Press Room

De nieuwe Philips 9000 Ultra High Definition-tv’s: alsof je er zélf bij bent

  • De 9000-serie biedt twee UHD-tv’s met driezijdig Ambilight en schermformaten van 165 en 213 centimeter
  • De Philips 65PFL9708 (165 cm) maakt topklasse UHD-tv’s voor meer mensen bereikbaar
  • Multi-core Ultra Pixel HD-engine levert EISA-bekroonde beeldkwaliteit bij UHD- én Full-HD-content

Amsterdam, 5 september 2013 – TP Vision onthult vandaag de Philips 9000-serie Ultra High Definition-tv’s (UHD). De combinatie van grote UHD-schermen met 3840 x 2160 pixels (4K), fenomenale beeldkwaliteitsfuncties zoals upscaling van Full HD naar UHD, Ambilight 3 en een aantrekkelijke prijs maakt de Philips UHD-tv’s tot een uitstekende keuze voor de consument. Er is keuze uit de 165 centimeter grote 65PFL9708 en de 84PFL9708 met een schermdiagonaal van 213 centimeter.

Ultra High Definition TV

Maarten de Vries, CEO van TP Vision: “Met zijn bekroonde beeldkwaliteit en zijn aantrekkelijke prijs torent het 165 centimetermodel van de Philips 9000-serie ver uit boven de menigte. Met een adviesprijs van nog geen 5000 euro hebben we een nieuw prijssegment toegevoegd aan het aanbod van goed uitgeruste en kwalitatief hoogstaande UHD-tv’s. UHD-tv’s met een groot scherm zijn ineens bereikbaar voor een veel breder publiek.”

Scott Housley, Global Head of Product Strategy van TP Vision: “Het aanbieden van een Ultra High Definition-tv betekent veel meer dan alleen een toestel met acht miljoen pixels in de prijslijst zetten. Om te voldoen aan de hoge verwachtingen van UHD is het absoluut noodzakelijk om beeldverwerkingsfuncties van wereldklasse te implementeren, en dat is precies wat we hebben gedaan bij onze nieuwe 9000-serie.”

Ultra Pixel HD-engine zorgt voor volkomen realistische beelden
De heldere, scherpe, briljante Ultra HD-beeldkwaliteit van de Philips 9000-serie wordt gerealiseerd door de combinatie van een beeldschermpaneel van absolute topklasse – met ruim acht miljoen pixels – en de enorme power van een Ultra Pixel HD-engine, die de krachtige beeldverbeteringsfuncties van de UHD-tv’s naadloos op elkaar afstemt.

Full HD-resolutie wordt opgewaardeerd naar UHD
Aangezien échte UHD-content nog maar beperkt beschikbaar is, heeft TP Vision de nieuwe UHD-tv’s voorzien van upscaling-functies om de consument bij het bekijken van ‘gewone’ Blu-rays, dvd’s en televisie-uitzendingen alvast kennis te laten maken met de superieure Ultra High Definition-ervaring. Gebruikmakend van de Ultra Pixel HD-engine is de upscaling-technologie van Philips, Ultra Resolution, in staat om Full HD-pixelinformatie om te zetten naar nóg gedetailleerder, helderder en scherper UHD-beeld.

Sensorgestuurde local dimming biedt groot contrast
Een ingebouwde lichtsensor geeft de Micro Dimming Pro-algoritmes informatie over het omgevingslicht. Dit stelt de Philips UHD-tv’s in staat om de intensiteit van het LED-backlight dynamisch aan te passen, waardoor het grootst mogelijke contrast wordt geleverd.

Nauwkeurige en scherpe bewegende beelden
Het natuurlijk en nauwkeurig weergeven van snelle actie op een UHD-scherm is een uitdaging die de 9000-serie niet uit de weg gaat. Tel de kracht van een Ultra Pixel HD-engine op bij het scherpe beeld van een scherm met 900 Hz Perfect Motion Rate, en je krijgt vloeiende, natuurlijke bewegende beelden, ongeacht de bron.

Perfecte Ultra HD-beelden verdienen levendig bioscoopgeluid
De ultieme tv-ervaring is pas bereikt als UHD-beeldkwaliteit hand in hand gaat met geweldig geluid. De tv’s uit de Philips 9000-serie zijn uitgerust met zorgvuldig ontworpen tweeters en subwoofers, gevoed door eersteklas geluidsverbeterende functies voor een krachtige en levendige stereosensatie.

Eenvoudig toegang tot nieuwe Philips Smart TV-diensten in de cloud
Op de tv’s uit de 9000-serie navigeer je zeer eenvoudig door het Philips Smart TV-aanbod, recentelijk uitgebreid met cloud-TV-functies. De tv’s worden geleverd met een afstandsbediening met volledig toetsenbord, wat het invoeren van tekst gemakkelijk maakt. De aanwijsfunctie van de afstandsbediening stelt de gebruiker in staat om snel applicaties op het startscherm aan te klikken en door menu’s en websites te bladeren.

Breed aanbod aan streamingmogelijkheden
Dankzij ingebouwde wifi worden mobiele apparaten in een oogwenk draadloos aangesloten. De UHD-tv’s uit de 9000-serie ondersteunen Wi-fi Miracast™ en SimplyShare, voor eenvoudige toegang tot foto’s en video’s op de smartphones, tablets en notebooks van het hele gezin. Met beide toepassingen kan de content van mobiele apparaten naar het grote UHD-scherm worden gestreamd. Ook hier zorgt de upscaling-technologie voor superieure beeldkwaliteit. Met Wi-Fi Smart Screen en Multi-room viewing kunnen de beelden van de UHD-tv’s ook naar andere schermen worden ‘gepusht’.

Originele UHD-content wordt verder verbeterd
De upscaling-technologie bewijst óók zijn nut als het wordt toegepast op originele UHD-content: het zorgt voor nóg briljantere, scherpere en gedetailleerdere weergave. De kwaliteit van de in UHD-resolutie opgenomen Hollywood-blockbusters die de Philips-tv-kijker krijgt voorgeschoteld, is hierdoor ongekend.  Foto’s van acht miljoen pixels of meer zullen ook op het grootste UHD-scherm absoluut helder en scherp zijn. Hetzelfde geldt voor 4K-content van internet, zoals kaarten van online maps en YouTube-video’s.

UHD TV

Prijs en verkrijgbaarheid
De 65PFL9708 (165 centimeter) en de 84PFL9708 (213 centimeter) zijn vanaf heden verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 4.999,- en  € 14.999,-

Over TP Vision
TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert haar designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 2.600 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

Noot voor de redactie: TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice PR, een samenwerkingsverband tussen MCS PR in Nederland en Quadrant Communications in België.

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: De nieuwe Philips 9000 Ultra High Definition-tv’s: alsof je er zélf bij bent