Press Room

Egemin levert 7 AGV’s voor La Costeña in Mexico

Zwijndrecht (België), 18 juli 2013

Egemin heeft een AGV-systeem met 7 AGV’s in dienst genomen voor La Costeña, een Mexicaanse fabrikant van blikvoeding, zoals chili’s, tomaten en groentemix. La Costeña bestelde het nieuwe AGV-systeem ter vervanging van de bestaande vloot AGV’s omdat de componenten van de oude AGV’s versleten raakten en de nodige transportvolumes niet langer konden garanderen.


DUBBELDEK-AGV’s voor volle en lege pallets
Het AGV-systeem zal zorgen voor het transport van volle pallets met chili’s in blik en lege pallets tussen de 13 verpakkingslijnen en de distributiezone. De voertuigen zijn hiertoe uitgerust met vier conveyors in dubbeldeksconfiguratie, twee bovenaan en twee onderaan. Hierdoor kunnen de voertuigen simultaan twee volle en twee lege pallets transporteren. Met de bovenste AGV-conveyors nemen de AGV’s twee volle pallets op van de bovenste rollenbanen van een verpakkingslijn. De voertuigen vervoeren tegelijkertijd twee lege pallets van de onderste conveyors naar de onderste rollenbanen. De volle pallets worden vervolgens afgeleverd aan de wikkelaars aan de andere zijde en daarna in het magazijn opgeslagen. Vervolgens rijden de AGV’s met twee lege pallets terug naar de verpakkingslijnen.


Meer capaciteit
De AGV’s rijden op volledige snelheid wanneer ze leeg rijden of enkel lege pallets vervoeren. De voertuigen rijden op lagere snelheid wanneer ze beladen zijn met volle pallets, om de lading stabiel te houden. Dit is nodig omdat de blikken in de trays los op de pallets zijn gestapeld wanneer ze uit verpakking komen. Deze automatische flexibele snelheidsregeling zorgt voor een capaciteitsverhoging van 15% in vergelijking met het oude systeem.


Geen stilstanden tijdens installatie
Een belangrijke eis van La Costeña was om de productie niet te verstoren tijdens installatie van de nieuwe AGV’s. Om de conversie van het oude naar het nieuwe systeem zo vlot mogelijk te laten verlopen werd de communicatie-interface met het bestaande AGV-beheersysteem geïntegreerd met de nieuwe E’tricc-software van Egemin. Egemin kon zo tijdens installatie gemakkelijk overschakelen op het oude systeem, indien nodig. Het AGV-systeem was volledig operationeel na slechts vier dagen. Egemin bleef nog twee weken on-site voor opleiding, supervisie en finetuning van het systeem om het systeem optimaal te laten werken.

Foto’s in hoge resolutie van het project bij La Costeña staan hier.


Over Egemin Automation
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 620 medewerkers in dienst.


Contact
Egemin
Michaël Coryn, Marketing Communications Manager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht (België)
T:+32 3 641 13 57
michael.coryn@egemin.com
www.egemin-automation.com/automaticwarehouses


Contact voor journalisten
Quadrant Communications
Pieter Goetgebuer
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ledeberg), België
T: +32 9 210 5369
M: +32 473 63 48 20
pieter@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Egemin levert 7 AGV’s voor La Costeña in Mexico