Press Room

Twee prestigieuze EISA-awards 2013 voor Philips tv’s

• De Philips 65PFL9708 wint de EISA EUROPEAN ULTRA HD TV 2013-2014 award
• De Philips 50PFL5008 (en 50PFL5028) uitgeroepen tot EUROPEAN GREEN TV 2013-2014

Amsterdam, 14 augustus 2013 – Twee tv-modellen van Philips zijn als winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de prestigieuze EISA-awards: de Philips 65PFL9708 is gelauwerd als beste Europese Ultra HD TV 2013-2014, en de Philips 50PFL5008 en de nagenoeg identieke 50PFL5028 zijn verkozen tot de beste Europese ‘Green TV’ 2013-2014. EISA (European Imaging and Sound Association) is de toonaangevende Europese vereniging voor consumentenelektronica.

Philips 65PFL9708: EUROPEAN ULTRA HD TV 2013-2014
De jury koos de Philips 65PFL9708 – die begin september officieel wordt voorgesteld – als European Ultra HD TV 2013-2014. De 165 cm brede Philips Ultra HD-tv zet de traditie voort van de Philips 9000-reeks, die al tien jaar op rij EISA-awards in de wacht sleept.

“De Philips 65PFL9708 geeft Ultra HD-beelden weer met een uitzonderlijke diepte en helderheid”, aldus de EISA-jury. “De upscaling-mogelijkheid (waarmee de kijker de resolutie van ‘gewone’ opnames kan opvoeren) verhoogt ook de kwaliteit van Blu-ray’s, dvd’s en/of tv-uitzendingen. Passieve 3D-beelden ogen messcherp op deze 65-inch tv dankzij de hogere resolutie. Andere hoogstandjes in verband met de beeldkwaliteit zijn het robuuste Edge led-systeem, de prestaties wat helderheid, contrast en beweging betreft en de Ambilight XL-verlichting die de kijkervaring aanzienlijk verrijkt.”

“We zien een stijgende vraag, zowel van ons verkoopkanaal als van consumenten, naar mooie UHD-tv’s die scherpe beelden laten zien, ongeacht de bron en voor een aanvaardbare prijs. Daarom hebben we al onze kennis over beeldkwaliteit gebundeld om onze Philips UHD-tv tot een uitstekende keuze te maken voor een breed publiek”, zegt Maarten de Vries, CEO van TP Vision.

Meer details over de bekroonde Philips 65PFL9708, zoals de officiële prijs, worden aangekondigd tijdens de IFA-persconferentie op 5 september in Berlijn.

Eisa Award - Beste Product

Philips 50PFL5008 (en 50PFL5028): EISA Green TV 2013-2014
Voor de vierde keer op rij mag Philips de EISA Green Award in ontvangst nemen. De jury verwoordt het als volgt: “In een markt van steeds groeiende schermafmetingen bevestigt Philips zijn status als een milieuvriendelijk merk. De Philips 50PFL5008 en de haast identieke 50PFL5028 zijn daar het beste voorbeeld van: deze toestellen blinken uit in een verminderd energieverbruik en efficiënt gebruik van relevante, milieuvriendelijke materialen voor hun geprinte circuitplaten. Philips mag zijn prijzenkast uitbreiden door ook dit jaar de EISA Green award in de wacht te slepen.”

“Deze prijzen belonen onze inzet om innovatieve en duurzame tv’s te produceren, met de beeldkwaliteit die men van Philips gewend is”, zegt Maarten de Vries. “Voor TP Vision is duurzaamheid een duidelijke concurrentiefactor. Consumenten hoeven voor onze TV’s niet te kiezen tussen duurzaamheid, prestaties en waarde.”

Eisa Award - Green TV

Over TP Vision
TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 3.100 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

Noot voor de redactie: TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice PR, een samenwerkingsverband tussen MCS PR in Nederland en Quadrant Communications in België.

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Twee prestigieuze EISA-awards 2013 voor Philips tv’s