Press Room

Onderzoek: nieuwe generatie managers ziet grote toekomst voor video

 • Drie van de vijf jonge managers zegt de komende jaren een zwaarder beroep te doen op zakelijke video
 • 87 procent van hen denkt dat video een significante en positieve impact op een organisatie heeft

Amsterdam, 6 augustus 2013 – Er treedt een nieuwe generatie managers aan bij bedrijven die een eigen manier van communicatie en samenwerking heeft (net zoals de vorige generaties). Een wereldwijd onderzoek van Cisco wijst uit dat een meerderheid van deze volgende generatie jonge managers zwaar zal inzetten op zakelijke video voor de communicatie met collega’s en teamleden en ook om hun bedrijf te helpen nieuwe producten en diensten te leveren.

Global survey onderzoek

Presentatie video-onderzoek

Het 2013 Cisco Global Young Executives’ Video Attitudes Survey geeft inzicht in hoe de nieuwe generatie managers, jonger dan 35, denkt over video. Cisco heeft Redshift Research ingeschakeld om het onderzoek uit te voeren onder meer dan 1.300 respondenten wereldwijd. De belangrijkste bevindingen:

 • Drie van de vijf jonge managers zeggen dat zij de komende vijf tot tien jaar een zwaarder beroep zullen doen op zakelijke video.
 • 87% denkt dat video een significante en positieve impact zal hebben op een organisatie. Als voordelen werden onder meer genoemd een betere ervaring van ‘teleforenzen’, het besparen op reiskosten en zelfs het aantrekken van toptalent.
 • 94% van de organisaties met minder dan 400 werknemers hecht waarde aan video als een manier om taalbarrières te overwinnen in een markt die steeds internationaler wordt.
 • 87% geeft aan dat zij er eerder voor zouden kiezen om te werken voor een organisatie die van video gebruik maakt dan voor een organisatie die niet heeft geïnvesteerd in zakelijke videocommunicatie, omdat een bedrijf dat met video werkt ‘laat zien dat technologie belangrijk is om groei van de business aan te jagen’.

Gedetailleerde resultaten
De uitkomsten van het onderzoek vallen uiteen in drie hoofdcategorieën die ‘top-of-mind’ zijn voor toekomstige leiders: impact van video op hun carrière, de impact van video organisatiebreed en toekomstige zakelijke behoeften.

Impact op de carrière
De resultaten laten zien dat jonge managers denken dat video een zeer grote impact zal hebben op de manier waarop zij communiceren.

 • Hoewel drie van de vier (61%) van de jonge managers aangeeft dat zij de komende vijf tot tien jaar meer zullen vertrouwen op video, zegt 70% van degenen die de ambitie hebben om zeer grote teams aan te sturen, nog zwaarder op video te zullen vertrouwen naarmate hun carrière vordert.
 • Dit vinden jonge managers momenteel de grootste voordelen van het medium
  • Mogelijkheid om visuele tekens te kunnen lezen
  • Er ‘te zijn’ zonder te hoeven reizen
  • Content in real-time te delen
 • Zij verwachten dat video-innovaties het mogelijk zullen maken om de communicatiebeleving zowel aan te passen als te verbeteren, wat ‘face-to-face’ niet zo makkelijk gaat. De toekomstige voordelen die zij verwachten, zijn:
  • 54% geeft aan belangstelling te hebben voor het aanpassen van de beleving (bijvoorbeeld snel kunnen editen en een deel van de video via social media delen).
  • 21% geeft aan interesse te hebben in het op een hoger niveau brengen van de conversatie – zoals real-time vertaling van wat er gezegd wordt en pop-ups met achtergrondinformatie over de participanten, bijvoorbeeld uit bronnen zoals LinkedIn en Salesforce.com.

Impact op de organisatie
87% van de respondenten denkt dat video een significante en positieve impact heeft op een organisatie. De drie belangrijkste voordelen voor de organisatie zijn:

 • Besparen op reiskosten
 • Opbouwen van een betere verstandhouding
 • Verbeteren van de beleving van teleforenzen

Andere belangrijke voordelen voor de organisatie:

 • Aantrekken van talent. Bijna negen van de tien (87%) geeft aan dat een video-investering van een bedrijf invloed heeft op hun beslissing zoals aanbiedingen krijgen voor een baan (die verder gelijkwaardig zijn). Respondenten zeggen dat een breed gedragen commitment voor videotechnologie hun het gevoel geeft dat het bedrijf graag technologie gebruikt om de bedrijfsgroei te bevorderen.
 • Focus op de kleinere organisatie. Drie van de vijf jonge managers bij bedrijven met minder dan 400 werknemers zeggen dat zij te maken hebben met steeds grotere communicatieproblemen vanwege taalverschillen, nu de business steeds internationaler wordt.
 • Wegnemen van taalbarrières. Van degenen die aangaven met taalbarrières te kampen, zegt 94% dat video kan helpen om die barrières te overwinnen. De drie belangrijkste manieren om dat te doen zijn:
  • Video geeft beide partijen een beter gevoel over hoe de conversatie verloopt.
  • Deelnemers kunnen zien wanneer anderen iets niet begrijpen.
  • Opbouwen van goodwill tussen culturen.

Toekomstige behoeften
Videotechnologie ontwikkelt zich verder en dat geldt ook voor de behoeften van jonge managers. Belangrijke factoren die van invloed zullen zijn op het gebruik van video zijn:

 • Eenvoud in gebruik en overal beschikbaar. Het onderzoek laat zien dat als video net zo eenvoudig en net zo beschikbaar zou zijn als de gebruikelijke communicatiemiddelen (telefoon, instant messaging, e-mail) de meerderheid van de jonge managers video zeer vaak zouden gebruiken. 84% geeft aan dat zij video tenminste voor één op de vier interacties zouden inzetten als zij zich fysiek niet op dezelfde plaats bevinden als hun gesprekspartner(s).
 • Verder geeft 53% aan dat zij ‘power users’ zijn die video gebruiken voor 50 tot 100% voor de interacties die niet face-to-face zijn.

Kwaliteit telt
Het onderzoek laat zien dat als het belang van een zakelijke conversatie toeneemt, jonge managers lage videokwaliteit (zoals internet-gebaseerde video) steeds minder vaak accepteren. In feite zeggen de meeste respondenten dat zij voor de belangrijkste communicatie geen video zouden gebruiken als de kwaliteit onvoldoende zou zijn. In welke situaties vinden respondenten dat lage videokwaliteit volstaat?

 • Interne vergaderingen: 25%
 • Ad hoc/op reis: 22%
 • Toeleveranciers: 17%
 • Klanten, prospects: 12%
 • Essentiële communicatie (discussies met CEO en raad van bestuur): 10%

Cameraschuw?
De jonge managers is ook gevraagd in welke situaties zij zich oncomfortabel voelen om video te gebruiken: De top 5 antwoorden wereldwijd:

 • Rommelig kantoor;
 • Zorg om het persoonlijk voorkomen;
 • Wil graag multitasken;
 • Als er gegeten moet worden;
 • In het algemeen niet comfortabel voor de camera.

Over het onderzoek
Voor het 2013 Cisco Global Young Executives’ Video Attitudes Survey zijn meer dan 1.300 respondenten uit Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden ondervraagd.

————-
Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Onderzoek: nieuwe generatie managers ziet grote toekomst voor video