Press Room

Printen vanaf ieder apparaat en op elke printer met de nieuwe versie van Equitrac

Nuance Communications kondigt nieuwe versies aan van zijn intelligente printmanagementsoftware Equitrac. Met versie 5 van EquitracOffice en EquitracExpress kunnen bedrijven de kosten verlagen door onnodige afdrukken te vermijden, documenten beter beveiligen en kunnen ze afdrukomgevingen opzetten zonder servers en met toestellen van diverse merken.

 

De nieuwe versie van de Equitrac-software biedt oplossingen voor bedrijven die geconfronteerd worden met een toevloed van mobiele toestellen, een heterogeen printerpark en medewerkers die ook binnenhet bedrijfmobiel zijn – vaak met hun eigen toestellen. Met de nieuwe versie bepalen gebruikershoe en waarze willen afdrukken, terwijl de IT-afdeling minder wordt belast.

 

Dankzij de nieuwe I‑Queue-functie worden afdruktaken bijvoorbeeld niet langer door een printserver verwerkt, maar op de desktop van de gebruikers. Dit bespaart serverkosten en vermindert hetnetwerkverkeer voor afdruktaken met 50%. Bovendien worden alle printdrivers voor alle apparaten in het netwerk bewaard in een zogenaamde driver store, en daar automatisch beheerd. Daardoor hoeven gebruikers zich niet langer af te vragen welke printer beschikbaar is, noch of op hun computer wel de juiste printdriver is geïnstalleerd.

 

Veiliger afdrukken vanaf mobiele toestellen en op iedere willekeurige printer

Soms willen of moeten organisaties hun bezoekers toegang geven tot hun afdrukapparatuur, maar zien ze op tegen de kosten van authenticatiehardware. Voor deze gevallen heeft Equitrac zijn Web Release-functie uitgebreid. Daarmee was het al mogelijk om veilig documenten af te drukken vanaf een aparte pc naast de printer. Met de nieuwe Mobile Web Release kunnen gebruikers op hun mobiele toestel met behulp van een gebruiksvriendelijke Follow-You Printing-workflow documenten vrijgeven om af te drukken en eventueel de kosten daarvan doorrekenen. Het is nu ook eenvoudiger om een printer te selecteren voor een afdruktaak: gebruikers kiezen de printer uit een lijst of scannen de QR-code op de printer om dat toestel automatisch te selecteren.

 

Dankzij de Nuance ID Controller kunnen bedrijven bovendien zelfs de meest eenvoudige printers in hun beveiligde afdruknetwerk opnemen. De ID Controller bestaat uit een klein apparaatje dat op de achterzijde van de printer wordt bevestigd, in combinatie met een kaartlezer. Als gebruikers hun ID-kaart door de lezer halen, worden hun documenten die in de Equitrac-printrij zitten één voor één of allemaal op die printer vrijgegeven. Dit is niet alleen veilig: gebruikers kunnen hun documenten ook op elke gewenste printer afdrukken.

 

Andere nieuwe kenmerken en voordelen van versie 5 van Equitrac Office en Express:

  • Gemakkelijk te integreren – De Hybrid Print Controltechnologie laat gebruikers bepalen hoe ze willen afdrukken, terwijl ze toch alle innovatieve afdrukbeheerfuncties van Nuance blijven behouden. Hybrid Print Control van Equitrac voorziet in één enkel platform voor afdrukbeheer en ondersteunt bedrijven die ofwel printservers, ofwel I-Queue gebruiken en vaak is zelfs een combinatie van beide systemen mogelijk.

  • Hogere productiviteit – Met de Equitrac add-on Capture & Send kunnen afdruk- en scanworkflows met één enkele applicatie worden uitgevoerd. Dit betekent dat gebruikers gescande documentensnel en gemakkelijk naar e-mail, fax, netwerkmappen of Microsoft SharePoint kunnen versturen. Zij hoeven dus minder tijd bij de multifunctionele printer door te brengen, hun productiviteit neemt toe en documenten worden onmiddellijk in de juiste workflow opgenomen. IT-beheerders beschikken over één enkele console om zowel afdruk- als scanvoorzieningen te installeren, te configureren en te beheren.

  • Veilig beheer, altijd en overal – De functionaliteit van de bestaande Equitrac System Manager werd uitgebreid met de nieuwe, webgebaseerde System Manager voor gebruikersbeheer. Hiermee kunnen IT-beheerders veel voorkomende taken via elke webbrowser uitvoeren.

  • Complete rapporten – Alle afdrukactiviteiten worden in kaart gebracht, samen met de kostenbesparingen en de milieuvoordelen, zoals hoeveel bomen en hoeveel water bespaard wordt en hoeveel minder CO2 er in de atmosfeer terechtkomt. Op die rapporten kunnen filters per gebruiker, departement,account en toestel worden toegepast, voor elke periode.

  • Meer mogelijkheden op de desktop – Equitrac Express-licenties worden voortaan samen met Print Assistant-licenties aangeboden. Gebruikers in het onderwijs  krijgen hiermee meer controle over afdruktaken vanaf hun desktop, met functies zoals een preview van de kosten van elke afdruktaak, inzicht in de kosten toegewezen aan een bepaalde account, wijzigen van de naam van een afdruktaak en online authenticatie. Print Assistant was eerder een aparte add-on van Equitrac Express.

  • Eenvoudiger installatie – Met Equitrac 5 is een afdrukomgeving sneller en gemakkelijker te configureren, dankzij een combinatie van functies zoals snellere automatische detectie van printers, de mogelijkheid om prijslijsten te importeren en te exporteren, afdrukregels en facturatiecodes en vele Active Directory- en LDAP-configuraties.

 

Prijzen en beschikbaarheid

Equitrac is verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van Nuance-partners, dealers en leveranciers van multifunctionele printers (MFP’s). Meer informatie over functies, prijzen en volumelicenties is te vinden op http://www.nuance.com/for-business/by-product/equitrac/index.htm.

 

Over Equitrac

Equitrac is een uiterst configureerbare en schaalbare oplossing die aan de ontwikkeling van de afdrukbehoeften kan worden aangepast. Equitrac helpt bedrijven om de doelstellingen van hun afdrukbeheer te verwezenlijken, zoals kostenbesparingen, veiligheid en minder afval. Tegelijk biedt het ze de mogelijkheid om afdrukactiviteiten te controleren, op te volgenen aan accountstoe te wijzen. De software omvat de Follow-You Printing-technologie die afdruktaken vasthoudt tot de gebruiker zich identificeert aan de netwerkprinter van zijn keuze. Dit komt de veiligheid ten goede, aangezien documenten pas worden afgedrukt wanneer iemand fysiek bij de printer staat. Bovendien wordt onnodig afdrukken vermeden en dalen dus de kosten. Bovendien werd het PrinterOn Enterprise-platform, wereldwijd het belangrijkste platform voor mobiel afdrukken in bedrijven en onderwijsinstellingen, bij deoverheid en thuis, in Equitrac geïntegreerd. Gebruikers kunnen hiermee heel eenvoudig afdrukken vanaf hun mobiel toestel.

Van Equitrac zijn twee oplossingen verkrijgbaar:

 

Equitrac Office

Equitrac Office afdrukbeheersoftware helpt bedrijven om grip te krijgen op hun afdrukactiviteiten bij het beheer van de hun afdrukomgeving. Daardoor dalen de kosten, zijn documenten beter beveiligd wordt een milieuvriendelijk, duurzaam beleid mogelijk. Equitrac Office biedt deze voordelen door automatisch afdrukregels af te dwingen, gebruikers te verifiëren en documentkosten nauwkeurig in kaart te brengen en toe te wijzen.

 

Equitrac Express

Equitrac Express afdrukbeheersoftware biedt elke school,universiteit en onderwijsinstellingmeer controle over hun afdrukactiviteiten en een correcte toewijzing van de kosten. Documenten afdrukken wordt op deze manier eenvoudiger en veiliger, terwijl de kosten en het afval verminderen. Equitrac Express is compatibel met de belangrijkste betaalkaartsystemen inhet onderwijs enalle printers en MFP’s. De oplossing bevat tools om afdrukquota’s aan studenten op te leggen, afdrukken aan te rekenen en verantwoordelijk afdrukken te stimuleren.

Deze video (Engelstalig) laat zien hoe Equitrac in de praktijk werkt. In Nederland wordt Equitrac momenteel al gebruikt door de politie van Haaglanden, de gemeente Arnhem en EDO Registeraccountants en Belastingadviseurs.

 

Over Nuance Communications, Inc.

Nuance Communications is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten kunnen mensen eenvoudiger omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde producten van Nuance. Ga voor meer informatie naar http://netherlands.nuance.com.

 

Contact voor journalisten:

Check Twice

Marguérite van der Heijden

T: 023-5628208

E: marguerite@checktwice.nl

www.checktwice.nl

Twitter:@checktwice_pr

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Printen vanaf ieder apparaat en op elke printer met de nieuwe versie van Equitrac