgt Chambers.

 

GAAP resultaten

Q3 2013

Q3 2012

vs. Q3 2012

Netto omzet

$12,2 miljard

$11,6 miljard

5,4%

Nettowinst

$2,5 miljard

$2,2 miljard

14,5%

Winst per aandeel

$0,46

$0,40

15%

 

Non-GAAP resultaten

Q3 2013

Q3 2012

vs. Q3 2012

Nettowinst

$2,7 miljard

$2,6 miljard

4,7%

Winst per aandeel

$0,51

$0,48

6,3%

 

De netto omzet over de eerste negen maanden van boekjaar 2013 was $36,2 miljard, vergeleken met $34,4 miljard over de eerste negen maanden van boekjaar 2012. De nettowinst over de eerste negen maanden van boekjaar 2013 was $7,7 miljard of $1,44 per aandeel (op GAAP-basis), vergeleken met $6,1 miljard of $1,13 per aandeel over de eerste negen maanden van boekjaar 2012. De non-GAAP nettowinst over de eerste negen maanden van boekjaar 2013 was $8,0 miljard of $1,50 per aandeel, vergeleken met $7,5 miljard of $1,38 per aandeel over de eerste negen maanden van boekjaar 2012.

 

Contanten en contant-equivalenten en investeringen

 • De cash flow uit operaties bedroeg in het derde kwartaal van boekjaar 2013 $3,1 miljard, vergeleken met $3,3 miljard in het tweede kwartaal van boekjaar 2013, en vergeleken met $3,0 miljard in het derde kwartaal van boekjaar 2012.
 • De waarde van contanten en contant-equivalenten en investeringen bedroeg aan het eind van het derde kwartaal van boekjaar 2013 $47,4 miljard, vergeleken met $46,4 miljard aan het eind van het tweede kwartaal van boekjaar 2013, en vergeleken met $48,7 miljard aan het eind van boekjaar 2012.

 

Dividenden en het terugkopen van aandelen

Tijdens het derde kwartaal van 2013:

 • Bedroeg combinatie van contanten gebruikt voor het uitkeren van dividenden en voor het terugkopen van aandelen in het kader van het programma voor het terugkopen van aandelen ongeveer $1,8 miljard.
 • Heeft Cisco een dividend uitgekeerd van $0,17 per aandeel, ofwel $905 miljoen.
 • Heeft Cisco ongeveer 41 miljoen aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $20,85 per aandeel, voor een totale waarde van $860 miljoen. Per 27 april 2013 heeft Cisco sinds de start van het programma in totaal 3,8 miljard Cisco-aandelen teruggekocht, tegen een gemiddelde prijs van $20,35 per aandeel, voor een totale waarde van $77,7 miljard. Het resterende bedrag dat is geautoriseerd voor het terugkopen van aandelen in het kader van dit programma voor terugkoop, bedraagt ongeveer $4,3 miljard, zonder einddatum.

 

“We hebben onze uitvoering gerealiseerd zoals voorzien, waarbij we onze doelstellingen voor omzet en winstgevendheid hebben behaald”, zegt Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer. “We blijven onze business ontwikkelen door invulling te geven aan onze strategie om aandeelhouders waarde te bieden voor de lange termijn.”

 

Enkele wereldwijde hoogtepunten

 • Cisco voltooide de overname van het privébedrijf Intucell, Ltd., leverancier van geavanceerde, self-optimizing network (SON) softwareoplossingen waarmee mobiele serviceproviders hun netwerken beter kunnen plannen, configureren, optimaliseren en herstellen, afhankelijk van veranderende behoeften van het netwerk.
 • Cisco heeft de overname aangekondigd en afgerond van Coqnitive Security, een privébedrijf uit Praag, Tsjechië. De oplossing van Cognitive Security integreert een reeks geavanceerde softwaretechnologieën om belangrijke IT-beveiligingsdreigingen te identificeren en te analyseren, aan de hand van geavanceerde analyse van real-time data.
 • Cisco heeft zijn voornemen aangekondigd om SolveDirect over te nemen, een privébedrijf uit Wenen, Oostenrijk, dat innovatieve software en diensten voor managementintegratie levert via de cloud.
 • Cisco heeft zijn voornemen aangekondigd om het privébedrijf Ubiquisys over te nemen, een vooraanstaand leverancier van intelligente 3G- en LTE-technologieën, die voorzien in naadloze connectiviteit tussen mobiele heterogene netwerken van serviceproviders.

 

Cisco-innovaties

 • Cisco heeft zijn nieuwe IP Interoperability and Collaboration System (IPICS) oplossing onthuld. Dit is een nieuwe set van multi-vendor, interoperabele communicatiemogelijkheden voor de meldkamers van overheidsinstellingen en grote organisaties.
 • Cisco heeft zijn Cisco Integrated Services Router with Application Experience (ISR-AX) aangekondigd. Deze oplossing brengt routing, beveiligingstechnologieën en een uitgebreide suite van diensten op applicatie-niveau bijeen in één systeem, en is ontworpen om essentiële diensten te leveren die nodig zijn in lokale vestigingskantoren.
 • Cisco heeft zijn volgende generatie 100 Gigabit CMOS-gebaseerde transceiver, Cisco CPAK, aangekondigd. Dit is de meest compacte en energiezuinige 100Gbps transceivertechnologie, bedoeld om ruimte- en energievereisten terug te brengen met ruim 70 procent ten opzichte van alternatieve transceiver form factors, zoals CFP.
 • Cisco heeft productinnovaties aangekondigd voor data center- en cloud-omgevingen, waaronder: een 40-gigabit Layer 2/3 fixed switch met de hoogste dichtheid; de meest eenvoudige hybride cloud-oplossing; en een aanvulling van de Cisco Open Network Environment (Cisco ONE) met de meest uitbreidbare controller.
 • Cisco heeft nieuwe Cisco Unified Access-oplossingen aangekondigd die een eenvoudiger netwerkontwerp mogelijk maken door vaste en draadloze netwerken bijeen te brengen.

 

Enkele aankondigingen van klanten

 • Vodafone Nederland, de op één na grootste telecomprovider in Nederland, heeft de Broadband Network Gateway (BNG) Service Manager uitgerold. Hiermee kan het bedrijf de schaalbaarheid en snelheid voor enterprise klanten verbeteren.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat MetroPCS Communications is gestart met de commerciële lancering van zijn Cisco Carrier-Grade Internet Protocol Version 6 Solution, als eerste stap in de transitie van zijn mobiele internet-netwerk naar Internet Protocol versie 6 (IPv6).
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat GET, een vooraanstaand kabelaanbieder in Noorwegen, het Cisco Videoscape Unity platform voor het leveren van videodiensten heeft gekozen om zijn TV-diensten te transformeren en om de uitrol van een nieuwe generatie entertainmentdiensten mogelijk te maken, waaronder gepersonaliseerde en gesynchroniseerde TV op meerdere apparaten.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat SFR, een vooraanstaand mobiel telecomprovider in Frankrijk, Cisco heeft gekozen om zijn mobiele internet netwerk uit te breiden en te verbeteren, om zo de uitrol van geavanceerde 4G LTE-diensten naar zijn klanten te versnellen.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat Turkcell, het grootste telecom- en technologiebedrijf in Turkije met ruim 35 miljoen abonnees, de Cisco ASR 5000 Series heeft uitgerold als het fundament voor zijn geavanceerde mobiele internet netwerk.

 

Klik hier voor het volledige, Engelstalige bericht: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1190049.

 

————-

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco

Iris Mulder

Tel: 020 357 3207

Mob: 06 4184 4279

E-mail: imulder@cisco.com
Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten derde kwartaal boekjaar 2013 bekend