Press Room

Cisco maakt resultaten vierde kwartaal en boekjaar 2013 bekend

 • Omzet Q4: $12,4 miljard (6% groei ten opzichte van Q4 FY 2012)
 • Winst per aandeel Q4: $0,42 GAAP; $0,52 non-GAAP
 • Omzet boekjaar 2013: $48,6 miljard (6% groei ten opzichte van FY 2012)
 • Winst per aandeel boekjaar 2013: $1,86 GAAP; $2,02 non-GAAP

Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het vierde kwartaal van boekjaar 2013 en geheel boekjaar 2013, dat eindigde op 27 juli 2013. In het vierde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $12,4 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $2,3 miljard, ofwel $0,42 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,8 miljard ofwel $0,52 per aandeel.

 

“Mijn vertrouwen in ons vermogen om het nummer één IT-bedrijf te zijn, neemt toe. Ons vierde kwartaal was een record op vele fronten, met een record omzet, een record non-GAAP operationele winst, non-GAAP netto winst en non-GAAP winst per aandeel. In al deze gevallen hebben we het middelste punt van onze richtlichtlijn overtroffen. We hebben in het kwartaal ook $4 miljard gegenereerd aan operationele cash flow, nog een record”, zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco.

 

“Onze klanten en partners willen nu meer dan ooit Cisco’s hulp om met succes te navigeren in het inconsistente wereldwijde landschap. Zij erkennen het voordeel van een partner die niet alleen toonaangevend is in hun productcategorieën, maar ook technologieën en oplossingen kan samenbrengen in een architectuur om operationele kosten te verlagen, sneller tot resultaten te komen en hun investeringen toekomstvast te maken.”

 

Q4 GAAP resultaten

Q4 2013

Q4 2013

vs. Q4 2012

Netto omzet

$12,4 miljard

$11,7 miljard

6,2%

Nettowinst

$2,3 miljard

$1,9 miljard

18,4%

Winst per aandeel

$0,42

$0,36

16,7%

 

Q4 Non-GAAP resultaten

Q4 2013

Q4 2012

vs. Q4 2012

Nettowinst

$2,8 miljard

$2,5 miljard

12,7%

Winst per aandeel

$0,52

$0,47

10,6%

 

 GAAP resultaten boekjaar

FY 2013

FY 2012

vs. FY 2012

Netto omzet

$48,6 miljard

$46,1 miljard

5,5%

Nettowinst

$10,0 miljard

$8,0 miljard

24,2%

Winst per aandeel

$1,86

$1,49

24,8%

 

Non-GAAP resultaten boekjaar

FY 2013

FY 2012

vs. FY 2012

Nettowinst

$10,9 miljard

$10 miljard

8,5%

Winst per aandeel

$2,02

$1,85

9,2%

 

“Onze financiële strategie werkt, aangezien onze winst sneller groeide dan onze omzet voor het gehele boekjaar”, zegt Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer. “In ons vierde kwartaal hebben we ook solide financiële resultaten geboekt waarbij we winstgevende groei blijven realiseren om aandeelhouders maximale waarde te bieden voor de lange termijn.”

 

Enkele wereldwijde hoogtepunten

 • De regio EMEAR heeft op jaarbasis een goede vooruitgang laten zien voor wat betreft productgroei. Deze groei bedroeg 6% in FY13, waarbij met name de regio’s Noord-Europa, waartoe Nederland behoort, en UKI (United Kingdom & Ireland) hier positief aan hebben bijgedragen.
  • Op de Microsoft Worldwide Partner Conference heeft Cisco aangekondigd met Microsoft samen te werken om de implementatie van private en hybride cloudinfrastructuren wereldwijd te versnellen.
  • Cisco heeft een Internet of Everything (IoE) Value Index onderzoek gepubliceerd dat voorspelt dat IoE – dat mensen, processen, data en dingen met elkaar verbindt – de wereldwijde private sector in staat zal stellen om in 2013 een winst te behalen van ten minste $613 miljard.
  • Cisco voltooide de overname van het privébedrijf Ubiquisys Limited, een toonaangevend leverancier van 3G en long-term evolution (LTE) small-cell technologieën, ontwikkeld om een naadloze connectiviteit te bieden binnen mobiele heterogene netwerken van service providers.

Cisco-innovaties

 • Cisco heeft het Carrier Routing System-X (CRS-X) aangekondigd, het nieuwste lid van de CRS-familie. DE CRS-X is ontworpen om ongeëvenaarde economische schaal en duurzame investeringsbescherming te bieden aan meer dan 750 klanten wereldwijd, waaronder mondiaal opererende telecommunicatie service providers en organisaties.
 • Cisco heeft de evolutie aangekondigd van zijn netwerk service strategie voor virtuele en cloud netwerken door het integreren van Citrix NetScaler application delivery controller technologie in het Cisco Unified Cloud Network Services portfolio.
 • Op Cisco Live! in Orlando heeft Cisco een nieuwe netwerkarchitectuur voor datacenters aangekondigd. Deze architectuur is gericht op de Application Centric Infrastructure en stelt datacenters in staat om beter tegemoet te komen aan de eisen van de huidige en van nieuwe cloud-applicaties.
 • Cisco heeft weer een belangrijke stap gezet in de evolutie van zijn netwerkportfolio met de introductie van nieuwe Cisco Catalyst-switching en Integrated Service Router-producten die krachtige, volledig programmeerbare netwerkoplossingen bieden voor grote ondernemingen

 

Enkele aankondigingen van klanten

 • Manchester City is het eerste team in de Premier League dat Cisco Connected Stadium Wi-Fi en StadiumVision Mobile oplossingen aanbiedt.
 • Cisco heeft aangekondigd dat Polymetal, een toonaangevend bedrijf in edelmetalen in Rusland en Kazachstan een gedistribueerd telefoonnetwerk, gebaseerd op Cisco Unified Communications in gebruik heeft genomen.
 • De beurs van Thailand heeft Cisco’s Data Center architectuur geïmplementeerd om de operationele flexibiliteit te vergroten en om het online handelsplatform te stroomlijnen.

 

Klik hier voor het volledige, Engelstalige bericht: http://newsroom.cisco.com/release/1236468/Cisco-Reports-Fourth-Quarter-and-Fiscal-Year-2013-Earnings?utm_medium=rss

 

————-

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.
Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco

Iris Mulder

Tel: 020 357 3207

Mob: 06 4184 4279

E-mail: imulder@cisco.com

 

Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten vierde kwartaal en boekjaar 2013 bekend