Press Room

iRobot lanceert Ava 500 Video Collaboration robot met Cisco TelePresence

Zelfnavigerend robotplatform brengt Cisco TelePresence waar het nodig is voor visueel en virtueel samenwerken

 

Klik hier voor de video van de iRobot Ava 500

Amsterdam, 10 juni 2013 – iRobot Corp., specialist op het gebied van op robottechnologie gebaseerde oplossingen, heeft met Cisco een overeenkomst gesloten voor gezamenlijke marketing en werkt nauw samen met Cisco om de Ava 500 ‘video collaboration’ robot op de markt te brengen. De revolutionaire robot brengt de autonome navigatie van iRobot en Cisco’s TelePresence samen, om mensen op verschillende locaties te laten samenwerken in vergaderingen en presentaties, met name wanneer het gaat om bijeenkomsten waar spontaniteit en interactie centraal staan. De nieuwe robot is ook ontwikkeld voor mobiele visuele toegang tot productiefaciliteiten, laboratoria, customer experience centra en andere faciliteiten op afstand als onderdeel van een toeleveringsketen.

 

Met de Ava 500 kan een werknemer van achter zijn computer met videocamera vergaderen met collega’s in een kantooromgeving, of bijvoorbeeld deelnemen aan een rondleiding in een gebouw, iets dat anders moeilijk of zelfs onmogelijk zou zijn op afstand. De robot maakt het mogelijk om, direct wanneer het nodig is, op afstand te overleggen met collega’s in bijvoorbeeld New York, Parijs, Hongkong of San Francisco, alsof de werknemer daar fysiek aanwezig is.

 

Hier is de Ava 500 in actie te zien www.irobot.com/ava500.

 

Voor de Ava 500 heeft iRobot zijn Ava mobiele robotpatform uitgebreid met een Cisco TelePresence EX60 video-endpoint. Dit endpoint is van origine een desktop-oplossing en wordt wereldwijd gebruikt door duizenden werknemers. Door het monteren van het 21,5 inch HD-beeldscherm van de EX Series op het iRobot mobiele robotplatform, maakt deze nieuwe, op standaarden gebaseerde oplossing van Cisco persoonlijk contact mogelijk buiten vaste omgevingen, door de gebruiker vrijheid van beweging en onafhankelijkheid van locatie te geven. Op duizenden kilometers afstand kan de gebruiker contact maken alsof hij of zij fysiek aanwezig is.

 

“We werken graag met Cisco om de volgende generatie telepresence wereldwijd naar bedrijven toe te brengen,” zegt Youssef Saleh, vice president en general manager van iRobot’s Remote Presence business unit. “iRobot heeft recent succes geboekt met het voor ziekenhuizen introduceren van autonome platforms voor aanwezigheid op afstand. De Ava 500 zal nieuwe markten en toepassingen voor telepresence op de werkvloer ontsluiten.”

“Cisco werkt voortdurend aan het verbeteren van communicatie, relaties en productiviteit door mensen op afstand van elkaar te helpen face-to-face samen te komen – van de browser tot de boardroom,” zegt Snorre Kjesbu, vice president en general manager, TelePresence Systems Business Unit, Cisco. “De iRobot Ava 500 is een perfect voorbeeld van de wijze waarop gebruik kan worden gemaakt van Cisco’s brede portfolio van kwaliteitsoplossingen voor high definition video collaboration en om het bereik van telepresence te vergroten.”

 

Hoe het werkt

De gebruiker kan de iRobot besturen en inplannen met behulp van een vertrouwde iPad-interface. De bestemming kan gekozen worden door deze op een kaart aan te tikken, of door een kamer of de naam van een werknemer te selecteren. Als dat gedaan is, wordt een beschikbare robot geactiveerd en deze neemt de gebruiker mee naar de bestemming. De gebruiker kan ervoor kiezen om het traject van oplaadstation naar de plaats van bestemming af te leggen in een ‘private mode’ – waarbij er niets op het scherm is te zien – of in ‘public mode’ waarbij het gezicht van de gebruiker wordt weergegeven. In public mode kan de gebruiker steeds gezien worden (en kan zelf ook de andere deelnemers zien) en eventueel onderweg conversaties met collega’s voeren. Nadat een sessie is afgelopen keert de Ava 500 automatisch terug naar het docking station.

 

De Ava 500 onderscheidt zich door:

  • Autonome navigatie. Ava 500 maakt gebruik van autonome navigatie. Dat betekent dat de robot niet bestuurd hoeft te worden. Het vergt daarom weinig training met de robot te werken en de gebruiker kan zich op zijn werkzaamheden concentreren. iRobots mobiele robotplatform brengt zijn eigen omgeving in kaart en kan intelligent en veilig zijn weg vinden in drukke bedrijfsomgevingen, zoals kantoren, productiewerkvloeren en laboratoria, zonder tegen mensen of objecten te botsen.
  • Interoperabiliteit en beveiliging van enterprise-klasse. De Ava 500 maakt gebruik van de Cisco TelePresence EX60 personal unit en Cisco Aironet 1600 Series draadloze toegangspunten om beveiliging van enterprise-klasse mogelijk te maken. De Ava 500 kan in elke op standaarden gebaseerde omgeving voor video collaboration werken.

 

De Ava 500 is specifiek bedoeld voor de enterprise-markt*. Mogelijke toepassingen zijn

  • Op afstand samenwerken binnen teams: medewerkers buiten het kantoor kunnen op een persoonlijker manier deelnemen aan teams waarbinnen nauw wordt samengewerkt.
  • Management: managers kunnen teams die op afstand werken op een persoonlijker manier aansturen doordat video collaboration nu overal binnen het kantoor mogelijk is.
  • Bezoeken en inspecties: mobiele toegang tot productiefaciliteiten, laboratoria, customer experience centra en faciliteiten binnen een toeleveringsketen.
  • Bedrijfstrainingen en presentaties op afstand: de robot maakt een persoonlijker en meer interactieve benadering mogelijk van bedrijfstrainingen en presentaties, waarbij de instructeur met individuele deelnemers een gesprek kan voeren.

 

Beschikbaarheid

De Ava 500 zal naar verwachting begin 2014 verkrijgbaar zijn via een select aantal Cisco-partners.

Cisco TelePresence EX60 data sheet

Cisco EMEAR Network

Volg Cisco NL op Twitter

Meer nieuws van Cisco

*) De Ava 500 is niet geschikt voor gebruik in ziekenhuisomgevingen, de robot moet hiervoor nog worden gecertificeerd.

————-

Over iRobot Corp.

iRobot ontwerpt en bouwt robots die een verschil maken. De thuisrobots van het bedrijf helpt mensen slimmere manieren te vinden om schoon te maken, terwijl de defensie en beveiligingsrobots zorgen voor bescherming. De militaire en consumentenrobots van iRobot beschikken over iRobot Aware ‘robot intelligence’ systemen, zelf ontwikkelde technologie die gebruikmaakt van geavanceerde concepten op het gebied van navigatie, mobiliteit, manipulatie en kunstmatige intelligentie. Voor meer informatie over iRobot: www.irobot.com.

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco

Iris Mulder

Tel: 020 357 3207

Mob: 06 4184 4279

E-mail: imulder@cisco.com
Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: iRobot lanceert Ava 500 Video Collaboration robot met Cisco TelePresence